Latvijas pērle- Rundāles pils

Latvijas pērle- Rundāles pils

05. Jun 2020, 18:56 Cielavinna Cielavinna

Esmu kārtīgs skaistu piļu fans. Pēc Varsaļas pils apmeklējuma Francijā, mani īsti vairs nekas neaizrāva, jo Varsaļas pils ir pati pilnība un nav salīdzināma pat ar Šamboras pili, kura ir iekļauta skaistāko piļu topā. 

Jau ilgāku laiku es ļoti vēlējos doties aplūkot Rundāles pili, bet vienmēr nesanāca. Līdz vienu dienu izdomājām ka jāsēžas tik mašīnā un jādodas lūkoties Latvijas skaistāko pili.

Nemelošu un teikšu kā ir- man ļoti patika. Atsauca nedaudz atmiņā skaisto Varseļu. Man ļoti patika aplūkot pils iekštelpas, jo vienmēr ir interesējis kā ir dzīvojuši tajos laikos kad pilis apdzīvoja tās iemītnieki. Ļoti patika pils dārzs, fantastiski skaists un mēs paspējām vēl uz tulpju ziedēšanas finišu taisni.  

Mazajiem ar patika. Pirms tam stāstijām ka redzēsim senas lietas. Raivo skatījās, pētīja, lasīja kas pie katra eksponāta rakstīts, kamēr Rūdis sapņoja par ātrāku ārā tikšanu, Hannai patika neraudāja vismaz.

Ļoti jauki ir tas ka ar 3+karti pils un parka apmeklējums ir bezmaksas. Jāuzrāda tik kartes un pases.

Pagaidām vaļā ir tikai mazais loks pils apskatei.

Ar ratiem iekšā nelaiž, bēbji jāneš opā. Ratus parāda kur atstāt.

Nedaudz par pils vēsturi no Wikipedias- Rundāles pils ir nozīmīgākā baroka laikmeta ēka Latvijā, kas atrodas Rundāles novadā Pilsrundālē.

Krievijas impērijā strādājošā itāļu arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli projektētā pils celta no 1736. līdz 1768. gadam kā Kurzemes un Zemgales hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidence. Rundāles pils ansamblī ietilpst arī saimniecības ēkas un parks. Kopš 1972. gada pilī atrodas Rundāles pils muzejs un notiek pils un parka restaurācija ar mērķi atjaunot to sākotnējo izskatu. Rundāles pils ir iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Intresanta apmeklējuma vieta Latvijā. Domāju ka patiks visiem, jo katrs tur var atrast sev kaut ko interesantu- bērniem patika strūklaka.

Vairāk informācijas par cenām un darba laiku var atrast www.rundale.net

lauvinja lauvinja 08. Jun 2020, 13:52

Šis ir pie vasaras gida 😀

Cielavinna Cielavinna 06. Jun 2020, 11:27

Kāpēc raksts nepievienojās pie rubrikas Vasaras gids? Itkā atķeksēju?

lauvinja lauvinja 05. Jun 2020, 22:10

Ja tev patīk stāsti par pils dzīvi taijos laikos, no sirds iesaku ekskursiju Bauskas pilī ar gidu!