Šodien parādīšu, kā pirmo reizi gatavoju Makvīna torti ar mastikas palīdzību.
Pēc tam, kad krēms, ko klāj zem mastikas ir atdzisis un sastindzis ledusskapī, ar karstu nazi nolīdzinām malas, lai virsma būtu gluda un liekam atkal ledusskapī, lai viss pilnībā sastingst.
Pa to laiku taisām mašīnai ritentiņus. Mūsu gadījumā tie ir keikpopsi, ar kuru recepti dalīšos citā blogā.
Pamatu ritentiņiem taisām no salmiņiem.
Kad viss gatavs, sākam strādāt ar mastiku, ko es nopirku Gemosā. Tur ir lētāk un izvēle liela gan krāsas, gan arī iepakojuma svara un izmēra ziņā.
Izrullēju mastiku ar parastu mīklas rulli uz pārtikas plēves. Ar mastiku strādā, kā ar parastu plastilīnu, tikai atšķirība tā, ka šo var ēst.
Manā gadījumā nepietika mastikas, lai visu torti apņemtu un nācās iziet no situācijas..
Lai mastika turētos cita pie citas krāsiņas, vietu, uz kuras gatavojies stiprināt mastiku, jāapziež ar ūdeni un otiņu. Manā gadījumā to nevajadzēja. Kad torte gatava, spīdumam to var apziest ar sīrupu.
Sīrups: medus un šņabis (tas izvējo, neož)
Izrotātu torti nevar atvērtu turēt ledusskapī, tā jāpiesedz vai jāievieto speciālā kastē, formā. Man nav speciālas formas, tāpēc es to ietinu folijā.
Bērni svētkos bija sajūsmā par torti!
Labu apetīti!
Meistarklasi sagatavoja - Aleksandra Kris (maminklub.lv)
Pārpublicēt foto, tekstu citur - aizliegts.