Palīdzēsim vardarbībā cietušām sievietēm!

Palīdzēsim vardarbībā cietušām sievietēm!

13. Oct 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs aicina pievērst uzmanību stāstam par Magoni. Droši vien atpazīstat populāro šovu varoni, kas, diemžēl, ir nonākusi bēdīgā situācijā ar vardarbīgām attiecībām. Stāsts nav tikai par Magoni, bet arī par to, ka ikdienā, strādājot ar sievietēm labdarības programmā “Atbalsta grozs” pēc palīdzības Māmiņu klubā vērsās 29 sievietes.

Atgādināsim, ka šī programma paredz psiholoģisku un arī cita veida profesionālu palīdzību sievietēm krīzes situācijās. Sievietes, ar bērniem, grūtniecības laikā, vienas, ar līdzatkarīgām, bieži vien arī emocionāli un pat fiziski vardarbīgām attiecībām. Bieži vienas ar bērniem, kam ir invaliditāte. Vai arī pašas ir darba nespējīgas slikta veselības stāvokļa dēļ, bet tai pat laikā vienīgās, kas atbild par saviem bērniem.

Vēlējāmies vērst uzmanību uz šo tēmu nepalikt vienaldzīgiem. Mūsu krīzes programmas sociālā darbinieka novērojums, ka pēc palīdzības vērsušās sievietes biežu nav informētas par pieejamiem pašvaldības resursiem-vardarbības gadījumos, bezdarba gadījumos, krīzes situācijas un citos pieejamos resursos.

Novērots, ka covid-19 ietekmē ģimenēs  komunikācija ir pasliktinājusies, ir vairāk darbi mājsaimniecības jautājumos un papildus arī bērnu audzināšanā, izglītošana šīs pārslodzes rezultāta cieš sievietes un bērni.

Vairākums sieviešu ir pieradušas ar grūtībām sadzīvot un nerisināt vai arī risināt pašrocīgi, kas bieži vien rezultējās izdegšanā.  Lūgums pēc palīdzības sievietēm ir kauninājums, to izjūtu konsultējot, viens no uzdevumiem visas konsultācijas bija pateicība, ka sieviete ir vērušies pēc palīdzības -  tas ir solis uz risinājumu! Nākamais uzdevums ir meklēt spēka punktus un atbalsta sistēmu sev apkārt un sevī pašā - bet arī tam nepieciešams speciālistu atbalsts.

Stāsts par Magoni ir arī īpašs ar to, ka bieži vien problēmas attiecībās aug no pašas sievietes pieredzētā savā izaugsmes ģimenē! Ar terapiju un atbalstu ir iespējams veidot jaunus paradumus, gan veidojot attiecības, lai nenonāktu atkārtoti sliktās attiecībās, gan arī audzinot bērnus.

Māmiņu Klubs un STV Pirmā! vēlas aicināt atbalstīt Māmiņu Kluba Labdarības fonda programmu “Atbalsta grozs”, lai arī turpmāk sievietes krīzes situācijās saņemtu nepieciešamo atbalstu un atspertos labākai dzīvei!

 

Lūdzam ziedot uz Fonda uzticības tālruni: - 90067000 (Maksa par zvanu 1.42 eiro)

Vai ziedojot uz Fonda konta Nr. ar norādi “Atbalsta grozam”

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS

Reģ.Nr. 40008273324

Ziedojumu konts:  LV27UNLA0055000548342 

Kontaktinformācija:

e-pasts: fonds@maminuklubs.lv

Juridiskā adrese: Vīlandes iela 1-2, LV-1010

Kopā mēs varam atbalstīt sievietes un bērnus krīzes situācijās!