Lietot hormonālās tabletes vai arī nelietot?

Lietot hormonālās tabletes vai arī nelietot?

02. Apr 2019, 18:23 FejuFeja FejuFeja

Pēc Fejiņas piedzimšanas mocījos ar ādas problēmām. Šeit gan jāteic, ka tādas man ir bijušas vienmēr, jo sejas āda no dabas ir taukaina, poras - paplašinātas, un man vienmēr bijušas pumpas, par ko esmu ļoti pārdzīvojusi. Ja pusaudžu gados man teica, ka vēlākos gados tās pazudīs, tad jāteic vien, ka tās tā arī nekur nebija pazudušas.

Grūtniecības laikā āda bija skaista, bet pēc Fejiņas nākšanas pasaulē problēmas saasinājās, jo uz muguras bija tik lielas un sāpīgas pumpas, ka tās radīja diskomfortu. Tāpēc devos pie savas ginekoloģes, un nolēmām lietot hormonālās tabletes. Tā teikt, būs nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu - par izsargāšanos padomāts un arī āda kļuvusi skaistāka.

Protams, pirms tam pārrunājām visus iespējamos tablešu blakusefektus, bet tā kā iepriekšējā pieredze ar tām man bija bijusi pozitīva, tad daudz nesatraucos. Jāteic, ka iepriekšējo reizi, kad pirms Fejiņas piedzimšanas lietoju tabletes, es svarā pat nokritos.

Bet tagad bija cits scenārijas. Pumpas pazuda, āda kļuva burvīga, bet pašai šķita, ka esmu teju vai uzpampusi. Svars ir kļuvis lielāks un jūtos kā zilonis, kurā sakrājies ūdens.

Vairākus mēnešus lietoju tabletes, ilgi domāju, līdz visbeidzot nolēmu no tām atteikties. Jāatzīst, ka uzreiz jutos labāk, jo nebija visu laiku jāstreso, vai neesmu aizmirsusi iedzert kārtējo rīta tabletīti, kā arī jāsatraucas par hormonālo tablešu saskaņu ar citiem medikamentiem vai zāļu tējiņām, kuras man tik ļoti labpatīk dzert.

Bet te no viena grāvja iekāpu otrā, jo atkal esmu ar pumpainu un taukainu seju, mati ir pilnīgi nekādi un smaguma sajūta tā arī nav pazudusi. Tas nozīmē, ka tabletes gluži vainojamas pie svara pieauguma nebija, drīzāk gan gadi un ikdienas režīms.

Tāpēc tagad esmu kārtējās izvēles priekšā - atsākt tablešu lietošanu, lai atgūtu savu skaisto sejas ādu, vai turpināt arī pēc 30 gadiem justies kā mūžīgais pusaudzis, kura sejas āda spīd kā speķa pīrāgs, bet tās virsma atgādina pumpainu augoni.

 

Priecāšos uzklausīt tavu pieredzi saistībā ar hormonālo tablešu lietošanu un to blakusparādībām.

Rometa Pleikšne Rometa Pleikšne 30. Sep 2019, 20:13

Varbūt jānoskaidro pie dermataloga, kas ir par iemeslu sliktajam ādas stāvoklim. Ir daudz dažādu gan ārīgi, gan iekšķīgi lietojamu medikamentu, kas palīdz uzlabot ādas stāvokli.
Pamēģini sēra ziedi. Kad jūti, ka kaut kur lien arā nejaukā pumpa, sasmerē to un uz nakti pat var nelielu kārtiņu uzlikt, lai paliek. No rita un pa dienu var vairākas reizes ieziest pumpu (pumpas) ar sera ziedi.

lauvinja lauvinja 03. Apr 2019, 09:54

Tavs organisms pēc bērniem mainījies, iespējams vajag nomainīt hormonālās tabletes un viss notiks kā vēlies.

Man nav pozitīvas pieredzes ar hormonālajām tabletēm. Pēc dažādiem eksperimentiem vairāku gadu garumā sapratu, ka man nav piemērotas hormonālās tabletes. Manu izjūtu nostiprināja endokrinologs.

Endokrinologs pie kura nonācu, bija skeptisks par hormonālo tablešu lietošanu kontracepcijai un organisma sakārtošanai, jo tās vairumā gadījumu problēmu nerisina, iespējams atliek uz laiku. Manā gadījumā endokrinologs spēja saskatīt citas cēloņsakarības, kāpēc organismā ne viss notiek kā tam būtu jānotiek un piedāvāja savu risinājumu, kurš nostrādāja. Cikls nostabilizējās, pie mazuļa tiku, cikls joprojām stabils (stabilāks kā jaunībā), pumpas nemetās (nu labi, reizi gadā kāda uzrodas pirms mr).

Lieki teikt, ka kopš tā laika uz nekādu hromonālu kontracepciju neesmu parakstījusies.

Tāda ir mana pieredze, bet katrai no mums der kaut kas cits.

Mamm.mamm Mamm.mamm 03. Apr 2019, 09:48

Lietoju tabletes tikai kontracepcijas dēļ kopumā aptuveni gadu. Pārtraucu lietot, jo gribēju dzīvot. Diemžēl ginokolgs manas sūdzības neņēma vērā. Konsultējos ar citiem, meklēju informāciju par zālēm, kuras lietoju, un secināju, jāpārtrauc uzreiz. Pārāk daudz riski veselībai un dzīvībai (ņemot vērā manas sūdzības un dzīvesveidu), lai turpinātu tās lietot.

Mar_Mar Mar_Mar 02. Apr 2019, 21:58

Varbūt jānomaina tabletes.
Atceros, kad lietoju pirmās tabletes arī bija komplikācijas, nomainīju ārstu un tabletes un viss ok.

laachukinsh laachukinsh 02. Apr 2019, 19:52

Mana situācija līdz mazajam identiska - taukaina, problemātiska āda, mati nekādi. Mazāk kā gadu palietoju tabletes, seja daudz labāka, mati arī. Un pēc pārtraukšanas bēbītis arī pieteicās uzreiz. Svara izmaiņas gan nemanīju. Tagad ļoti ilgojos pēc tās sejas ādas un matu stāvokļa, kas bija, lietojot tabletes. Gaidu, kad vairs nebarošu mazo, tad došos pie ginekologa atkal parunāt par tēmu, ko un vai vispār atsākt.

flower.of.hope flower.of.hope 02. Apr 2019, 19:43

Nav pieredzes ar hormonālām tabletēm, bet iespējams, ka uzlabojumus tu varēsi pamanīt vien pēc ilgāka laika. Tik ātri zāļu blaknes varētu arī nepazust