Mammu Bizness: Dievietes sapnis par dabīgo kosmētiku piepildīts!

Mammu Bizness: Dievietes sapnis par dabīgo kosmētiku piepildīts!

17. Mar 2015, 11:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gribi uzzināt kaut ko par dabīgās kosmētikas produktiem, ko ražo viena kolosāla, radoša māmiņa? Lasi iepazīsties!

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Patiesībā nemaz tā apzināti nekad nebiju domājusi par sava biznesa uzsākšanu. Viss radās un attīstījās (un turpina to darīt) tā harmoniski, nepiespiesti un daudz par to galvu nelauzot. Taču pirmsākumi savas kosmētikas līnijai saistāmi ar mirkli, kad pieteicās bērniņš un kad sapratu, ka veikalu plauktos atrodamajiem produktiem ir vai nu specifiska un pārāk spēcīga smarža (jo grūtniecības laikā oža jo īpaši pastiprinās, par ķermeņa jūtīgumu nemaz nerunājot), vai arī radās jautājums par kārtējo "vārda" nozīmi cenas aprēķinā. Un tā sāku interesēties un apmeklēt dažādus kursus un lekcijas par ajūrvēdiskajām lietām, aromterapiju, utt, kā rezultātā pati sāku jaukt sev ķermeņa un sejas eļļas, ko turpinu lietot vēl aizvien (jau gandrīz 3 gadus). Un laika gaitā manas pudelītes un trauciņus pamanīja arī draudzenes, kas sāka interesēties, kas tas tāds ir. Un pakāpeniski no draudzenēm arī viņu draudzenes sāka interesēties un tā radās doma par savas "atpazīšanas zīmes" izveidi.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Pati "atpazīšanas zīme" ir radusies salīdzinoši nesen - pagājušā gada decembrī sadarbībā ar iedvesmojošu dizaineri Mareku Meleci ("MarMel Studio"), kurš ļoti pretimnākoši izturējās pret manu ideju radīt šādu zīmolu "Dievietes sapnis", grafisko attēlu jeb simbolu izveidojot no latviskajām zīmēm (Māras un Dieva zīme), kā rezultātā radās, manuprāt, ļoti harmonisks rezultāts. Jāsaka gan, ka bizness šobrīd ir vēl aizvien attīstības stadijā.

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Es veidoju dabiskās kosmētikas produktiņus (sejas un ķermeņa eļļas, rožu krēmu, matu eļļas, ķermeņa eļļu gaidībās, kā arī lūpu balzamu). Kosmētikas līnija saucas "Dievietes sapnis" (ir izveidota arī facebook un draugiem.lv lapas). Atbilde uz šo jautājumu lielā mērā sasaucas ar pirmo jautājumu: bērniņa pieteikšanās - ķermeņa un ožas sajūtīgums - dažādu lekciju un kursu apmeklēšana - draudzeņu un viņu draudzeņu interese par interesantajām burciņām un pudelītēm. Un viens no papildus stimuliem bija arī viena mūsu ģimenes drauga komentārs pasmejoties savai līgavai, ka viņa varēšot asistēt manas kosmētikas veidošanā un realizēšanā, kad es tā patiešām aizdomājos: "jā, kāpēc gan nē?!". Es taču pati to visu lietoju un atzīstu par labu esam un kādēļ lai neiedvesmotu vēl kādu sievieti apzināties Dievieti sevī? Jo patiesībā stāsts jau nav tikai par kvalitatīvu un dabīgu produktu, stāsts ir arī par nododamo sajūtu: brīvības un viegluma, Dievietes sajūtu sevī un apziņu, ka ar savu sievišķības spēku var panākt ļoti daudz un visas lietas veicas, apjaušot šo īpašo spēku, kas katrai no mums ielikts šūpulī.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Kā jau iepriekšējā jautājumā minēju, šobrīd klāt tam visam iet stāsts par Dievietes sajūtas atmodināšanu katrā sievietē. Un noteikti atgriezeniskā saite no produktu lietotājiem liek domāt par to, kā kaut ko uzlabot. Un pavisam noteikti stāsts ir arī par mani: par dzīvošanu saskaņā ar savu sirdsbalsi un sekošanu savam aicinājumam, sava dzīves uzdevuma apzināšanos. Dažādas iedvesmas un idejas rodas arī, praktizējot Kundalini jogu (esmu arī Kundalini jogas pasniedzēja) un dūlojot sievietes gaidībās (esmu dūla-apmācībā).

