Sastāvdaļas:
50g sviests,kas pastavējis istabas tempertūrā
2 VĀRĪTU olu dzeltenumi
3 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs
1/3 tēj.k kurkuma,lai ir izteikta dzeltena krāsa
1 ēd.k kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 ēd.k krējums
ap 200g milti,būtībā mīcot mīklu manīsim precīzi
Pagatavošana:
izvāram olas,kārtīgi cietas.Baltumus malā (tos neizmantosim)
Sviestu putojam ar cukuru,vaniļu un olu dzeltenumiem līdz krēmīgai massai,pievienojam krējumu un kukurūzas cieti,kurkumu,vēl saputojam.
Beram pa daļām miltus un mīcam mīklu.Mīklai jabūt stingrai un nav jalip pie rokām,bet tai nav jābūt miltainai.
Pusi mīklu izmantoju zaķīšu pagatavošanai,bet otru pusi liku formiņās gatavoju oliņas.
Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm.
Lūk,no formiņām izņemtās oliņas,liekam iekšā biezpiena pildījumu un salipinam divas pusītes kopā.
Pildītās oliņas un zaķīši gatavi.
Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!
uztaisīju- sanāca ļoti garšīgi. paldies par viegli saprotošo recepti 😀
Pildījumā var likt viss ko,kas garšo 😀
es šodien gatavošu ,bet pildījumā likšu vārītu pilnpienu, asociējas ar bērnību un ceru,ka izdosies garšīgi 😀 ģimeniskus svētkus 🌷
Pildījumā biezpiens.
kas gan īsti ir pildījumā.
bet kopumā šī ir ļoti jauka recepte.