Nr.50 Maija: Viens no pirmajiem randiņiem notika pie jūras – Vecāķu pludmalē

20. Jan 2013, 21:39 maijbite maijbite

Labvakar!

Jāatzīst, ka par pirmo uzdevumu domāju visu nedēļu. Grūtākais bija 1) atrast brīvu brīdi vienatnē (to pildot uzdevumu tā arī neatradu, jo darbdienas pavadu darbā, bet vakaros nogurums dara savu, bez tam bērns iet gulēt kopā ar mums), 2) uzdevums ar talismanu nebija viegls, es par to domāju visu laiku. Man kā vienmēr, vajadzīgā informācija nāk īstajā brīdī. Tā bija arī šoreiz. Par visu pēc kārtas.

1.      solis. Atrodiet laiku, lai paliktu vienatnē, ieslēdziet mūziku un atcerēties to brīdi attiecībās, kad jūsu jūtas pret mīļoto bija īpaši kvēlas. Pamēģiniet sīkāk aprakstīt situāciju- kur tas bija? ko runājāt? kā atklājāt savu mīlestību?

Šķiet, ka jūtas pret mīļoto bija īpaši kvēlas pašā attiecību sākumā (taču tāds stāvoklis rodas ik pa laikam, pēdējo reizi tas bija pagājušajā rudenī, kad jutos kā iemīlējusies no jauna). Tad bija iepazīšanās, pirmā tikšanās, randiņu periods, „rozā brilles”. Viens no pirmajiem randiņiem notika pie jūras – Vecāķu pludmalē. Staigājām gar jūras malu, runājāmies, baudījām silto sauli, vēju, jūras gaisu. Viņš starp sarunām pastāstīja arī to, kādas ir viņa labās un sliktās īpašības (es par savējām klusēju). :)  Šī bija reize, kad es saņēmos un ieliku savu plaukstu viņa plaukstā. :) Kur tie laiki, tagad tik bieži tā nedarām, bet tik mīļi paskatīties, kā divi sirmgalvji tā sadevušies rokās staigā. :)

20130120213150-73341.jpg

2.      solis. Pieturieties pie šīm sajūtām un... izveidojiet mīlestības talismanu. Dodiet tam nosaukumu un iemūžiniet fotogrāfijā!

Par talismanu nācās domāt visvairāk. Sapratu konkursa uzdevumu, ka talismans jāizveido no jauna, bet visu laiku domāju, kā viena lieta var nest laimi vai veiksmi. Lai saprastu, kas īsti ir talsimans, ķēros pat pie vārdnīcām. Kādā no tām bija teikts, ka „TALISMANS v. Priekšmets, kas pēc māņticīgu cilvēku uzskatiem nes laimi, pasargā no neveiksmēm.” (Latviešu valodas vārdnīca A-Ž, Rīga „Avots” 1987, 793. lpp.). Tā kā īsti talismaniem neticu, to arī neizveidoju. Taču nedēļas laikā sastapos ar rakstu: http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/104588/amuleti-un-talismani-kas-pievilina-laimi-un-sarga-pret-launu-aci, kur izlasīju, ka „Noslēpumainākais priekšmets, kas cilvēkam var nest aizsardzību vai īpašu labumu, ir talismans (grieķu valodā ‘tetelesmenon’ – tāds, kas iesvētīts). Tā galvenā īpašība ir maģiskas enerģijas lādiņš, jo talismans bez uzlādēšanas jeb iesvētīšanas nedarbojas.” Ja uz šo paskatās no šīs puses, tad kā mūsu talismanu varētu minēt krustu. Esam laulājušies katoļu baznīcā, nēsājam uz kakla krustiņus, ticam kam augstākam, kas mūs saveda kopā. (Bildē viens no maniem krustiņiem, kā arī bilde no kāzu dienas).

20130120213509-76055.jpg

20130120213417-28870.jpg

3.      solis. Tagad uzrakstiet mīlestības vēstuli savam vīram. Bet vēstuli viņam rakstīs tā meitene, kāda bijāt agrāk. Jā, jā, meitene, kas toreiz mīlēja, kad tas bija tik viegli un dabiski! Kad dzīvē nebija negatīvu emociju, strīdu un nepiepildāmu gaidu. Vēstuli varat iesūtīt portālā VAI nofotogrāfēt vēstuli, šādi atskaitoties par paveikto darbiņu!

Neaizrāvos ar garas vēstules rakstīšanu. Pateicos savam tolaik draugam (telefonā drīz vien viņš pārtapa par Mīļumiņu) par visu, ko manā labā bija darījis, pat lāgā nepazīdams mani.

20130120213802-81419.jpg

Maija

Labākā sieva 2013: pirmais uzdevums

20130117184701-65317.jpg