Lavandas Kurzemē

Lavandas Kurzemē

15. Jul 2016, 16:29 laurlapa laurlapa

Mūsu ģimenei ļoti patīk lavandas. Pirmo reizi pa īstam ar lavandām sastapos pirms vairākiem gadiem, kad bijām ceļojumā uz Horvātiju. Tad pirmo reizi arī nobaudīju lavandu medu, iegādājos lavandu smaržu spilventiņus (vienu no tiem pat esmu ielikusi sava bērna gultiņā). Dažkārt vannai man patīk pieliet lavandu ekstraktu, eļļas svecītei - lavandas eļļiņu. 

Par to, ka pavisam nesen lavandas audzē arī Latvijā - Vidzemē un Kurzemē, uzzināju tikai apmēram pirms gada, kad Māmiņu kluba konkursā Vasaras gids tika ievietots raksts par lavandām Vidzemē.

Mēs ar ģimeni šoreiz devāmies uz Kurzemi skatīties lavandas. Lavandas Kurzemē var apskatīt adresē Ošenieki, Jaunlutriņu pagasts, Saldus novads. Darba laiks no plkst.10 līdz 17.

Ieejas maksa Eur 2,maziem bērniem bija bez maksas. Ekskursiju lavandu pasaulē sākām ar suvenīru apskati un iegādi (nopirkām lavandu pušķīti par Eur 5), pēc tam darbiniece mums pastāstīja par lavandām un atbildēja uz mums ieinteresējošiem jautājumiem. Tad mums bija iespēja pašiem izstaigāt lavandu laukus (ieteica uzmanīties no bitēm, jo lavandās to ir daudz).

Ļoti skaisti, iespaidīgi! Patika dārzā izvietotā terasīte, kur tūristi ir iecienījuši fotogrāfēties. Mūsu bērnam arī patika - izskraidījās, skatījās uz bitēm, smaržoja lavandas un priecājās. 

Katrā ziņā vajag pasteigties ieraudzīt lavandas, jo tās zied tikai jūlijā.