Mīļa, jautra MAMMA, ar savu stingru nostāju!

Mīļa, jautra MAMMA, ar savu stingru nostāju!

06. May 2015, 13:55 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Sveikas visas foršās mammas!

Esmu mamma savam deviņus mēnešus vecajam dēliņam Gustavam!

Esmu mamma, kas savu dēliņu mīl vairāk par visu pasaulē, un grib iemācīt visu labo, gudro un foršo. Mācu dēliņam būt patstāvīgam, un rotaļājos ar viņu vien tad, kad visas mantas jau apnikušas.

Sev par laimi, esmu paglābusi savu bērnu no "klēpjsunīša lomas"...neļāvu bērnu nepārtraukti ucināt uz rokām omei ilgākas ciemošanās laikā (vismaz 3dienas), jo ir zināms, kādas nevēlas sekas tas tomēr atstāj uz bērnu, ka pēc tam mammas neko nevar padarīt atgriežoties mājās, jo bērns grib dzīvoties tikai pa klēpi! Uzskatu, ka mazbērnu lutināšanai ir jābūt normas robežās, jo audzināšanu jau vada vecāki, un vecvecāku pienākums ir pielāgoties šiem noteikumiem, nevis iedomāties, ka ciemošanās laikā bērns var neievērot ikdienas režīmu, citu iegribu dēļ, varbūt izklausos parāk kritiska, taču, manuprāt, tas ir ļoti svarīgi. 

Pirmā mēnesī, lai arī jutu nelielu stresu par jauno dzīvi, zemapziņa mocījās vēl vairāk, jo pa miegam runāju un gultā meklēju savu puiku, un vīrs mani modināja, un teica, ka bērns guļ gūltiņā...un protams arī mazliet pasmējās par maniem murgiem! :D Pirmais bērniņš laikam jau nav joka lieta...tā ir pavisam cita dzīve un ikdiena, kas vienmēr bijis mans galvenais dzīves sapnis - ģimene! 

Satraukumos mēģinu stresu nolikt maliņā un mierīgi izvērtēt situāciju. Nekrītu panikā pie katra sīkuma, kā, piemēram, mans vīrs. Uz lietām skatos vienkārši un racionāli, jo katrai lietai taču ir sava atbilde un iznākums. :)

20150506135146-87012.jpg

Esmu mamma, kas ļaus dēliņam izmēģināt visādus nedarbus un jautras lietas, kas liek pasmaidīt pašam un citiem - iebāzt galvu sniegā, plikām kājām lēkāt pa peļķēm lietus laikā, ziemā braukt ar ragavām iejūdzot suni vai piesienot pie mašīnas, rāpties kokos, raustīt kaķi aiz astes :D :D Es tos saucu par "mazajiem dzīves prieciņiem"!

Taču zinu, ka būšu arī stingra mamma, jo arī disciplīna un noteikumi ir vajadzīgi, lai bērns izaugtu spēcīgs, gudrs un iegūtu labu izglītību, pašpārliecināts un vienkārši LABS cilvēks, kurš ciena citus. 

Es gribu būt pati labākā mamma saviem bērniem...un pārējais veidosies pats par sevi!

Jauku dienu vēlot,

Jolanta!