Mammu bizness OnPlate: Kā ideja tapa par produktu!

Mammu bizness OnPlate: Kā ideja tapa par produktu!

27. Jan 2015, 12:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu?

Jāsaka ka neesmu viena, savu projektu izveidoju kopā ar draudzeni. Mēs abas strādājot algotu darbu ik pa laikam aizdomājāmies par savu uzņēmumu, bet ikdienas ritms un darba rutīna bija  pietiekams šķērslis mums abām. Tad paliku stāvoklī, aizgāju dekrēta atvaļinājumā, tad bērnu kopšanas atvaļinājumā, nepaspēju atgriezties darbā jau jaunais dekrēts un burtiski nedēļu pirms man piedzima otrais dēliņš ”piedzima” arī uzņēmums OnPlate.

-       Kā nonāci līdz šai idejai?

 

 20150126103210-21390.jpg

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

Ikdienā strādājot  kā uztura speciālistes, saskārāmies ar problēmu –  mūsu pacientiem ir grūti īstenot konsultāciju laikā saņemtos norādījumus un iemesli tam ir dažādi, bet, galvenokārt, mums visiem trūkst reālas palīdzības ikdienā. Stāstot par pilnvērtīgu uzturu un tā ietekmi uz cilvēka veselību, bieži vien pielietojām tā saucamā ”šķīvja principu”, zīmējot to pacientiem uz lapiņas. Vienā no šādām reizēm radās ideja, ka būtu lieliski, ja cilvēkam būtu šāds šķīvis mājās uz galda, tāds, kurā ne tikai likt ēdienu, bet tāds ,kurš māca kā to darīt pareizi, un tāds kurš ikdienā palīdz ēst veselīgāk un dod rezultātus. Tā radās veselīga uztura šķīvis OnPlate!

- Kad un kā sāki savu biznesu?

 20150126103225-68898.jpg

No idejas līdz produkta radīšanai ir pagājis diezgan daudz laika, kopumā tas varētu būt aptuveni gads. Kad radās ideja sākumā centāmies iegūt finansējumu un cita veida atbalstu jaunajiem uzņēmējiem, tādēļ piedalījāmies vairākos projektos „Lec biznesā”,  „Atspēriens” un „Biznesa inkubators”. Līdz ar to sākumā vairāk nodarbojāmies ar biznesa plāna rakstīšanu nevis produkta izveidi, bet tas mums palīdzēja saprast, ka ideja tiešām ir dzīvotspējīga. Pats produktīvākais darbs sākās iesaistoties Altum programmā „Lec biznesā”. Šīs programmas ietvaros mums radās lieliska iespēja sadarboties ar mentori Aneti Bilzēnu, kas mūs iedvesmoja, deva vērtīgus padomus un galvenais mudināja mūs darboties.  Diemžēl nevienā no projektiem  finansiālu atbalstu neguvām, tādēļ ieguldījām savus līdzekļus.  Uzreiz vienojāmies, ka kredītu neņemsim un visus iespējamos darbus centīsimies darīt pašas, vai arī ar draugu un radinieku palīdzību. Kaut gan mūsu izglītība ir saistīta ar medicīnu, mēs pašas uzrakstījam biznesa plānu, atvērām SIA, uztaisījām mājas lapu utt. Varam lepoties ar to, ka sadarbojamies tikai un vienīgi ar Latvijas uzņēmējiem, līdz ar to ieguldītie līdzekļi produkta izveidei paliek tepat Latvijā.

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness?

 20150126103238-54157.jpg

Mūsu produkts ir Veselīga uztura šķīvis OnPlate, kas ir   izstrādāts pēc uztura zinātnes pamatnostādnēm, lai palīdzētu cilvēkiem ēst veselīgi un samazināt svaru! Šis šķīvis ir ar speciāliem iedalījumiem, noteiktās daļas atspoguļo atsevišķas uzturvielu grupas, turklāt iedalījums nodrošina optimālu porcijas lielumu. Produkta komplektā ietilpst diētas šķīvis OnPlate, ēdienkartes piemērs, ko var izmantot kā paraugu, un ieteicamo produktu sarakstu ar iedalījumu šķīvja lietošanai ilgtermiņā. Diētas šķīvis OnPlate ir konkrēts risinājums, kas palīdz:

  • Iegūt un saglabāt veselīgu svaru;
  • Veikt pareizo izvēli no katras produktu grupas;
  • Uzņemt uzturu ar augstu uzturvērtību;
  • Iekļauties dienā ieteicamo kaloriju daudzumā

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

 20150126103301-34679.jpg

Foto: LDUSA sēde 08.11.2014

Vissvairāk motivē darboties cilvēku atbalsts un pozitīvais „feedback” par mūsu izveidoto produktu, gandarījums no labi padarīta darba, kā arī azarts un kāre pēc jauniem sasniegumiem. Jāsaka, ka tieši atbalsts un atzinums lika mums virzīties uz priekšu. OnPlate startēja novembra sākumā, kad pirmo reizi prezentējam mūsu šķīvjus profesionālai publikai, Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas konferencē. Tur ieguvām pozitīvu atzinumu no kolēģēm un iedviesmu darboties tālāk. Šobrīd stradājām pie veselīga uztura šķīvja, kas būtu domāts tieši bērniem.

