Masāža tavam skaistumam un labsajūtai

Masāža tavam skaistumam un labsajūtai

29. Feb 2016, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saspringumā uzrauti pleci, smaguma sajūta, sāpes mugurā un nepatīkams stīvums – klasisks darbaholiķes komplekts. Ja arī tu dienā vairāk par piecām stundām pavadi, sēžot pie datora, noteikti izlasi! Noskaidro, kā tavai pašsajūtai var palīdzēt klasiskā masāža.

Stāsta Rigonda Siliņa, fizioterapeite, masiere no Veselības centra 11.

Tā kā lielai daļai sieviešu ikdienā ir paaugstināts stress, palielināts svars, nervozums, depresīvs noskaņojums un sēdošs darbs, tad muguras sāpes un saspringums plecos ir biežākās problēmas, par kurām sievietes šobrīd sūdzas. Šādā gadījumā var palīdzēt individuālās fizioterapijas konsultācijas, masāžas, fiziskās aktivitātes un patiesas rūpes par savu veselību.

3 iemesli, kad palīdzību meklēt pie masiera

1. Muguras sāpes

Vai patiesi muguras sāpes veidojas tikai mazkustīgā dzīvesveida dēļ?

Jā, viens no biežākajiem iemesliem, kādēļ rodas problēmas ar muguru, patiesi ir mazkustīgais dzīvesveids. Lai ilgstoši sēdētu pie datora un tas ar laiku neradītu muguras sāpes, vajadzīgi stipri muguras muskuļi. Tomēr neveselīgs dzīvesveids nav vienīgais muguras sāpju izraisītājs.

Arī vecums ir iemesls muguras sāpēm. Organismam trūkst kalcija un D vitamīna, kauli paliek trauslāki un poraināki.

Palielināts ķermeņa svars ir vēl viens iemesls muguras sāpēm. Skolioze – S veida izliekums mugurkaulam - arī ir muguras sāpju izraisītājs.

Ko darīt, ja sāp mugura?

Vispirms ieteicams iet pie ģimenes ārsta uz konsultāciju. Ja būs nepieciešams, viņš ieteiks veikt rentgenu vai ieteiks doties uz konsultāciju pie neirologa. Ja mugurkaula veselības uzlabošanai nebūs nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās, tad jāapņemas savu ikdienu padarīt fiziski aktīvāku. Pilates, kalanētika, vingrošana pie fizioterapeita, masāžas… Tikai daži no soļiem, kas palīdzēs profilaktiski rūpēties par veselību un novērst muguras sāpes. Kā zināt, kurā mirklī jāmeklē ārsta palīdzība? Kad muguras sāpes jau ir tik nopietnas, ka tās bez ievērības atstāt nevajadzētu? Izrādās, tiklīdz jūti pirmās diskomforta pazīmes un tās nepāriet, jādodas pie ārsta. Kad ar muguras veselību problēmu nav, sāpēm vispār nevajadzētu būt.

2. Saspringums plecos

Ko darīt ar stresa muskuļiem plecos?

Tās, kuras no mums ikdienā pakļautas lieliem stresa apstākļiem, būs ievērojušas, satraucoties saraucam plecus uz augšu, bet vakarā ciešam no smaguma un stīvuma sajūtas plecos. Fizioterapeiti saspringumu plecos sauc par stresa muskuļiem. Cilvēkiem, kuri ikdienā dzīvo bez stresa lielās devās, sāpes plecos nav novērotas. Ja par saspringumu šajā ķermeņa zonā ilgstoši neliksies ne ziņas, var parādīties muguras sāpes, galvassāpes un pamatīgs diskomforts.

3. Liekais svars

Masāžas pie fizioterapeita vai kosmētiķa tiek pielīdzinātas arī pasīvajai vingrošanai. Ja vēlies notievēt, masāžas kurss tev lieliski palīdzēs. Masāžas laikā uzlabojas asinsrite, paātrinās vielmaiņa, samazinās tauku šūnu apjoms, kā rezultātā uzlabojas ķermeņa formas un tu kļūsti tievāka. Protams, tikai ar masāžām vien līdzēts nebūs. Ja gribi notievēt, ir jāizrevidē savs uzturs un jāpalielina fiziskās aktivitātes. Interesanti, ka svars vieglāk krīt tām sievietēm, kuras nav ļoti stresainas. Jo augstāks stress, jo sliktāk krītas svars.

Masāžas (visa ķermeņa vai atsevišķām problēmzonām) iesaka veikt kursa veidā. Cik bieži? To katrai speciālists ieteiks individuāli. Vidējās cenas šobrīd par masāžām no 5 latiem (par atsevišķu ķermeņa zonu) līdz 25 latiem (visa ķermeņa masāža).

Kā masāžas var palīdzēt tavam organismam?

-       uzlabojas asinsrite;

-       organisms vieglāk atbrīvojas no toksīniem;

-       uzlabojas vielmaiņa;

-       samazinās tauku šūnu apjoms;

-       uzlabojas ādas elastība un vispārējais ādas veselības stāvoklis;

-       nostiprinās dziļie muskuļi;

-       pati kļūsti priecīgāka un optimistiskāka, jo masāžas laikā organismā krietni palielinās laimes hormonu daudzums. 

Māmiņu Klubs

Kādu jautājumu tu gribētu uzdot speciālistei? Kāda ir tava pieredze ar masāžām?

MASĀŽAS PROCEDŪRAS MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ PIE MASIERES NATĀLIJAS KIRJUHINAS->>>PIESAKIES!