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Šobrīd ir ideja un viss ir sagatavošanas procesā attiecībā uz mājas lapu, taču pavisam noteikti var aplūkot facebook un draugiem.lv lapas "Dievietes sapnis", attiecīgi sazinoties par vēlamajiem produktiem. Šobrīd rit arī pārrunas par iespējamo sadarbību ar vairākām vietām, lai interesentiem būtu iespēja apskatīt "Dievietes sapņa" produkciju klātienē, par ko tad attiecīgi informēsim facebook un draugiem.lv lapās (par ko lietas kursā būs lapu sekotāji).

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Šobrīd galvenā reklāma noris caur sociālajiem tīkliem, caur jau pieminētajām facebook un draugiem.lv lapām, taču arī Rīga TV24 raidījumā"Tête-à-Tête ar Rīgu" bija sižetiņš par "Dievietes sapņa" produkciju un tāpat Jaunjelgavas novada vietējais laikraksts "Staburags" ir izrādījis interesi par "Dievietes sapņa" produktiem. Bet šie visi piedāvājumi vienkārši nāk no malas un labākā reklāma ir tiešā cilvēku pieredze un atsauksmes, kas tiek nodotas tālāk.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Šobrīd īsti nekoncentrējos uz konkurenci, bet gan uz iespējamo sadarbību, jo tā ir vieglāk dzīvot: ja koncentrējies un sajūti atbalstu, tas ir daudz iedvesmojošāk un procesu veicinošāk nekā koncentrējoties uz konkurenci. Protams, pēdējā laikā ir visai daudz radušos dabīgās kosmētikas ražotāju, bet šeit ir stāsts par nododamo stāstu un par izvēles iespējām. Jebkuram ir izvēle pamēģināt, notestēt un izvēlēties sev atbilstošāko. Man noteikti nav mērķis kādu pārliecināt par kaut ko: mēs katrs nonākam pie kaut kādiem secinājumiem tikai caur savu pieredzi, līdz ar to varu tikai aicināt izmēģināt un izvēlēties to, kas sirdij un ķermenim tuvāks!

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Nosaukums "Dievietes sapnis" radies harmoniski, tā teikt - pats pie manis atnācis un tas sasaucas ar grūtniecības laikā uzplaukušo sievišķību, kad gribējās nēsāt skaistas kleitas un svārkus un lutināt sevi šajā īpašajā laikā un nebija šaubu, ka "Dievietes sapnis" sevī ietver šo sajūtu, ko labprāt vēlētos atmodināt arī visās Dievietēs!

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

"Dievietes Sapnis" ir organiskās kosmētikas līnija Sievietēm: tās, kuras jau apjautušas Dievieti sevī & tām, kas šobrīd ir tikai ceļā uz šo sajūtu. "Dievietes sapnis" ir unikāls ar individuālo pieeju, katru produktu īpaši veidojot un būtisks ir arī fakts, ka visi produkti tiek veidoti tikai labvēlīgā laikā un esot pozitīvā sajūtā un noskaņā, labi zinot, ka katrs šķidrums uzsūc sevī apkārtējās vides enerģētiku, līdz ar to: mēs varam kļūt skaistākas tikai tad, kad noskaņojamies uz pozitīvo līniju (kuram gan negadās arī citādas dienas, bet šādās dienās "Dievietes sapņa" mazā "fabrika" gluži vienkārši nedarbojas).

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Dēliņam šobrīd ir jau 2 gadi un ikdienā viņš ir mans Lielais mazais Skolotājs un lielais palīgs arī buroties ap visām kosmētikas lietiņām. Viņš ļoti labi māca man mammas mākslu (tā tiešām ir māksla un neviens nepiedzimst par jau gatavu mākslas darbu: šo lomu un pienākumus mēs mācāmies visa mūža garumā) un tā nu mēs meklējam to iespējami labāko vidusceļu harmoniskai kopābūšanai: tā, lai ir abpusējs prieks un tajā pašā laikā arī mirkļi katram sev. Ikdiena ir gan visai piesātināta, jo mana pamatdarba laikā dēliņš dodas pie vissuperīgākās un mīļākās auklītes un tad sākas vakara gaitas, bet maksimāli mēģinu atvēlēt laiku katru vakaru (iespēju robežās), lai pabūtu kopā, paspēlētos, padarbotos, parunātos. Un kopā pavadītais laiks tiešām ir Dāvana, ko maksimāli novērtēju ikdienas rosībā!

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Būt tik dažādos ampluā noteikti ir visai liels izaicinājums ikdienā, mēģinot savienot un sabalansēt darbu, izglītošanos, ģimeni un bērnu, bet tas tikai nostiprina apziņu, ka patiesībā mēs, sievietes, esam tik unikālas būtnes tieši ar to, ka spējam tik daudz! Protams, ir svarīgi arī nedaudz iepauzēt un atrast laiku būšanai tikai ar sevi: vai tā būtu neliela rīta vingrošana/ joga vai pēcdarba pastaiga līdz bērnudārzam/ auklītei, bet kaut ko no tā visa vajag tā lēnām, mierīgi izbaudīt, stiprinot sevi un ielaižot mieru sevī (mazu bērnu mammas zina, cik tas ir dažkārt izaicinoši).