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lietas? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Jā mums ir mājas lapa www.onplate.lv  šobrīd mājaslapa ir izstrādes stadijā un ar laiku mēs plānojām to attīstīt. Tādēļ mēs abas ar kolēģi šobrīd mācamies multimēdiju dizainu.  OnPlate aktualitātes var atrast arī mūsu facebook lapā. Pateicoties aktīviem klientiem, izveidojām arī projektu “LIFE WITH ON PLATE”, kura ietvaros mēs atbalstam viens otru kā arī dālamies ar veselīgo un garšīgo recepšu idejām. Projekts arī ir tikai sākuma stadijā, bet jau ir vairāki “pazaudēti” kilogrammi un iedvesma turpināt šo ceļu. Nākotnē visas receptes apkoposim mājas lapā un, protams, iekļausim arī kalorāžu.  Gribu pateikties aktīviem OnPlate lietotājiem par receptēm un neatlaidību mērķa sasniegšanā. 

 

20150126103323-94392.jpg 

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

20150126103410-27526.jpg

 Īstenībā nosaukumu izdomājām 5 minutēs, tas bija pirmais kas nāca prātā, un šķiet ļoti veiksmīgi. Tad pašu logo izveidoja mans vīrs, kurš īstenībā māk izdarīt visu, paldies viņam :).

- Parunāsim par ģimeni, bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir trīs vīrieši ģimenē. Mans vīrs, kurš ir veiksmīgs uzņēmējs, virtuozs kulinārs, bezgala slinks un ziņkārīgs cilvēks ar zelta rokām :). Un divi dēļiņi, viens ir bērndārznieks, kuram martā paliks jau 2 gadi, otram tikko palika četri mēneši, :) pateicoties viņiem, mana dzīve ir pilna ar pārsteigumiem un piedzīvojumiem.

 20150126103419-32996.jpg

Foto: Laura Šulmeistere, Otro bērnu gaidot

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

 20150126103439-93059.jpg

Viss ir atkarīgs no cilvēka un no tā kā tas cilvēks uztver pasauli. Ir sievietes un arī vīrieši, kuriem vienmēr būs grūti ar vienu diviem bērniem, bez bērniem.  Ir trīs svarīgas lietas, ko es kā māmiņa izsecināju un gribu  padalīties ar citām, lai padarīt dzīvi vieglāku – 1. (Svarīgākais) Nemeklēt un neradīt  problēmas, tur kur viņu nav, 2. Laika organizācija, jeb tas saucamais „time management” 3. Regulāra atpūta no ikdienas rutīnas.  Un teikšu tā, ievērojot  visus punktus, savienot darbu/biznesu ar ģimeni ir iespējami, bet noteikti nav viegli.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Teikšu godīgi – manam biznesam nav tieša sakara ar maniem bērniem. Tas drīzāk iet paralēli. Es no savas puses cenšos darīt visu, lai mans bizness “netraucētu” maniem bērniem . Tas nozīme ka ģimene man ir primārā lieta, un es cenšos balansēt vienlaicīgi rūpējoties par bērniem un vadīt biznesu. Ne vienmēr viss izdodas, bet galvenais ir darboties, jo kas dara – tas izdara un tādēļ cenšos darīt. Bērni vienlaicīgi gan uzladē uz sasniegumiem gan atņem spēku.

Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

-       Būšana par mammu lika man pārskatīt savus uzskatus par ļoti daudzām lietām. Man mainījas prioritātes, vērtības, jo būšana par vecākiem ir nenormāla laime, tas ir tāpat ka vinnēt izlozē iespēju izmainīt savu dzīvi, pilnveidoties, un vienīgais pareizais lēmums ir izmantot šo iespēju. Es esmu ļoti “izaugusi” šajā laikā un, pats galvenais, tas notiek dabiski, jo mēs vēlamies būt saviem bērniem vislabākie vecāki.  Runājot par biznesu, nevaru pateikt ka uz to ir iedvesmojuši bērni, drīzāk tas bija “brīvais laiks” bērnu kopšanas laikā, laiks, kad nekur nebija jāskrien, laiks uz mirkli apstāties un izvērtēt savu dzīvi un nakotni.

www.onplate.lv

www.facebook.com/www.OnPlate.lv?

Konkurss ar iespēju vinnēt OnPlate šķīvi:

Uzrakstiet kā Jums varētu palīdzēt OnPlate šķīvis, vai kāpēc Jūs gribētu sev mājas tādu šķīvi ?!

