NEsvars!

NEsvars!

16. Mar 2019, 11:40 Olīša mamma Olīša mamma

Šķiet, ka viena no lielākajām jauno māmiņu vēlmēm, pēc mazuļa piedzimšanas, ir atgūt savu ideālo svaru un augumu. 

Citām sievietēm tas izdodas dabiski - laikam gēni. Citām, nākas krietni vien piepūlēties, jo grūtniecības laikā apaļumi “uzauguši” daudz vairāk un pietam viss nevēlamākajās ķermeņa daļās. 

Man apkārt ir daudz draudzeņu, no kurām gandrīz katra spēj nosaukt kaut vienu ķermeņa daļu ar kuru nav apmierināta un labprāt pie tās piestrādātu. 

Ļoti daudzi saka - ai beidz, piedzims mazais, nebūs laika kārtīgi ēst un barojot mazuli ar krūti - “viņš noēdīs lieko”! 

“Mazulis Tevi noēdīs!” 

Bet vai Jūs zināt, ka starp visām šīm sievietēm ar liekā svara problēmām ir arī tādas mammas, kā ES?! 

Mamma, kurai tieši pretēji, ir neviss liekais svars un kaut kur, kaut kas par daudz, bet tieši par maz. 

Baroju mazo ar krūti līdz kādiem nepilniem 7 mēnešiem. Ļoti strauji atguvu savu svaru un formu, kada man bija pirms grūtniecības. 

Bet! Es turpināju palikt ar vien tievāka! Cerēju, ka tad, kad pārtraukšu barot mazo ar krūti, man viss “apēstais” atnāks atpakaļ. Bet tā nenotiek. Lai cik daudz es ēstu, nekas nemainās. No “gaļas” ne miņas, tikai kauli un āda. 

Visu mūžu esmu bijusi ļoti tieva (gēni), bet tik ļoti kā tagad - NEKAD! 

Es goda vārds jau esmu izmisumā, man nekas vairs neder, viss ir par lielu. Arī spogulī skatīties vairs nav nekāda bauda acīm. Es jūtu, ka šis man sāk izveidoties par kompleksu. Bet nesaprotu kā to apturēt, kā panākt, lai atkal varu pieņemties svarā. Nekad neesmu bijusi sajūsmā par savu tievumu, bet biju pieņēmusi to. Tagad - krītu bezdibenī un nezinu kā tikt laukā. Gribu būt veselīga un ar sevi apmierināta mamma!

Olīša mamma Olīša mamma 22. Mar 2019, 16:14

Zinu, zinu @mamma88. Bet pagaidām ikdienas skrējienā, kad nepietiek laika pat paēst brokastis, es neredzu iespēju, ka varētu ēst kārtīgu un sabalansētu ēdienu. Gan jau, vasara nav aiz kalniem, mazulis kļūst lielāks!

mamma88 mamma88 16. Mar 2019, 20:38

Ari ar sadu problemu iet pie dietaloga,jo dietas jau nav tikai "resnajam".