Otrais uzdevums: Preces mājai mūsu ģimenē, topā ne tikai skaļi brendi, bet arī ikdienišķas, neiedomājamas lietas

Otrais uzdevums: Preces mājai mūsu ģimenē, topā ne tikai skaļi brendi, bet arī ikdienišķas, neiedomājamas lietas

10. Oct 2016, 13:34 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Mājsaimniecības preces ir viena liela daļa mūsu ģimenes budžeta, jo dzīvojot privātmājā šīm lietām naudas jātērē daudz. Ja runa ir par dārza precēm, precēm remontam, tad noteikti izvēlamies DEPO vai Merlin, bet, ja runa ir par tīrīšanas līdzekļiem un sadzīves precēm - Rimi, Drogas, Jysk, kā arī AUCHAN. 

Ikdienas saimniecībā noder visparastākās veļas ziepes un etiķis

Ja pērkam tīramos līdzekļus, cenšos tos iegādāties pēc iespējas saudzīgākus videi, nepērku ļoti ķīmiskus, bet nepārcenšoties arī ar super dabīgiem, jo tie ir ļoti dārgi, bet nepilda savas funkcijas. Pērkot mazgāšanas līdzekļus, izvēlos lielos iepakojumus. Pa šiem gadiem jau ir izkristalizējušies mūsu TOP produkti katrā sfērā, piemēram, veļaspulveri izvēlos želejveidīgu un ideālā variantā, ja Persil īpašajā koncentrāta 5Lpudelē, jo, ja to iegādājos, par veļapulvera pirkšanu varu aizmirst uz kādiem 3 mēnešiem, lai arī veļasmašīna mums mājās griežas katru dienu. Tas pats attiecas arī uz veļas mīkstinātāju. Izvēlos koncentrātu lielajā 5l pudelē. Šos līdzekļus vairumā iepirku no sadarbības partneriem, kādu laiku tos piedavāju arī draugiem-paziņām. Pašlaik krājumi ir beigušies un sastopamies ar lielu naudas izdošanu veļaspulveros, tādēļ, ka ikdienas veikalos šos koncentrāta iepakojumus nopirkt nav iespējams.

Vanish vietā - īstas veļasziepes kā Padomju laikos un etiķis

Kādreiz ikdienā ļoti daudz lietoju Vanish, bet nu esmu sapratusi, ka tas ir tāds "draņķis", rokas paliek baltas, ja tas nokļūst uz rokām, tādēļ tagad izmantoju parasto galda etiķi un visparastākās veļas ziepes. Ja tiešām ir bijis kāds nelabs traips, paberžu ar veļas ziepēm un pie mazgāšanas pieleju klāt etiķi. Šo recepti kaut kad izlasīju i-netā.

Vislabākā - vecā labā Skaidra

Kādreiz, kad ģimenes budžets bija lielāks un mazāk bija vajadzību, mājās vannas istabas plauktiņiem lielajām uzkopšanām bija vesela kolekcija - līdzeklis grīdai, līdzeklis laminātam, līdzeklis parketam, līdzeklis virtuves virsmām, līdzeklis flīzēm, līdzeklis plītīm, līdzeklis stikliem. Tad nu tagad, teikšu godīgi, ir mums Ajax universālais līdzeklis grīdām, Purenn līdzeklis stikliem, Skaidra - pasta, Fairy trauku mazgajamais līdzeklis un Polijā Auchan iegādāts WC tīrīšanas līdzeklis ar pīlītes galvu. Esmu sapratusi, ka nav prātīgi tērēt daudz naudas visos šajos līdzekļos, ir jāatrod tādi, kuri mūsu ģimenei ir vispiemērotākie, piemēram, pirku daudz un dažādus līdzekļus vannai un vanans istabas izlietnei, kuri spētu notīrīt rūsas traipus, bet nekā, dārgāki, lētāki, tad netīšām pamēģināju, uz ko spējīga ir vecā labā skaidra. Rezultāts - ideāls. Mums mājās ūdens ir ļoti rūsains, tādēļ vanna un izlietne ļoti bieži "aprūsē", tai ģenerāltīrīšana ir jātaisa nedeļā divas reizes. Ja rūpīgi pēc mazgāšanas noskalo flīzes, grīdu, arī tur skaidra palīdz ļoti labi. Tas pats attiecas arī uz durvīm, kad mazie taukainie pirkstiņi tās ir saķēpājuši. Arī veļasmašīnas pulvera un mīkstinātāja trauciņu mazgāju ar Skaidru, iekšpusi gan ar etiķi un tad karstos grādos bez drēbēm izlaižu to vienu reiz izmazgāties. Etiķi ieleju arī pulvera trauciņā.

