Pārbaudi, cik pareizi kop matus

Pārbaudi, cik pareizi kop matus

17. Nov 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Cik daudz balzāmu zied matos? Kādu ķemmi izmanto? Vai tos ķemmē arī slapjus? Cik daudz berzē ar dvieli?

Izrādās ikkatrs matu kopšanas paņēmiens nosaka, cik veselīgi būs tavi mati.

Lūk, tipiskākās kļūdas.

Matus nedrīkst ķemmēt, kamēr tie ir slapji. Tad mata stiebru vieglāk traumēt, tas ir jutīgāks, var sašķelties un ātrāk nolūzt.

Iegādājoties matu šampūnu un balzāmu, pareizais to lietošanas daudzums ir divi šampūni un viens balzāms. Balzāmu jāklāj tikai matu galos un pavisam nedaudz. Ja balzāms iztērējas ātrāk, nekā šampūns, zini – esi neekonomiska. Balzāma daudzumu vari samazināt.

Ja esi ikdienā pieradusi matus visu laiku sakļaut bizē vai astē, matu gumijas vietai nevajag atrasties katru dienu vienā un tai pašā vietā. It sevišķi, ja matus ar gumiju satin ļoti stingri. Tad sliktāk apasiņojas matu saknītes, bet mati gumijas daļā kļūst trauslāki un var nolūzt.

Pēc matu mazgāšanas, neberzē tos ar dvieli. Tā vietā aptin galvu ar dvieli un ļauj matu mitrumam pašam uzsūkties frotē audumā. Pretējā gadījumā berzēšanas kustības lieki vājina matu struktūru un tie kļūst trausli.

Ja lieto matu serumus, tos zied tikai matu galos. Ja ieklāsi pie matu saknēm, izskatīsies netīri mati.

Ja matus bieži pakļauj karstai veidošanai, obligāti jālieto serums, kurš pasargā matus no bojāšanās. Arī karstums, kā zināms, ļoti novārdzina matus – tie ātrāk šķeļas, kļūst trausli un lūstoši.

Matiem visveselīgākās ir koka ķemmes vai sukas ar dabiskajiem sariem. Metāla sari ir pārāk agresīvi gan galvas ādai, gan pašam matu stiebram. Turklāt koka ķemmes arī mazinās matu elektrizēšanos.

Sieviešu Klubs