Esot trīs bērnu mammai, es ļoti novērtēju tās ēdienu receptes kuras ir ātri pagatavojamas.
Tāpēc šogad mūsu svētku galdu bez Cielaviņas rotās arī mūsu svētku pašgatavotā piena karamele.
Karameli gatavoju pirmo reizi, tāpēc ir vēl kur augt.
Mums būs nepieciešams:
1 litrs piena
400 grammi cukura
1 paciņa vaniļas cukura
dzērvenes, var ar likt riekstus.
Ielejam pienu katliņā, pievienojam cukuru un vaniļas cukuru, visu kārtīgi samaisam un liekam vārīties uz lēzenas liesmas apmēram 20 minūtes jebkurā gadījumā masa ir gatava tad kad ir sabiezējusi, to var pamanīt. Kad masa gatava, lejam to traukā un dekorējam.
Es kaut kā biju iedomājusies ja jau piena karamele, tad tā būs balta un mums sanāks izdekorēt Latvijas karoga krāsās, bet nekā, sanāca brūna.
Jebkurā gadījumā karamele sanāca ļoti garda. Ja vārīšanas laikā jūtat ka būs par saldu, var pievienot šķipsniņu sāls.
Lai labi garšo!