Mammu bizness: Agnija Zepa - viss sākās ar nepieciešamību, un tagad - košums katrā gadalaikā!

Mammu bizness: Agnija Zepa - viss sākās ar nepieciešamību, un tagad - košums katrā gadalaikā!

07. Apr 2015, 15:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gribat zināt, ar ko nodarbojas Agnija Zepa? Viņa šuj, pie tam - kolosālas lietiņas tieši bērniem! Iepazīsimies!

20150402134700-95389.jpg

Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Droši vien, kā jau visām mammām, kuras uzsākušas savu biznesu,  galvenais iedvesmas avots ir bērni! Līdz idejai nonācu tīri nepieciešamības dēļ, sākumā šuvu saviem bērniem, pēc laiciņa nolēmu ievietot savu piedāvājumu kādā māmiņu lapā un atsaucība bija necerēti liela.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Principā ar šūšanu nodarbojos jau no skolas laikiem. Prasmes un kvalitāte pa šiem gadiem noteikti ir augušas. Vienmēr paralēli pamatdarbiem esmu šuvusi individuālos pasūtījumus,  pēdējā gada laikā tiem atliek aizvien mazāk laika, jo nodarbojos ar savu mazo mammu biznesiņu.

20150402134709-99605.jpg

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Man vienmēr ir bijusi tā sajūta, ka gribu ko savu. Ilgi nevarēju izdomāt kas tas varētu būt- kaut kas vienkāršs, bet vajadzīgs un skaists. Sāku piedāvāt ratu cimdus, jau pirmajā vakarā atsaucība bija necerēti liela. Tad cimdiem pievienojās arī guļammaisi, ideju teikšu godīgi, aizguvu no populārā lodger bunker, bet man gribējās šos guļammaisus radīt krāsainākus, kā arī pievienot dažas funkcionālas atšķirības, kas man likās būtu ērtākas lietošanā, kā arī piedāvāju draudzīgāku cenu. Kad ziemas sezona bija noslēgusies un sekotāju loks bija iegūts, negribēju apstāties, bija jādomā kas varētu būt tas, kas būs nepieciešams pavasarī- tā kā iepriekšējā sezonā biju saviem mazajiem sašuvusi trikotāžas cepurītes, tad nolēmu piedāvāt arī tās, rezultāts līdzīgs, dažu dienu laikā bija tik daudz pasūtījumu, ka rinda bija apmēram divu nedēļu garumā. Cepurēm pievienojās šallītes, vasarā meitenītēm un mammām kleitiņas un tā galu galā esmu radījusi savu zīmolu agniazepa.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Liekas, ka tā ir cilvēku atzinība!  Apziņa ka mani klienti ir apmierināti un atgriežas liek turpināt un domāt jaunas idejas.

20150402134719-57875.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Mana galvenā "darbavieta", kur arī pieņemu pasūtījumus un dalos ar izdarīto ir facebook.com/agniazepa. Šo lapu var aplūkot arī tad, ja neesat reģistrēts lietotājs un vajadzības gadījumā sakontaktēties pa epastu agnija.zepa@gmail.com. Protams briestu arī mājas lapai, bet pagaidām tikai briestu :)

Kā arī manus darinājumus var iegādāties veikalā Mazputniņš , Rīgā, Miera ielā 19.

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Kā jau iepriekš lasīju vienā no intervijām- labākā reklāma ir cilvēks cilvēkam, kā arī protams sociālie tīkli. Facebook, draugiem, instagram.

20150402134731-36342.jpg20150402134737-61252.jpg

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Protams! Piedāvājums ir ļoti liels, sevišķi cepurītes, dažreiz liekas, ka katra mamma, kurai mājās ir šujmašīna tagad šuj cepures, bet par savu  konkurentu neuzskatu jebkuru , daudzi vienkārši kopē idejas, bet klienti jau ir tie kas izvēlas, un es priecājos, ka mani klienti atgriežas! 

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Tas nācis no mana vārda un uzvārda, kādreiz bija man doma radīt savu zīmolu šūt sieviešu apģērbus, tā sāku ar šo vārdu, tagad atgriežoties pie darbiem nolēmu izmantot šo pašu vārdu.

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Kopumā visas lietas ir vienkāršas konstrukcijā un ērtas lietošanā, uzsvaru es lieku uz materiālu dažādību, man patīk košas krāsas un raksti, tas arī ir galvenais pēc kā vados! Protams kvalitāte- kā nu bez tās, tas ir galvenais priekšnoteikums!

Ziemas sezonā visiem novēlu- Lai silti! Jo, ja mums ir silti tad esam priecīgi un smaidīgi un vairojam prieku arī apkārtējos! 