Virtuvē vislielākais palīgs ir Fairy

Lai vai kā kāds teiktu, cik neveselīgs ir Fairy, mēs neko labāku par to neesam atraduši, tas ir ekonomisks, jo jālieto maz un tas nav arī ļoti dārgs. Pamēģinājām Purenn, kā meita saka:"Mammu, ar to nekas nemazgājas!" Arī bērni ir atzinuši par labu esam tieši šo līdzekli. Ar to mazgāju arī plīts virsmu, virtuves virsmas, izlietni.

WC tīrīšanai - īpašais pīlītes uzgalis un flakoniņš pie poda

Nevienam nav noslēpums, ka Latvijā ļoti daudzas preces ir krietni vien dārgākas kā Vācijā, Polijā, dažreiz pat UK. Tādēļ arī mūsu ģimene bieži vien lielākos krājumus iepērk tieši Polijā, tur mūsu iecienītākais veikals ir Auchan un Merlin. Tieši WC tīrāmo līdzekli ar pīlītes snīpīti esam iecienījuši visvairāk, arī pie poda stiprināmie dezinfekcijas un aromāta līdzekļi tur ir krietni vien lētāk. Arī tautā saucamais "kurmis", kurš attīra nosprotojušās trubas, tas pats stāsts, labs un lēts, paciņa maksā nepilnu eiro. Runājot par Merlin veikalu, tajā ļoti bieži ir par neticami lētu cenu led spuldzītes, arī tās cenšamies iepirkt vairumā, lai samazinātu elektrības rēķinu un jāteic, izmaiņas ir manāmas.  Arī Merlin veikalā ļoti daudz iepērkam svētkiem aktuālo - Ziemassvētku dažādas spuldzītes gan āram, gan istabai, tur pirkām arī flīzes, aiskaru audumus, laminātu. Pirmais, kas mani pārsteidza, ka flīzes maksāja stipri lētāk, nekā Latvijā un otrs - Latvijā šis modelis kā jaunais modelis bija tikai gadu vēlāk. Arī krāsas sienām tur bija labākas un lētākas - vieglāk klājās, toņi bija tuvāki vēlamajiem. 

Daudz tērējam kurināmajam, jo sildīties gribas ļoti, ļoti

Lai arī tautas dziesmās bieži vien tiek apdziedāts, ka nekas labāks par bērza malku nevar būt, man daudz vairāk patīk siltums no briketēm, kuras regulāri iepērkam Depo, tās apaļās. No tām siltums ir uzreiz jūtams. Kamēr malciņa deg, uzsilt palenām, siltums no briketēm ir jūtami lielāks. Tā kā mums ļoti svarīgi ir ātri uzsildīt māju, tad aktīvajā sezonā arī šai jomai budžetu iedalām, bet tas noteikti ir krietni mazāks, nekā apkures rēķins par 3-4 istabu dzīvokli. Un sildamies, kad vien sagribas, sēžot pie kamīna ar tējas krūzi rokās.

Par atriktumiem - pašiem savs konteiners, ugunskurs un kompostkaudze

Mēs cenšamies maksimāli samazināt atkritumus, piemēram, dārzeņu un augļu atliekas krājam pašu izveidotā kompostkaudzē, to pēc tam izmantojam dārza mēslošanai. Liekos papīrus un kartonus dedzinām savā ugunskurā, bet visu pārējo - nedēļu krājam lielajā konteinerā un svētdienās konteineru iztukšo lielā atkritumu mašīna. Mums nav vēl papildus apciju atkritumu šķirošanai , tikai dedzināmie, komposta un kopējie. Maisiņus cenšamies izmantot tos, kuri ir sakrājušies no iepirkumiem, lieki netērējot naudu vēl atkritumu maisiņiem. 

Kosmētika un kopšanas līdekļi matiem, ķermenim

Kosmētiku un ķermeņa kopšanas līdzekļus cenšamies izmantot pārbaudītus, pievēršu uzmanību arī akcijas precēm, piemēram, ja no iecienītākajiem veidiem akcija ir vienam, bet otram nav, noteikti izvēlēšos akcijas preci. Bieži vien lielie bērni pukojas - Tu jau vienmēr pērk ar akcijas uzlīmi. Bet, kadēļ man pārmaksāt, ja labu lietu varu nopirkt lētāk. Protams, dēlam ir savi favorīti, piemēram, Head&Shoulders šampūns, Schwartz kopf matu vasks, dabīgās ziepītes ar iestrādātu skrubi ar okeāna aromātu, jā, daudz sadzīvē izmantojam dabīgās ziepītes ar kazas pienu, medu, avenēm. 