Izlozes kārtībā starp konkursa dalībniekiem noteiksim uzvarētāju, kam uzdāvināsim OnPlate šķīvi!

Uzdod savu jautājumu un atbildi uz OnPlate radītāju jautājumu 27.janvārī!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

 

20141202111131-14474.jpg

 

 

pandulaacis pandulaacis 27. Jan 2015, 23:15 Mazulis_2012

Paldies! Es pavisam aizmirsu, ka notiks izloze - vārniņas pačukstēja, ka jānāk lūkoties! 😀

pandulaacis pandulaacis 27. Jan 2015, 23:12 OnPlate_Tatjana

Nopietni? Man tikpat kā nekad neveicas izlozēs! Milzīgs paldies, esmu ļoti priecīga! 😀

27. Jan 2015, 23:09

pandulaaci, apsveicu 😀

27. Jan 2015, 22:46 Vējš Matos

čaw. ceru uz drīzu tikšanos. ceru, ka nedusmojies, ka nenāku pir Tevis, bet darbiņš spiež strādāt, tagad vēl līdz rītdienai esmu uz slimības lapas. 😀

inleila inleila 27. Jan 2015, 20:27

Ļoti forši šķīvji!
Gribētu tādu uzdāvināt vīram un brālim, jo pārāk bieži naskejas par daudz un vēlu vakarā!

27. Jan 2015, 15:32 OnPlate_Tatjana

Nav man trauku mazgājāmās mašīnas, bet paldies par atbildi. 😀

27. Jan 2015, 14:42

Kapēc es vēlētos tādu šķīvi? Tapēc, ka tas ir tāds kā atgādinājums kā būtu pareizi jāēd.Mans dienas ritms ir nenoteikts. Ir dienas, kad varu izēst pus ledusskapi,ir dienas, kad varu neēst gandrīz neko. Tādas divas galējības. Tad nu šīs šķīvis būtu tāds kā sava veida atgādinājums par to kā mīlēt savu ķermeni.

27. Jan 2015, 14:31

Super ideja, malači! Būtu ātrāk šo izlasījusi, manuprāt, fantastiska dāvana Ziemassvētkos. Es noteikti sev mājās tād gribētu,jo, manuprāt, katram ir jādomā ko ēd, tādejādi arī rādot pareizu piemēru saviem bērniem.

27. Jan 2015, 12:09 OnPlate_Tatjana

o super. 😀

čabule čabule 27. Jan 2015, 12:02

Šī būtu lieliska dāvana manam vīram, kuram ir ēšanas traucējumi. šis šķīvis ļoti uzskatāmi vīram parādītu kas, kā un cik daudz jāēd.. 😀
Perfekta ideja.. un pasakiet vēl, ka laikā, kad vissnjau ir izgudrots, nevar izdomāt ko jaunu 😀

Cielavinna Cielavinna 27. Jan 2015, 11:01 OnPlate_Tatjana

Taatad ideaals sskkiivis muusu ggimenei😀

lauvinja lauvinja 27. Jan 2015, 10:48

Pamanīju šo šķīvi vienā veikalā un nodomāju, ka dikti laba ideja! Super! Veiksmi

Cielavinna Cielavinna 27. Jan 2015, 09:03

Es domaaju, ka ssaads sskkiivis buutu labs atgaadinaajums eest veseliigaak, kad uz sskkiivja gribeetos likt tik garssiigos ceptos kartupellus, kuri man lloti garsso.

Cielavinna Cielavinna 27. Jan 2015, 07:46

Lloti interesanti! Kaadas atsauksmes par sso sskkiivi ir no Juusu klientiem? Vai pasas to arii izmantojat savaa ikdienaa?

pandulaacis pandulaacis 27. Jan 2015, 02:37

Brīnišķīga ideja! Lai izdodas rast arvien jaunas metamorfozes! 😉

Arī mūsu ģimene priecātos par šādu šķīvi - visticamāk izmantotu to kā savdabīgu sienas dekoru interjerā vai liktu uz galda gadījumos, kad jāpacienā kāds ciemiņš. Noteikti periodiski pārlasītu arī tā saturu - teiksim, pirms došanās uz veikalu. Tāds kā savdabīgs atgādinājums par to, kas labs un no kā jāizvairās.
😉

27. Jan 2015, 02:02

hmm, interesants šķivis.
varbūt plānojat ražot ko tādu, arī bērniem?
vai zīmējums ilgi turās?

***Uzrakstiet kā Jums varētu palīdzēt OnPlate šķīvis, vai kāpēc Jūs gribētu sev mājas tādu šķīvi ?!
O tas man pat ļoti varētu palīdzēt, jo liekais svars ir ļļļoti nācis klāt.
Tas arī paspilgtinātu manu zaļo virtuvi. 😀