Mamma studē

Mamma studē

20. Sep 2017, 15:41 Elionore Elionore

Ar tik pat lielu aizrautību, kā janvārī uzstādīju plānu rakstīt Māmiņu Klubā regulāri, vasaras saules vilināta un aizrauta, rakstīšanu atstāju novārtā.

Iestājies rudens, meitai tūlīt, tūlīt, pēc nieka mēneša būs gads. Un gadi ir lieli, un gadi ir mazi. Šis nudien bija lielais. 

Rudens iestāšanās nozīmē vasaras beigas. Un vēl tas nozīmē jauna perioda sākumu. Pēc divu gadu akadēmiskā atvaļinājuma es atgriežos studijās un labprāt padalīšos ar to, kā tad tas ir - būt mammai - studentei. 

Studēt atlicis pavisam maz - aktīvas lekcijas līdz novembrim, līdz janvārim straujš darbs pie diplomprojekta, kam sekos izlaidums. 

Nu jau rit trešā studiju nedēļa. Kādas šīs nedēļas ir bijušas? Noteikti straujas. Lekciju grafiks piesātināts, teju katru rītu dodos uz no Rīgas uz Jelgavu, pēcpusdienā atpakaļ. Lekciju laikā meitiņu pieskata vīrs vai mana mamma. Mums ir izcili paveicies, ka abiem ir salīdzinoši elastīgs darba grafiks, kuru var saskaņot ar manu prombūtni.

Kopš meitu pieskata mana mamma, viņa noteikti ir kļuvusi daudz patstāvīgāka - pati labprātāk ēd, rotaļājas, es kļūstu arvien mazāk vajadzīga ikdienas nodarbēs. :) (cik nu maz varu būt vajadzīga mazulim)

Noteikti emocionāli vissmagāk ir man. Katrs rīts, kurā ir jāatstāj mazulīte saldi guļot gultiņā, ir neaprakstāmi smags. Dienai ritot neprātīgi ilgojos. Ja iepriekš mazulītes diendusas laikā steidzu paveikt "savas lietas", tad tagad gaidu, kad viņa modīsies, lai kopīgi pavadītu laiku. 

Esot prom dažādos laikos, mani sācis mulsināt piena jautājums. Joprojām pāris reizes pa dienu zīdu meitu. Tā kā lekciju grafiks ļoti mainās, ķermenis vēl nav pielāgojies tam, ka ir dienas, kad pa dienu krūtis "tiek iztukšotas" un ir dienas, kad esmu no meitas prom. Kad piens ir uzkrājies, tas manāmi traucē. Pie šī jautājuma risināšanas vēl strādāju.

Pa kuru laiku es mācos un padaru mājas darbus? Grīdu un traukus mazgāju no rītiem, lai vai cik agri tie būtu, tas ir savdabīgs pamošanās rituāls. Studiju lietas cenšos padarīt, braucot vilcienā vai arī, kad meita ir devusies nakts miegā. Protams, arī vīrs un mana mamma palīdz. Šajā studiju periodā, diemžēl, sanāk ekonomēt uz brīvā laika rēķina - sportošanas, izklaidēm, utml. Bet nekas, gan jau nokavēto atgūšu.

Kopumā - studēt, kamēr ir tik mazs bērns noteikti (vismaz pagaidām) nav tik briesmīgi, kā iztēlojos pirms tam. Centīšos turpmāk ik pa laikam padalīties ar jauniem iespaidiem/ atklājumiem/ pārdzīvojumiem/ uzvarām.

:)

Elionore Elionore 28. Sep 2017, 16:15 Minīc

Oho! Kā tiec galā ar mācībām, ja ir divi bērniņi, pie tam - viens tik maziņš? Par pieniņu - es laikam esmu no mammām, kas turās pie uzskata, ka pieniņš ir galvā. Varbūt nomaini piena pumpīti? Es sākotnēji izmēģināju "lēto" variantu, ar rokām.. Nekas nenāca ārā. Bet tad atradu tādu, kas ļoti labi atslauca. Bet tas laiks, par laimi, ir garām.
Lai Tev viss izdodas! Un, ja arī nesanāk atslaukt, nepārdzīvo. Piena maisījums nav nekāds ļaunums.

Minīc Minīc 26. Sep 2017, 23:15

Es arī esmu studējošā mamma, jau otrajā kursā...un mājās ir 4 gadniece un mēnesi vecs dēliņš.
Studijas gan tikai pa 6dienām
Šobrīd esmu sazinājusies ar pasniedzējiem un neapmeklēju lekcijas, bet drīz jau tas būs jādara...bet otra sāpe, ka būs bērnam laikam jādod maisījums uz to dienu, jo TIK daudz, lai es atslauktu pieniņu, man nav ☹ Vai kādai ir līdzīgi?
Pasekošu līdzi šim visam!
Izdošanos visām!!!

Mar_Mar Mar_Mar 21. Sep 2017, 12:47

Arī es sāku studijas maģistrantūrā šogad, precīzāk rītdien pirmā nodarbība. Mācības man gan 3 reizes nedēļā pa vakariem, pagaidām liekas būs normāli, kā vīrs mājās pēc darba tā es uz skolu 😀
ļoti forši, ka mammas atrod laiku arī studijām, īpaši, ja ir vairāk kā viens bērniņš 😀

Elionore Elionore 21. Sep 2017, 12:22 Maaminja Diaana

Oj, man ir ļoti grūti pierast pie jaunā ritma. Bet esmu priecīga, ka meitiņu varu atstāt ar cilvēkiem ko mīlu un kam uzticos 😀 Ja šādas opcijas nebūtu, studijām būtu jāuzgaida.

Elionore Elionore 21. Sep 2017, 12:21 Ilvija82

Katram savs dzīves ritms, savas prioritātes. Esmu ļoti laimīga par to, kā izvēršas mana dzīve.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 20. Sep 2017, 23:21

Es arī sāku studēt šogad, bet tikai sestdienās, jo sapratu, ka katru dienu bez mazā nevarētu izturēt, man tas būtu par grūtu, to atstāšu vēlākam laiciņam 😀
Bet tikai priecājos par tik apņēmīgām mammītēm, lai izdodas viss iecerētais! 😉

Ilvija82 Ilvija82 20. Sep 2017, 21:29

Es gan priecājos, ka maģistrus beidzus vēl nebūdama ne mamma, ne sieva! Lai jums izdodas!

Oho, tas tik tiešām ir iespaidīgi! Man BKA līdz aprīlim, janvārī plānoju lekt arī maģistrā 😀

Es sāku studēt ar 3 bērniem, pilnas slodzes darbu pilna laika maģistrantūrā jomā, kur neesmu studējusi 🤓|😃

Elionore Elionore 20. Sep 2017, 18:52 Ievas_mamma

❤🌷

Prieks, ka neesmu vienīgā trakā 😃 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 20. Sep 2017, 18:48

Super! Tieši man plānā bija blogs par studiju atsākšanu! Noteikti arī sekošu līdzi, esmu līdzīgā statusā😉

Ievas_mamma Ievas_mamma 20. Sep 2017, 17:36

Lasīšu ar interesi - pašai tas priekšā 😀