Māmiņu kluba Ziemassvētki - īstā vieta svētkiem ar bērniem

Māmiņu kluba Ziemassvētki - īstā vieta svētkiem ar bērniem

18. Dec 2017, 16:45 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Ziemassvētku sajūta pat bez balta sniega, manā sirdī ienāca vakar, kad kopā ar meitu Līnu Grietu devāmies uz Māmiņu klubu, lai svinētu Ziemassvētkus. 

Māmiņu kluba Ziemassvētku rīkotās Ziemassvetku bērnu eglītes neesmu apmeklejusi katru gadu, bet pirmo reizi piparkūku rūķu darbnīcā ar Līnu bijām tad, kad viņa bija vien 6 mēnešus jauna. Kopā rullējām mīklu, cepām un dekorējām piparkūkas. Jau tad manī palika pašas siltākās sajūtas par to, cik ir forši tad, ja esi vietā, kur tiek padomāts tieši par bērna vecumam atbilstošām spēlēm un nodarbēm. 

20171218160952-93042.jpg

Šogad, lai gan Līnai jau ir teju 4.5 gadi, piedalījāmies eglītē, kura bija paredzēta bērniņiem n0 3 - 4 gadiem. Kā solīja eglītes rūķi, meitiņu šeit sagaidīs krūzīšu apdrukas darbnīca, rotaļas un Ziemassvētku prieks. Tieši tā arī bija. 

Eglīte sākās ar Sniegbaltītes un rūķa Pipariņa stāstu par to, ka Ziemassvētki ir klāt un laiks ir darbus apdarīt, ko Ziemassvētku vecītis ir ierakstījis lielajā Ziemassvētku sarakstā. Tam sekoja izrāde, kurā ar lellēm tika izstāstīts stāsts, kurā iesaistīties varēja arī mazie rūķi. 

 20171218162030-92737.jpg

Sniegbaltīte un rūķis tiešām - īstajā vietā un laikā - rotaļājās ar bērniem, bija uzmanīgi un mīļi. Vecāki varēja baudīt so pasākumu kopā ar bērniem, piedaloties spēlēs un atrakcijās. 

Kad visi bija nedaudz parotaļājušies, bija laiks steigties palīgā rūķim Pipariņam, kuram kā nu sanācis, kā ne, rotaļājoties sanācis saplēst Ziemassvētku vecīša servīzi. Jāiet glābt Ziemassvētki un jāķeras pie krūzīšu gatavošanas. To arī darījām - jautrāvilcieniņā kopīgi devāmies uz rūķu darbnīcu un ķēramies pie darāmajiem darbiem - krūzīšu apgleznošanas. Bērniem patika un arī vecāki, labprāt iesaistījās un bērniem palīdzēja. 

20171218162313-94481.jpg

Kad krūzītes pabeigtas, saņēmām no rūķa instrukciju par to, ka mājās krūzīte noteikti jāieliek cepeškrāsnī sildīties, lai mākslas darbs būtu noturīgs un pārciestu arī trauku mazgāšanu pēc tējas dzeršanas.

20171218163442-99344.jpg

Vēlāk bērniem lielie prieki - laiks doties pēc dāvanam. Tomēr, ak, kāda nelaime - dāvanas pazudušas. Sniegbaltīte ar rūķiem aicina bērnus doties dāvanu meklējumos, kas arī veiksmīgi izdodas. Dāvanas ir atrastas un var ķerties klāt dāvanu saņemšanai. Sniegbaltītei rūķis sagatavojies sarakstu ar visu bērnu vārdiem, kas tiek saukti sēsties rūķim klēpī, lai skaitītu dzejolīti vai atbildētu uz rūķa uzdotajiem jautājumiem.

20171218164938-23745.jpg

Dāvanas patiesībā iepriecināja, jo īpaši. Kapēc? Tāpēc, ka tās tiešām bija vērtīgas un krietni vien labākas par ierastajām saldumu pakām. Līna savā maisiņā atrada Lego Duplo konstruktoru, PawPatrol uzlīmes, tēju, kas īpaši piemērota bērniem un arī dušas želeju jautrākiem vannas priekiem.

Paldies par to, Māmiņu klubam. Par svētku sajūtu un bērniem, tiešam piemērotām dāvanām un izklaides programmu.