Nedaudz par ādu un to, ko izmantot dažādu problēmu risināšanai.

Nedaudz par ādu un to, ko izmantot dažādu problēmu risināšanai.

20. Aug 2014, 14:41 nosiguldas nosiguldas

TAS IR INTERESANTI- nedaudz par to, ko kas nozīmē kosmētikas industrijā un kādas problēmas ar kādām sastāvdaļām varam risināt

 Kolagēns ir proteīns, kuru ražo organisms. Tā funkcijas ir aizsargāt un elastizēt ādu.

Gadiem ejot organisms pamazām pārstāj ražot kolagēnu un āda zaudē tonusu un tvirtumu. Kosmētikas zinātnei ir izdevies izveidot  ”augu kolagēnu”, iegūstot to no Akācijas. Bottega Verde to ir koncentrējusi šajos produktos ar augstu ādu barojošu iedarbību.

Elastīna ir atrodamas olbaltumvielas, ādas un audu struktūra. Tas palīdz uzturēt ādas elastību

Keramīdi atjauno ādas aizsargbarjeru, sargā ādu no pārmērīgas mitruma zaudēšanas un apkārtējāms vides radītajiem kairinājumiem.

 

Cinks ir vairāk kā 200 enzīmu un proteīnu sastāvdaļa. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu pareizu organisma šūnu darbību. Lielākā cinka daļa nogulsnējas ādā un matos

 

D-Pantenols Pantenols labi iesūcas ādā un matos. Tam ir labas mitruma uzturēšanas īpašības un iedarbojas izlīdzinoši gan uz ādas, gan matiem. Tas veicina šūnu dalīšanos un atjaunošanos. Tīrs pantenols, kas pavisam mikroskopiskos daudzumos ir uzlikts uz nelieliem ievainojumiem, skrāpējumiem vai iegriezumiem, palīdz tiem ātrāk sadzīt

Kumelīšu ekstrakts un D- pantenols novērš ādas sausumu un kairinājumu.

333

Koenzīms Q10 veido liftinga efektu, kas aktīvi izlīdzina esošās grumbiņas un novērš jaunu grumbiņu rašanos.

 

E vitamīns ir antioksidants, kas aizkavē ādas novecošanos, uzlabo mikrocirkulāciju, stimulē šūnu veidošanos un ietekmē ādas tvirtumu un mitrumu. E vitamīns palīdz aizsargāt ādu no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes, piemēram, brīvajiem radikāļiem. E vitamīna līnija ir piemērota visiem ādas tipiem.

A un C vitamīni sejas ādas mitrināšanai un izlīdzināšanai

 Kazas piens ir lielisks līdzeklis  ķermeņa kopšanai. Tam ir cilvēka ādai atbilstošs pH līmenis – ap 7, tam piemīt aizsargājoša un mīkstinoša iedarbība. Kazas piens satur veselu buķeti citu vērtīgu vielu (proteīnu, vitamīnus, minerālvielas), ko āda caur porām viegli un ātri uzsūc dziļākajos slāņos. Tajā ir lielāks sorbitola (dabīgs ādas mitrinātājs un mīkstinātājs) saturs.

Gurķi ir dārzeņi ar augstu diētisko, bet mazu enerģētisko vērtību

Gurķu sulu ļoti plaši izmanto kosmētikā. No gurķiem var pagatavot masku, kas mitrina un balina ādu. piemīt mitrumu piesaistoša, ādas mitruma līmeni regulējoša, nomierinoša, nostiprinoša (liftinga), atsvaidzinoša, mīkstinoša, pretiekaisuma iedarbība. Gurķa sastāvā ir aminoskābes un organiskās skābes, kas regulē ādas pH līmeni.

Zaļās tējas ekstrakts palīdz atjaunot ādas elastību un aizsargā to

Kumelītei ir pretiekaisuma un attīrošās īpašības

Par savām derīgajām īpašībām kumelītei jāpateicas savam bagātīgajam dziednieciskajam sastāvam, kurā sevišķi jāizceļ olbaltumvielas, sveķi, gļotas, rūgtvielas, ēteriskās eļļas un citas vielas. Ēterisko eļļu sastāvā ietilpstošajam azulēnam (hamazulēnam) piemīt pretiekaisuma īpašības. Kumelīte pastiprina ādu atjaunojošos procesus, mīkstina un nomierina to, kā arī mazina alerģiskās reakcijas, tādēļ no tās gatavotus kosmētiskos līdzekļus izmanto raupjas un sakairinātas ādas kopšanai. Kumelīšu eļļas galvenā aktīvā sastāvdaļa ir bisabolols, kam piemīt pretiekaisuma, pretalerģiska un nomierinoša iedarbība. Pateicoties šīm dezinficējošajām un dziedējošajām īpašībām, kumelīte novērš izsitumus un attīra ādu. Ir klīniski pierādīts, ka kumelītēm piemīt pretiekaisuma un šūnas reģenerējošas īpašības.

alveja,Gēls alvejas lapā ir ar unikālu bioķīmisko sastāvu. Tas satur vairāk par 75 nozīmīgākajām uzturvielām, kuras ir nepieciešamas organisma vitāli svarīgajiem dzīvības procesiem, tai skaitā  minerālvielas, vitamīnus (ieskaitot B12), aminoskābes, fermentus un citas.

kliņģerīte ārstnieciskais augs, labi pazīstams savu pretiekaisuma īpašību dēļ un bagāts ar provitamīnu A, tik svarīgs dziedināšanai Kliņģerītei piemīt izteikta antiseptiska, baktericīda, sāpju remdinoša darbība. Ir pretaudzēju aktivitāte. Ārstē dažādas ādas problēmas, iekaisumus, balina pigmentācijas plankumus. Klinģerīte ir dabīgs ultravioleto staru filtrs, jo satur karotinoīdus.