 20150209102639-41027.jpg

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Mans bērns ir mans lielais palīgs un šie buršanās mirkļi ir arī veids, kā nostiprināt šo sajūtu par kvalitatīvu sadarbību: viņš krāmē pudelītes un burciņas un tikmēr es darbojos ap pārējām lietām. Galvenais jau radīt to noderīguma sajūtu, kas patiesībā ir ļoti būtiski ikvienam no mums. 

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Uz šo jautājumus varu atbildēt 100% apstiprinoši, ka būšana par mammu ir patiešām iedvesmojusi mani lielām lietām un šīs lietas ir atnākušas kaut kā dabīgi un īpaši nesasprindzinoties: viss tā harmoniski attīstījies. Pēc bērna piedzimšanas dabīgi vēl vairāk saaktivizējās arī atbildības sajūta par to, ka ir svarīgi rādīt bērnam, ka ir vēl arī kaut kas vairāk dzīvē bez materiāliem aspektiem un tā kā jau kopš pamatskolas laikiem biju piefiksējusi sevī interesi par savas iekšējās pasaules harmoniju un attīstību, kas turpinājusies visus šos gadus, tad bija tikai dabiski uzsākt Kundalini jogas skolotāju apmācības. Un šis ceļš noteikti turpināsies, turklāt šī ir katram cilvēkam ļoti pieejama un efektīva joga, kas piedāvā daudz un dažādus pašizdziedināšanās un dažādu jautājumu risināšanas instrumentus. Tāpat ļoti dabiski likās uzsākt savu izglītošanās ceļu, kļūstot par dūlu (kas ir nemedicīniska atbalsta persona sievietēm gaidību, dzemdību un pēcdzemdību laikā). Tas viss tik ļoti harmoniski ir kopā savijies, ka šobrīd jau grūti būtu iedomāties savu dzīvi bez šīm visām paralēlajām un noderīgajām lietām. Bet jo svarīgāka ir apziņa, ka ar savu piemēru un darbošanos vari būt noderīgs un atbalstošs, iedvesmojošs arī citiem!

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Katrai no jaunajām māmiņām es novēlētu nebaidīties un uzdrošināties dalīties savos talantos: arī tad, ja šķiet: "ai, nu ko tad es!". Būtiski ir sākt runāt un dalīties par to, kas Tev svarīgs. Varbūt ir noderīgi izsūtīt informāciju draugiem, paziņām vai varbūt ievietot dažādos forumos, varbūt rast iespēju piedalīties kādos tirdziņos. Jebkurā gadījumā skaidrs ir viens: ja cilvēks dara kaut ko patiešām ar visu sirdi un dvēseli, tā visa lieta tā harmoniski virzās un attīstās! Noteikti nevajag baidīties no iespējamās kritikas vai negatīvajiem viedokļiem: uz to vajag pievērt acis un koncentrēties uz to, kā saskatīt pozitīvo, atbalstošo tajā visā un kā iespēju robežās padarīt labāku un skaistāku šo vietu, kurā dzīvojam! Jo patiesībā tikai tam ir vērtība: gaišajam mūsos, kurā dalāmies ar līdzcilvēkiem! Lai mums visiem izdodas! <3

Gaišu dienu vēlot,

Aivija

20150209102612-37172.jpg

Uzdod savu jautājumu un tiec pie balviņas- 

rožu krēmiņa & sejas eļļiņas smaržīgam & iedvesmojošam pavasarim!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

Supersausins Supersausins 17. Mar 2015, 21:57

Loti interesants biznes😀..
Viena no maniem mīļākajiem veikaliniem ir tiesi tāds kur ir dazadas kosmetikas produkcijas ,kremi utt.😀 man patik sevi lutinat..😀..

Vai jusu produkcija ur domata dazadu vecumu cilvekiem piemeram pusaudziem un vecākiem cilvekiem?😉
Kur smelaties idejas jaunai produkcijai?😀
Cik daudz laika vajaga viena produkta pagatavosanai un nonāksa ai līdz istajam iznākumam?

Veiksmi jums un radošaa idejas turpmāk.😀

inleila inleila 17. Mar 2015, 10:54

Ļoti interesanti bija izlasīt!
Veiksmi arī turpmāk biznesa attīstībai!
Grūtniecības laikā pārsvarā izmantoju dažādas eļļas nevis krēmus, pati nezinu kāpēc😀
Kādas vēl eļļas plāno tuvākajā laikā laist pārdošanā?