20150402134746-99279.jpg

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir 2 bērni, puika un meitene- 4 un 2 gadi, šogad arī mazākais bērns uzsāka bērnudārza gaitas un nolēmu, ka strādāšu "pie sevis". Bērni , protams ir pirmie, kas izmēģina manis radītās lietas, bet esmu priecīga , ka abi iet dārziņā, pēc bērnu atnākšanas mājās, gan cenšos darbus likt pie malas, jo apvienot vakara cēlienu ar šūšanu nav iespējams. :)

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Tā  kā šūšana ir arī mans pamatdarbs, tad esmu lielā mērā iemācījusies visu savienot, bet protams, ka ir grūti sevišķi, ja jāatdod kāds lielāks pasūtījums un kāds no mazajem saslimst, tad jāpaspēj viss, gan darbi, gan papaijāt pierīti, paturēt rociņu un kopā paskatīties multenīti.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Protams ar idejām, dažreiz arī kā modeļi, bet pārsvarā bērni "testē" un reklamē valkājot manus darinājumus.

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Jā, noteikti! Tā sajūta, ka neesi tikai sev, ka ir ģimene un gadi iet un jāvirzās uz priekšu, jādarbojas.

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Nebaidīties, jo, ja nepamēģināsiet neuzzināsiet! Galvenais ir būt radošiem un tad jau tālāk viss notiek pats no sevis! Veiksme nekur tālu nav jāmeklē, pati atnāks, kad būs laiks! 

20150401152729-42642.jpg

Uzdod savu jautājumu un laimē foršu un stilīgu cepurīti!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 13:24

Un mīļš paldies visām māmiņām kuras sūtīja man jaukos komentārus un jautājumus! Jūsu atzinība liek virzīties uz priekšu un nestāvēt uz vietas! PALDIES!!!

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 13:23 Susurēns

Apsveicu, Susurēns! Raksti man privātu ziņu Facebook, vai epastā, kā saņemsi savu dāvaniņu! 😀

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 09:02 Edlel

Savus pirmos guļammaisus šuvu divas dienas, šosezon, kad apjoms kļuva lielāks, tad sapratu ko pēc kā darīt, lai darbiņš iet ātrāk uz priekšu, tad nu šūšanas laiks ir sarucis līdz 5-6 stundām😀

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 09:01 Annucis

Ar puikām tā ir, lielākoties paliek tomēr nedaudz "apdalīti" 😀 Cenšos, lai puiku un meiteņu izstrādājumi būtu līdzsvarā, bet zinu, ka vajadzētu piedomāt pie puiku piedāvājuma, ņemšu vērā turpmāk! PAldies par viedokli .

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 08:58 makese

Paldies par interesi! Šis guļammaiss sastāv no 2 flīsa kārtām, kam pa visu vēl ir siltais pildījums, ir noņemams kāju pārsegs, kas atvieglo mazulīšanu ielikšanu/izņemšanu guļammaisā. Cena no 60 Eur, iespējams iegādāties arī komplektā ar ratu cimdiņiem. Ja esi ieinteresēta droši raksti man, bet vislabāk to darīt facebook. 😀

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 08:56 Cielavinna

Esmu ļoti kritiska pret sevi, dažreiz gadās, ka kaut kas ir ne tā, tad vakarā nevaru aizmigt, no rīta ceļos un daru pa jaunu 😀

agniazepa agniazepa 08. Apr 2015, 08:54 sweet SUN

Paldies par jautājumu! Šobrīd piedāvāju tikai silto ziemas variantu, ir ideja par vasaras variantu, bet šobrīd līdz galam to vēl neesmu izlolojusi.

Cielavinna Cielavinna 07. Apr 2015, 21:43

Darbinni super! Ar skaudiibu luukojos uz mammaam rokdarbnieceem, jo man rokdarbi galiigi nepadodas. Kaa Juus nonaacaat liidz tam, ka rokdarbi paarnneema Juusu dziivi, jo kaa zinam rokdarbus mums visaam skolaa maacija, bet ne visaam tie padevaas. Kas bija Juusu pirmais darbs, kurss Jums 100 % patika, vai Juus esat kritiska pret saviem darbiem?

agniazepa agniazepa 07. Apr 2015, 18:08 Susurēns

Paldies par jauko komentāru! Jā, visas cepurītes ir valkājamas uz abām pusēm, tā teikt ,divi zaķi ar vienu šāvienu. Audumu izvēle gan šobrīd ir manā ziņā, bet ņemšu vērā jūsu ideju! Paldies! 😀

agniazepa agniazepa 07. Apr 2015, 18:05 annitejg

Jā, audumus ir iespējams izvēlēties, un protams, ka ir iespējams izvēlēties vienādus audumus ne tikai mammai un meitai, bet arī brālim un tētim 😀)

agniazepa agniazepa 07. Apr 2015, 18:04 baibavilnite

Paldies par jautājumu! Esmu mācījusies specializētā mācību iestādē un ieguvusi apģērbu modelēšanas/konstruēšanas speciālista diplomu.

agniazepa agniazepa 07. Apr 2015, 18:03 wonderalice

mīļš paldies par komplimentiem! Uz vasaru noteikti papildināšu piedāvājumu, līdz šim tās bija tikai kleitiņas, bet es aktīvi domāju! Gribas , lai manis piedāvātās lietiņas atšķiras no esošā piedāvājuma ar savu odziņu un, lai tās pildītu vairāk kā vienas sezonas funkciju 😀