Lai kā vēlētos palīdzēt Latvijas ekonomikai, ekonomijas nolūkos arī šīs kosmētikas preces ļoti lielu daļu iepērkam Auchan veikalā, tur ir daudz lētu, labu, poļu ražotāju preču, piemēram, bērniem šampūni, līdzīgi kā mūsu bērnībā "Kra-kra", tur tie maksā 50centus, es parasti nopērku vismaz 5 pudelītes, tas patīk abām meitenēm, ir smaržīgs, labs. Tad tur es pērku arī ļoti daudz dušas želejas lielos iepakojumus, balzāmus, tikko jaunatklājums - lielais 2L balzāms - ļoti labs, ar dozatoru, tur maksāja 2eiro uz akciju, nolēmu pamēģināt un tas tiešām ir ļoti labs, tāpat par 50 centiem testa variantā nolēmu nopirkt medus-alus šampūnu, poļu ražotājs, efekts tāds pats kā no dārga, profesionāla šampūna. 

Vēl, kas mums no Auchan ir ļoti iecienīts - zobupasta 2in1 šķidrā zobupasta apvienota ar mutes skalojamo līdzekli. Tur šī pudelīte maksā 1eiro. Mums ļoti patīk. Mazajai māsiņai gan ir citas, īpasi mazuļiem paredzētas. Pēdējo reiz Auchan bijām pirms diviem mēnešiem un krājumus vēl neesam papildinājuši, ieekonomējot ģimenes budžetā priekš mums lielu summu, jo visu šo lietojam, tērējam daudz. Parēķiniet paši, ja dušojamies, vannojamies 1-2 reizes 5 ģimenes locekļi dienā.

Tualetes papīrs zewa softis

Arī tualetes papīrs mums ir savs iecienītais, lai arī liekas, kas tur liels, kas tur tāds... Bet ir no svara, cik biezs, cik izturīgs, cik lieli ruļļi, un noteikti arī - cik maigs. Ja ir akcija šiem produktiem, to noteikti izmantoju ar prieku, iepērkot liekus krājumus pa lēto. 

Noteikti neaizmirstam arī par mīļām un skaistām lietām mājai

Mums ikdienā vienmēr ir arī sveces, tās dedzinām katru dienu, esot vakarā visi kopā, bieži vien pie svecēm pērkam arī dažādus interjera un dizaina priekšmetus - pītos grozus, skaistus galdautus, skaistus rāmīšus ar tekstiņiem. Tas māju padara gaišāku, mīļāku, siltāku un rada šo ģimenes sajūtu. Citreiz, it sevišķi uz atlaidēm, šīm lietām tērēju ļoti daudz. Iepatīkas jauns groziņš, jauna vāzīte, skaista stikla glāze, bļoda, skaists puķupods. Man šī ir vājība. Tāpat kā ceļojumos, komandējumos cenšos atvest vienmēr kādu magnētiņu, ja tas ir skaists, neskopojos un to nopērku. Traukus, interesantas pudeles, glāzes, kā arī salvetes, nepieciešamās galda lietas svētkiem, parasti, pērku Gemoss. Tur arī, ja nepieciešams, trauku nomā ņemam galdus, galdautus, galdasvārkus, interesantus traukus lielākiem ģimenes svētkiem.

Ekonomējam, bet ekonomējam ar prātu, jo esmu pārbaudījusi, ka skopais maksā divreiz

Man ļoti patīk kvalitatīvas, produktīvas un ērtas lietas. Protams, ir pārbaudītas un ikdienā mūsu ģimenei ierastas, taču ik pa laikam arī paeksperimentēju un patestēju - tad ar jaunu trauku mazgāšanas līdzekli, tad ar logu tīramo līdzekli, tad veļaspulveri, tad šampūnu, krēmu... Lielākā daļa, protams, ir apstiprinājums tam, ka labākais un mums labākais  jau ir atrasts, bet ik pa laikam, kas ļoti ērts, praktisks ienāk no jauna, vai arī nomaina līdzšinējo. 

Liekas saimniecības lietas mājai, kas tad tur, bet tā ir ļoti liela daļa ģimenes budžeta un mums ļoti svarīgi ir to prātīgi tērēt, tiešām labām, noderīgām mums ikdienā lietām, jo jāņem vērā mūsu visu vēlmes, visu vajadzības un mūsu katra ikdienas paradumi. Uzskatu, ka noteikti ne visiem tas, kas mums ir ikdienā, derēs, jo citiem ikdiena ir savādāka, šī labuma, praktiskuma sajūta cita.

Lai mums visām, mammas, jauki, praktiski pirkuma mājas ikdienai un sev!