Nr. 50 Maija: kopā neesam tik ilgi, lai apniktu viens otram

Nr. 50 Maija: kopā neesam tik ilgi, lai apniktu viens otram

03. Feb 2013, 13:17 maijbite maijbite
  1. Atcerieties to brīdi, kad pirmo reizi attiecībās jums kļuva garlaicīgi. Paanalizējiet, ko "ikdienas rūpes, problēmas" nozīmē jums? Tāpat uzziniet, kā jūsu vīrs saprot to visu?

Garlaicīgi attiecībās vēl nav bijis, vēl jau kopā neesam tik ilgi, lai apniktu viens otram. :) Maza laulību krīze bija pēc  1 gada kāzu jubilejas, bet nākamajā gadā piedzima meita un viss nokārtojās. Dzīve ar bērniem nekad nav garlaicīga.

Ikdienas rūpes, problēmas, rutīna – tā ir cita lieta. 3 nosauktās lietas ir mūs piemeklējušas. Vairākumam droši vien ir pazīstama situācija – MĀJAS-DARBS-MĀJAS vai MĀJAS un BĒRNI – BĒRNI un MĀJAS.

Ikdienas rūpes un problēmas man nozīmē rutīnu – DARBS-MĀJAS-BĒRNS. Bērna audzināšanā un attiecībās man problēmas sagādā tas, ka man nav pacietības, ātri „aizsvilstos”, bet pēc tam to nožēloju. Arī rūpes par mīļo cilvēku labsajūtu – ko gatavot ēst, ko apģērbties. Lielākā problēma,  ka man patīk komandēt. Vēl darbā uzkrātās rūpes nemāku izlādēt un atstāt darbā, viss tiek mājiniekiem. :(

Vīrs ar ikdienas rūpēm, problēmām saprot bērna audzināšanu. Mazās, aktīvās meitas audzināšana mums – mierīgajiem vecākiem – ir kas jauns. Te jāmin arī  temperamentu nesaderība. Vēl vīrs rūpējas par ģimenes finansiālo pusi, remontiem, dzīvokļa labiekārtošanu.

  1. Izdomājiet vismaz 10 veidus, kā Jūs varat ienest jaunu "emocionālo vilni" savās attiecībās.

Jaunu emocionālo vilni attiecībās var ienest:

1)      Vairāk un biežāk  sūtot mīļas īsziņas viens otram.

2)      Sakot patiesus  un pelnītus komplimentus viens otram (par izskatu, garšīgu ēdienu, par labi padarītu darbu).

3)      Biežāk mīļojot vienam otru.

4)      Vismaz reizi mēnesī izejot ārpus mājas bez bērna (paēst vakariņas, uz  teātra izrādi utt.).

5)      Palutinot viens otru ar  pieskārieniem (piemēram, masāžu), nodotos mīlas priekiem.

6)      Ar 5. punktu saistīts, bet, manuprāt, emocionālo vilni mūsu attiecībās ienestu vēl kāda bērniņa ienākšana ģimenē.

7)      Dāvinot mazas, negaidītas dāvaniņas.

8)      Ceļojot – izraušanās no ierastās vides nenāktu  par sliktu.

9)      Pāra fotosesija, kurā atspoguļotos mūsu patiesās emocijas no malas.

10)   Kopā būšana, jo šo mirkļu ir gana maz.

  1. Viens no šiem veidiem jārealizē tieši šajā nedēļā un jāparāda tāda kā atskaite bloga vai fotobloga formātā. Paanalizē, kā šis konkrētais solis izmainījis tieši tavas attiecības ar otro pusīti.

Tā kā izrauties ārpus mājas divatā ir ļoti grūti (nav kur atstāt bērnu kā arī neesam to darījuši, izņemot dārziņā un uz dažām stundām kādam no radiniekiem), domāju ko tādu, ko varētu padarīt mājās. Iegādājos masāžas eļļu, atsvaidzināju reiz LU C daļas kursā iegūtās zināšanas un iemaņas masāžas taisīšanā, iededzu aromātisko sveci un tad, kad bērns gulēja, uztaisīju vīram masāžu, ko viņš jau ļoti sen gaidīja. Tā bija patīkama atslodze pēc garās darba nedēļas. Vēl īstenoju arī 1. punktu – vīrs atbildēja uz īsziņām ar mīļiem vārdiem. Saņēmu pasūtījumu no vīra – pagatavot kūku brīvdienās, to labprāt izdarīju, jo man patīk iepriecināt mīļos. Par to saņēmu komplimentus. Katrs mīļais vārds, katra pieskaršanās un mīļuma izpausme saliedē attiecības vēl vairāk. Diemžēl  bildes no paša procesa nav, bet ielikšu sagatavošanās procesa bildi – aptiekā pirkto pret stresa masāžas eļļu un aromātisko svecīti (žēl, ka nevar atspoguļot smaržu)...

20130203131640-27415.jpg

Maija

Labākā sieva: trešajā nedēļā meklēsim veidus,

kā atbrīvoties no ikdienas problēmām attiecībās

 

20130117184701-65317.jpg