MEISTARKLASE: Makvīna torte, 2.daļa

MEISTARKLASE: Makvīna torte, 2.daļa

14. Jan 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien parādīšu, kā pirmo reizi gatavoju Makvīna torti ar mastikas palīdzību.

20141209004843-75843.jpg

Pēc tam, kad krēms, ko klāj zem mastikas ir atdzisis un sastindzis ledusskapī, ar karstu nazi nolīdzinām malas, lai virsma būtu gluda un liekam atkal ledusskapī, lai viss pilnībā sastingst.

 20141209004911-56204.jpg

 Pa to laiku taisām mašīnai ritentiņus. Mūsu gadījumā tie ir keikpopsi, ar kuru recepti dalīšos citā blogā.

20141209004959-70951.jpg

Pamatu ritentiņiem taisām no salmiņiem.

20141209005038-25271.jpg

Kad viss gatavs, sākam strādāt ar mastiku, ko es nopirku Gemosā. Tur ir lētāk un izvēle liela gan krāsas, gan arī iepakojuma svara un izmēra ziņā.

20141209005133-23531.jpg

 

Izrullēju mastiku ar parastu mīklas rulli uz pārtikas plēves. Ar mastiku strādā, kā ar parastu plastilīnu, tikai atšķirība tā, ka šo var ēst.

Manā gadījumā nepietika mastikas, lai visu torti apņemtu un nācās iziet no situācijas..

20141209005212-86993.jpg

20141209005326-44522.jpg

20141209005420-81610.jpg

20141209005442-20335.jpg

20141209005539-29966.jpg

20141209005630-89981.jpg

20141209011632-80413.jpg

Lai mastika turētos cita pie citas krāsiņas, vietu, uz kuras gatavojies stiprināt mastiku, jāapziež ar ūdeni un otiņu. Manā gadījumā to nevajadzēja. Kad torte gatava, spīdumam to var apziest ar sīrupu.

Sīrups: medus un šņabis (tas izvējo, neož)

20141209011339-95784.jpg

Izrotātu torti nevar atvērtu turēt ledusskapī, tā jāpiesedz vai jāievieto speciālā kastē, formā. Man nav speciālas formas, tāpēc es to ietinu folijā.

20141209005746-17087.jpg

20141209005811-11768.jpg

Bērni svētkos bija sajūsmā par torti!

 20141209010003-16586.jpg

Labu apetīti!

 

Meistarklasi sagatavoja - Aleksandra Kris (maminklub.lv)

Pārpublicēt foto, tekstu citur - aizliegts.