Pašas gatavots pesto

Pašas gatavots pesto

25. Sep 14:47 lauvinja lauvinja

Tā kā liela daļa no gatavajiem pesto man ne pārāk iet pie sirds un šķiet pārāk sāļi, tad es pati gatavoju savu pesto - tieši tā kā man tīk.

Pesto pagatavošanai nepieciešams:

Kārtīga bunte vai viens podiņš bazilika 

150 ml olīveļļas

3-5 ķiploka daiviņas

100-150 g indijas rieksti 

150 g rīvēts cietais siers

sāls, ja prasās

Pagatavošana:

Baziliku mazliet sasmalcina, liek traukā, kurā gatavosiet pesto, pievieno eļļu un ķiploku, visu sablenderē.

Pievieno Indijas riekstus un sablenderē.Iejauc rīvēto sieru un pagaršo, vai nepieciešams sāls. Reizēm šajā stadijā ir rūgtena piegarša, tā veidodas no ķiplokiem, pēc diennakts būs jau pazudusi. Ja gribas šķidrāku, pievieno vairāk eļļas. Glabāju ledusskapī, nekad nav stāvējusi ilgāk par 4 nedēļām, jo apēdas, tāpēc nezinu cik ilgi glabājas.