Avokādo sausai un jūtīgai ādai, labi uzsūcas. Eļļa ir lieliski mitrinošs un barojošs savienojums, kas palīdz atjaunot un uzlabot ādas stāvokli. Avokado eļļa satur plašu vitamīnu un mikroelementu kompleksu, kā arī samazina ādas pigmentācijas plankumus. Zinātniskos pētījumos ir konstatēts, ka avokado eļļa ievērojami palielina kolagēna daudzumu ādā, kas nodrošina ādas elastību.

Šī eļļa viegli iesūcas dziļākajos audos, palīdz novērst ādas sausumu un niezi, palīdz atjaunot šūnas un mīkstināt ādu, veicina audu bagātināšanu ar skābekli, stimulē vielmaiņas procesus.

Olīveļļa-dabīgs līdzeklis ādas atjaunošanā. Olīveļļa ir augsti vērtēta ātrās un labās uzsūkšanās spējas un bagātīgā E vitamīna satura dēļ, kam piemīt antioksidanta iedarbība. Vēl ievērības vērts ir auksti presētās olīveļļas lielais mononepiesātināto taukskābju daudzums un taukos šķīstošo vitamīnu (A, D un K) īpatsvars.

Piparmētru  eļļa slavena ar savām atvēsinošajām, nomierinošajām īpašībām, antiseptisko un pretsēnīšu iedarbību.

015900003_1kb_piparmetra_mentha

Eļļa piemērota visiem ādas tipiem, īpaši roku un kāju ārstēšanai. Šī eļļa atsvaidzina, to ir īpaši patīkami lietot vasarā. Eļļu var masāžas kustībām uzklāt  uz deniņiem, lai mazinātu galvassāpes.

Žeņšeņam raksturīga izteikta tonizējoša iedarbība, tādēļ to bieži sauc par „uzmundrinošo līdzekļu karali“. Žeņšeņs ir lielisks antioksidantu avots, bet īpaši augstu tiek vērtētas tā adaptogēnās (organisma aktivitāti stimulējošās) īpašības.

 

Mandeļu eļļa Vitamīni B2 un B3, ar kuriem piesātināta mandeļu eļļa rūpējas par ādas, matu un zobu veslību.

Mandeļu eļļa rūpējas par sejas un ķermeņa ādu, baro, mīkstina, mitrina, attīra ādu, samazina sausas ādas lobīšanos.

Greifrūtu eļļa  notīra taukainu ādu, attīra aizsprostojušās poras, palīdz cīņā pret pinnēm.

Citronu  eļļai ir balinoša, atsvaidzinoša un pretiekaisuma iedarbība. Citrona smarža rosina radošai darbībai, palīdz koncentrēties, tonizē, veicina ātru un vieglu adaptāciju jauniem apstākļiem

Kastaņi- iedarbojas asinsriti veicinoši, satur šunu aizsargfaktoru. Atbrīvo un ļoti efektīvi stingrina ādu.

Riekstos ir daudz E vitamīna (8-25 mg uz 100g). E vitamīns ir viens no spēcīgākajiem dabiskajiem antioksidantiem. E vitamīnu tādējādi plaši izmanto kosmetoloģijā, jo tas krēmos esošos taukus pasargās no bojāšanās.

Ceļmallapām piemīt spēja atjaunot bojātās ādas šūnas – vasarā tas ir viens no populārākajiem augu līdzekļiem sasitumam vai ievainojumam, lai brūce ātrāk sadzītu. Ceļmallapas stimulē kolagēna sintēzi audos, tādēļ ir lieliska ādu nostiprinošo un reģenerējošo līdzekļu sastāvdaļa, tai piemīt arī antioksidanta un pretiekaisuma īpašības.

Rudzupuķu ekstrakts noņem kairinājumu, mīkstina ādu un izvada no tās „toksīnus”.% ēteriskā eļļa lietošanai kosmētikā. Piparmētru ēterisko eļļu iegūst no p100%

PELAŠĶIS UN ĀŖSTNIECISKĀ SALVIJA novērš sēnīšu slimību rašanos, sniedz antiseptisku iedarbību

kviešu asnu eļļa lieliski palīdz priekšlaicīgas ādas novecošanas gadījumos, izlīdzina grumbiņas un atdzīvina sejas krāsu. Kviešu asnu eļļa ieteicama: bojātas, novājinātas vai nobriedušas ādas kopšanai, striju novēršanai.