Mammu bizness: No idejas galvā līdz CD, kurš pārtapa mobilajā aplikācijā

16. Dec 2014, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni iedvesmo un kā pierāda šis Mammu biznesa projekts, arī mudina topošās un jaunās māmiņas uzsākt ko jaunu un nebijušu! Šis dienas stāstā māmiņa Aiga, kura radījusi CD, kas vēlāk pārtapis mobilajā aplikācijā! Lai Aiga pastāsta mums par sevi pati!

Esmu Aiga Jakuškina - Ādama, nu jau 28 gadus (gribu teikt jauna) māmiņa trīsgadīgajai Viktorijai, esmu sieva vīram un jā – uzņēmēja arī. Uzņēmēja nu jau trešo gadu. Tieši tik pat, cik meitiņai vecums.

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Visas māmiņas zina, ka bērniņa gaidīšanas laiks ir neaizmirstams. Arī man tā bija, un septītajā mēnesī man ienāca prātā ideja, kuru…jutu, bija obligāti jārealizē! Man vienmēr ir paticis jautri pavadīt laiku ar draugiem ballītēs, pasākumus, biju tā, kura rūpējas, lai pasākums nebūtu vienkārša pasēdēšana, bet lai ir jautras spēles, saistošas sarunas. Tad nu saulainā dienā ar apaļu punci izdomāju, kāpēc lai es spēļu noteikumus neierakstītu audio veidā diskā? Man nebūs jānēsā līdzi grāmata, ne vienmēr to var izlasīt un ir spēles, kuras var spēlēt vienkārši runājot! Ideja ļoti patika manam vīram (vainu viņš bija apžilbis no mana entuziasma J ). Tā es arī realizēju savu ideju līdz patērētājam – izdevu CD, kur aktieri ierunā spēļu noteikumu spēlēm, kuras var spēlēt runājot. Piemēram paņemt līdzi mašīnā CD kādā garā pārbraucienā, noklausīties spēles noteikumus un visa ģimene spēlēt.

CD pirms 2 gadiem bija pirktākā Ziemassvētku dāvana. Mani tas iepriecināja, ļoti vēlējos, lai ģimenēs pavada laiku biežāk viens ar otru. Bija latviešu krievu un latgaliešu valodās.

Pēc gada, tiku arī “Biznesa inkubatorā”, kur gadu esmu izinkubējusies un paralēli izlaidusi arī mobilo aplikāciju savai idejai (pievienojās spēles angļu valodā). Pati ideja ir attīstījusies daudz tālāk, bet galvenais palicis – šīs spēles vieno ĢIMENI, tās spēlējot vecāki runā ar bērniem, pavada laiku personīgi kopā. Mūsdienās tas ir ļoti svarīgi.

Atzīšos, pats sākums nebija viegls un tagad – jauno produktu palaist ārzemēs arī ir izaicinājums, kuru gribu ar gandarījumu veikt. Vēlos, lai ir vairāk tieši jaunajās tehnoloģijās iespēju pavadīt laiku komunicējot personīgi, nevis attālināti. Mani produkti ir tieši tādi. Tas ko vēlos, lai ģimenēs ar laiku ir labs ieradums uzspēlēt kādu no sarunu spēlēm, viens otram uzdot jautrus jautājumus utt. Esmu pārliecināta, ka daudzās ģimenēs tā ir, pietiek laika veltīt pietiekoši daudz uzmanības mazajiem, bet zinu arī ģimenes, kurām tā nav...

Mana pirmā produkta mājas lapa: www.gamesavg.com

Mobilās aplikācijas lapa: www.wittydicie.com

Protams, ka reklāmai vajag līdzekļus. Bet mans produkts ir specifisks, lielākā reklāma ir ieteikumi.

Tieši tagad man sāksies darbs pie aplikācijas popularizēšanas sadarbībā ar ārzemju māmiņu portāliem.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Nedaudz atkāpjoties, kāpēc man ienāca prātā šī ideja…jo tādas lietas vēl nebija! Cik zinu, pagaidām arī nav. Ir vienkārši saraksts ar spēlēm. Es akcentu lieku, ka bērnam ir iespēja spēli gan nolasīt aplikācijā, gan noklausīties. Viņš var izvēlēties. Ir arī cilvēki, kuriem grūtības sagādā lasīšana…tad nu ir risinājums un lieliski pavadīts laiks!

