Pat tad, ja jums ir mazliet pāri trīsdesmit, četrdesmit, piecdesmit...

Pat tad, ja jums ir mazliet pāri trīsdesmit, četrdesmit, piecdesmit...

10. Sep 2020, 17:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam nesem manā “10 anti-age noslēpumi” lekcijā man pajautāja par sieviešu bailēm novecot.

Bailes no novecošanas – tas ir par grūtībām attiecībās pašai ar sevi, un attiecības ir jāprot būvēt! – tā es toreiz arbildēju uz jautājumu no zāles.

Šodien vēlos turpināt šo tēmu un sniegt desmit anti-age noslēpumus tām par sevi pārliecinātajām sievietēm, kuras vēlas pagarināt savu aktīvās, veselīgās un skaistās ilgdzīvošanas periodu.

Daba saudzīgi mūs sargā, skaisto cilvēces pusi, kamēr mēs tai esam interesantas dzimtas turpināšanai. Kā tikko mūsu hormonu funkcija dziest – game over.

Sirds un asinsvadu patoloģija, kaulu blīvuma zudums (osteoporoze), liekais svars, paaugstināts asisspiediens, 2 tipa cukura diabēts, onkoloģija un daudzi citi nevēlami šī perioda līdznācēji sievietes dzīvē neliek ilgi gaidīt.

Tieši tāpēc, slīcēju glābšana – pašu slīcēju rokās! Laižam!!

1.     Ķermeņa masas indekss – viens no visuzticamākajiem rādītājiem, kuru nepieciešams kontrolēt. Starp citu, taukaudi – tas ir svarīgs hormonāls orgāns, kas atkīvi ražo estrogenus, tāpēc “elegantā vecumā” nepietiekams tauku daudzums ir tieši tik pat slikts, kā pārlieku liels!! Ompimālais ķermeņa masas indekss pēc 40 – no 20 līdz 25, Maija Plisecka – nav labākais piemērs sievietes veselības kontekstā!

2.     Samazināts kaulu blīvums – tā pat ir sieviešu dzimumhormonu samazināšanās rezultāts. Nododiet analīzes uz D vitamīna līmeņa noteikšanu, veiciet densitometriju (kaulu blīvuma noteikšana), pēc ārsta ieteikuma lietojiet uztura bagātinātājus ar kalciju, magniju un D vitamīnu. Starp citu, pārtiku arī būtu vēlams bagātināt ar lielu daudzumu olbaltumvielu produktiem (baltās zivis, putnu gaļa, piena produkti).

3.     Pēc PVO ieteikumiem aerobā fiziskā slodze ne mazāk kā 150 min nedēļā. Tās ir pastaigas, skriešana, peldēšana, braukšana ar velosipēdu tauku samazināšanas pulsa zonā (60-70% no maksimālā sirdsdarbības ātruma).
Atcerieties – “sēdēšana – tā ir otra smēķēšana!”

4.     Saldumu un ātro ogļhidrātu daudzuma samazināšana. “Saldā novecošana” un glikācijas galaprodukti (AGE produkti) – viens no varenākajiem organisma novecošanas spēkiem. Starp citu, vēl viens obligāts izmeklējums, ko Jums nozīmēs labs speciālists - glikācijas hemoglobīna līmeņa analīdzes. 

5.     Pareizi izveidots uztura racionam ir  pietiekamā daudzumā jāsatur veselīgās taukvielas – omega-3 PUFA.
Vislabākais variants – linsēklu eļļa, ne tikai pareizo taukskābju, bet arī tik ļoti nepieciešamo sievietes organismam fitoestrogēnu avots. Ta pat nevajadzētu aizmirst par zivju eļļu, dažādojot savu ēdienkarti ar auksto jūru zivīm, tie ir gan elastīgie asisnvadi, gan liekā ķermeņa svara profilakse.

6.     Tā pat īpaša uzmanība ir jāpievērš tauku vielmaiņas normalizēšanai un lipīdu profila kontrolei (sliktā un labā holesterīna attiecība, jeb zema un augsta blīvuma lipoproteīni) – vēl viens nepieciešamais laborotoriskais izmeklējums, kas jāatzīmē. Ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību zarnu trakta mikroflorai, izmantojot augu komponetus, kas normalizē lipīdu spektru. Piemēram, Lactoflorene Colesterollo, kura sastāvā ir bifidobaktērijas Bifidobacterium longum BB536®, sarkanie fermentētie rīsi, koenzīms Q10, PP vitamīni, kas veicina droša holesterīna līmeņa uzturēšanu. Šī kompleksa izmantošana dažādos pētījumos ir parādījusi aukstu efektivitāti pacientiem gan liekā svara samazināšanai, gan asins lipīdu spektra bioķīmisko parametru normalizēšanai.
 

7.     Ūdens. Kur tad bez tā, 30ml uz kg svara. Cilvēka ķermeņa novecošana – tas ir arī atūdeņošanās un šķidruma zuduma process.

8.     Miegs. 7-8 stundas. Tieši naktī tiek izstrādāts staltuma hormons leptīns un jaunības hormons somatropīns. Vispieejamākais atjaunojošais līdzeklis, kas padara mūs jaunākas, un augšanas hormons, ko var iegūt bez maksas ?

9.     Fitoestrogēni – sieviešu dzimuma hormonu augu izcelsmes analogi. Neiedziļinoties to daudzveidībā, ieteiktu iekļaut savā ēdienkartē dažādus ēdienus no sojas, izmantot linsēklu eļļu un linsēklas, dažāda veida krustziežus (puķkāposti, briseles kāposti un brokoļi).

10.     Vecums – tas nav iemesls, lai liegtu sev priekus. Meklējiet tos pinībā legālās lietās – fiziskā slodze (dejas, pastaigas, baseins), komunikācija ar patīkamiem cilvēkiem, romantiskas attiecības. Pie katras mazākās iespējas esiet laimīgas!!! 

Un nobeigumā – “Piecdesmit, tiek ir otri trīsdesmit” – lūk tas ir mūsdienīgu sieviešu dzīves moto  :-)))


Autors: Olga Juškovska
 

Nopirkt Lactoflorene Colesterollo var

http://healthstore.lv/lv/info/lactoflorene-colesterolo-n20.html

Iveta M Iveta M 23. Dec 2020, 13:13

Lactoflorene Colesterolo lietojam kopā ar vīru asinsvadu uzturēšanas profilaksei. Mēs abi esam hipertoniķi, tāpēc veselībai jāseko līdzi vēl jo rūpīgāk. Lactoflorene ļoti labi palīdz necelties holesterīna līmenim.

Līga Miķelsone Līga Miķelsone 27. Nov 2020, 16:35

Pēc analīžu rezultātiem man bija paaugstināts holesterīna līmenis un sāku lietot Lactoflorene, lai attīrītu asinsvadus. Tikmēr kamēr lietoju šo līdzekli, ievēroju patīkamas pārmaiņas savā organismā un pašsajūtā, samazinājās nogurums, miegainība, parārījās vairāk enerģijas. Bet pats galvenais, samazinājās holesterīna līmenis. Tā kā rekomendēju! Tieši šie terpēni veicina holesterīna līmeņa normalizēšanos, kā arī novērš vielmaiņas traucējumus organismā.