Matu balināšanas Jā vai Nē ?

Matu balināšanas Jā vai Nē ?

12. Jun 2022, 23:23 Sigita Paulina Sigita Paulina

 

Matu balināšana mājas apstākļos?

Naudas ietaupījums vai dubultas maksa salona ? 

 

 

Ja matu krāsu iegādājas vairumtirdzniecības bāzē vai tirgū, kur ne vienmēr tiek ievēroti preces uzglabāšanas noteikumi, kā arī mēdz piedāvāt nezināmas izcelsmes ražojumus, pastāv risks nopirkt nekvalitatīvu preci.  Kādas reakcijas sagaidīt no tādam matu krāsām , es ieteiktu nemaz nesākt mēģināt ! Es nerunāju par alerģiskām reakcijām, bet gan arī par pašu krasu sastāvu un to rezultatu . 

 

Augstas kvalitātes matu krāsu sastāvā ir daudz dabīgu izejvielu, kam piemīt aizsargājoša un kopjoša iedarbība, kuras krāsotos vai balinātos matus sakārto pēc krāsas iedarbības un kondicionē. Attiecīgi kvalitativakas sastāvdaļas līdz ar to krāsu izmaksas noteikti būs dārgākas nekā krāsas, kuras ražotas pārsvarā no sintētiskām izejvielām.

Kas ir jāievēro , lai uzsāktu matu balināšanu? Arī salonos frizieri palūdz saviem klientiem šādu rīcību . Pirms ķeras pie matu balināšanas vai krāsošanas, tos iepriekš divas trīs dienas nevajadzētu mazgāt, jo tad tauki, ko satur galvas āda, veidos aizsargkārtiņu. Un arī krasu pieķeršanās noteikti bys efektīvākā. Nekā, kad mats ir tikko svaigi izmazgāts un Piritas ir atvērtas . 

Arī kopšanas pirms matu balināšanas ir ļoti svarīga‼️‼️‼️Ieteicams vairāk izmantot spēcīgākus matu balzāmus, maskas , lai arī galvas āda nebūtu tik sausa un jutīga pret sārmaino vielu . 

 

Balināti mati un galvas āda ir jākopj, jābaro, jāatjauno un jāmitrina, izmantojot rekonstruējošus šampūnus, kondicionierus, matu maskas un serumus, kas ir bagāti ar proteīnu un citām vērtīgām vielām.

Lai iet pa punktiem visizplatītākās kļūdas balinot pašam savus matus ??? 

 

1️⃣ Nezināmas izcelsmes un matu tipam neatbilstīgas krāsas izvēle 

 

2️⃣ Matu krāsu nepareiza uzklāšana 

 

3️⃣ Nepareiza un neregulāra matu kopšanas līdzekļu pielietošana 

 

Ja Tev ir kādi jautājumi par natu balināšanu, vai kādas situācijas var vai nevar balināt . Droši raksti man , man profils ir atrodams instagrama @sigita_paulina , es būšu priecīga Tev palīdzēt . 
 

Lai Tev veseli mati ?