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Nosaukumam ir divas daļas: Prime – domāts visiem tulkojuma veidiem :) gan kā pilnīgs, gan ka svarīgs, jo tas ko darām – folozofija – radīt piepildījumu. Otra daļa par godu tam, kas palīdzēja vispirms NOTICĒT. Aiga, Viktorija (meitiņa) un Gints (vīrs)

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Radu veidu, kā tuvajiem cilvēkiem kļūt vēl tuvākiem labi pavadot laiku. Galvenais ko vēlos, lai mēs šodien patiesi izprotam savus tuvos, veltam personīgi viņiem laiku. Visi taču zina, cik aizņemti gan lieli gan mazi ir ar telefoniem, datoriem, tv un planšetēm. Mēs – par personīgu komunikāciju. Oficiāla moto nav, bet man patīk parakstīties vēstulēs: lai lielisks kopā būšanas laiks.

20141215153109-13309.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Pagaidām mums ģimenē ir viens bērniņš – pirmdzimtā – Viktorija Ādama. Viņa mūs lutina kā vecākus. Nevaru piekrists lielai daļai vecāku sarunām, čalām, ka atkal kaut kas noticis par nedienām ar bērniem, blēņas. Ir gājis tas secen (nezinām kā būs ar nākošajiem bērniņiem :) ). Arī kad bija puncī mazā – jutos lieliski, pašsajūta tāda, kādu varu novēlēt katrai māmiņai. Trīs gadiņi tagad – liels, prātīgs, apdomīgs cilvēks, ar kuru var visu sarunāt. Atbalstam viena otru, kad grūti.

20141215153122-52286.jpg20141215153127-66349.jpg

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Laiks ir jāsadala. Tagad ir vieglāk, jo bērnu dārzā iet. Pirms tam centāmies, lai līdz 3 gadu vecumam tomēr ir ar mums mājās. Savi darbi pēc tam, kad mazā guļ vai vīrs ir ar viņu. Tāpēc nezinu vai varu sevi saukt par īstu business woman, jo pirmajā vietā man tāpat ir ģimene. Pamanu pat sevī izmaiņas, ja sāku laupīt laiku ģimenei.

Lieliski ir tas, ka es šo visu varu apvienot un noteikt sev laika grafiku, tikšanās saplānot. Kad Viktorija bija mazāka, atceros, ka abas divas gājām uz ierakstu studiju, kur tika ierunātas spēles. Mazajai bija interesanti un es visu savienoju.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? 

Ar idejām jā :) Top tagad jaunas spēles – otrā daļa. Vienkārši ikdienā vēlos ar viņu parunāt un jaunas domas klāt! Protams ar smaidu un mīlestību.

Bet visvairāk palīdz tas, ka zinu, ka viņa uz mani skatās kā uz piemēru. Tas atgādina ne tikai darbā, arī ikdienā darīt to, ko vēlos lai mācās meita. Mēs taču rādām piemēru savām atvasēm – tas disciplinē.

- Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Varu vilkt vienādības zīmi. Kļūstot par mammu sapratu, ka nekas nav svarīgāks par to kas Tev klēpī, un sapratu arī to, ka būsim labākie vecāki savam bērnam! Vērtību skala man ļoti pamainījās. Agrāk domāju par profesionāliem sasniegumiem citā jomā. Tagad lielajām lietām ir cita vērtība. Bet atbildot uz jautājumu – jā, tagad lielie darbi sakrīt ar jaunajām vērtībām.

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Mīļās, ES ZINU, ka neviens mūsu vietā nerealizēs labāk mūsu pašu ieceri. Ja Tev ir ienākusi doma, tad tā ir jārealizē – galvenais, ka Tu pati tai tici, tad viss kārtībā.  Protams, vēlāk lietderīgi arī paklausīties ko saka speciālisti…bet ATGADINU, ka ne katram speciālistam ir pilnīga izpratne par to, ko Tu dari, ieteikums var būt maldīgs. Tad galvenais ir objektīvi domājošs cilvēks Tev blakus – vai tas ir tavs vīrs, draugs, paziņa.. vienalga, GALVENAIS – LAI TEV IR ATBALSTS. Tāpat būs dienas, nedēļas, kad nedaudz neveiksies, gribēsi visam atmest ar roku un pat sākt šaubīties par sevi, uzreiz sazinies ar savu ATBALSTU :), pārlasi sākuma stadijas darbus, lai Tu atgriezies pie iekšējās motivācijas, sajūtas, ka izdosies!

Uzdod savu jautājumu 16.decembrī

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!


20141202111131-14474.jpg

 

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 16. Dec 2014, 11:21

play veikalā šādu aplikāciju neatrodu.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 16. Dec 2014, 11:08

Vai aplikācija strādā jebkurā telefonā?