Mūsu ģimenes iecienītā vistas zupa

Mūsu ģimenes iecienītā vistas zupa

02. Sep 2013, 18:17 Banija Banija

Recepte pirms vairākiem gadiem aizgūta no kāda recepšu žurnāla. Šo gadu laikā vistas zupa kļuvusi par mūsu ģimenes favorīti, jo tā ir ar savu īpašo, pikanto garšu, savādāka nekā ierastie vistas buljoni.

Zupas pagatavošanai nepieciešams: 500g vistas šķiņķīšu, olīveļļa, 1 lielāks sīpols, 1 sarkanā paprika, 4 ķiploka daiviņas, 1 ēdamkarote karija, 1 tējkarote rīvēta ingvera, sarkanie pipari, 4 glāzes vistas buljona, 1 mazā bundžiņa ar konservētiem tomātiem bez mizas, 1 liels skābs ābols, ¼ glāze sīku makaronu.

Ķeramies pie gatavošanas:

1. Smalki sagriez sīpolu, ķiplokus, savukārt papriku sagriez kubiciņos. Uzkarsē katlā eļļu un tajā apcep iepriekš sagrieztos produktus, kamēr tie kļūst mīksti.

2. Sagriez gabaliņos vistas gaļu. Pievieno to apceptajiem dārzeņiem, pievienojot arī ingveru un kariju. Maisot visu cep aptuveni 2 minūtes.

3. Ābolu sagriež nelielos gabaliņos. Apceptajiem produktiem pievieno vistas buljonu, ābolus, konservētos tomātus un sarkanos piparus, vāra aptuveni 20 minūtes. 4. Pieber makaronus un vāra vēl aptuveni 3 līdz 5 minūtes.

5. Pasniedz ar krējumu. Zupai labi "piestāv" Santa Maria garšviela Persilāde.