Laimīgai mammai laimīgi bērni

Laimīgai mammai laimīgi bērni

05. Sep 2018, 10:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nu jau kāds laiks ir pagājis, kopš iepazināmies ar mammu Madaru un viņas dēliņiem. Tas bija liels pārmaiņu laiks Madaras dzīvē, jo viņa bija viena, ar diviem dēliņiem un trešo, zem sirds. Palīgā sauciens bija kluss, jo nebija pārliecības par to vai to vispār drīkst. Bet paldies “Ģimenes šūpulis” mammai Valdai Reķei, ka viņa iedrošināja Madaru dalīties savā stāstā!

Un tas – Madaras stāsts, bija tik ļoti līdzīgs daudzu mammu stāstiem, kuras dzīve ir piespiedusi pieņemt grūtus un sarežģītus lēmumus. Mammas Madaras stāsts VIDEO

Madaras ikdiena bija ierasta divu bērnu mammas ikdiena, ja neskaita to, ka viņa bija nokļuvusi patvērumu mājā grūtniecēm, ja neskaita to, ka viņai vēlējās atņemt bērnu aprūpes tiesības (kaut uz laiku), tāpēc, ka viņa pati vēlējās rūpēties par bērniem, un galu galā – viņa vienkārši bija viena, bez ģimenes atbalsta, bez ērti un bērniem piemēroti iekārtotas mājvietas. Madara vienkārši, kādā mirklī bija nedaudz izmisusi, jo tā iekšēji iedomātā ideālā dzīve, realitātē bija krietni citāda.  

Bet, ja šobrīd jāatskatās uz to visu, kas nu jau aiz muguras – Māmiņu kluba Labdarības fonds ir ārkārtīgi lepns un priecīgs par to, ka tās klišejas, aizspriedumi un stereotipi, kas valda sabiedrībā, par meitenēm un sievietēm, kuras agrā vecumā kļūst par māmiņām, ne vienmēr ir viennozīmīgi. Un Madara tam ir dzīvs pierādījums! Vismaz, tos nosodījuma vārdus, kas tika adresēti Madarai par  to, ka “nav ko dzemdēt, ja nevari uzturēt” (jā, šādas lietas raksta mūsu pašu līdzcilvēki), varam nosūtīt šiem jaukajiem cilvēkiem atpakaļ ar piebildi – nenosodi, ja nezini!

Ticiet vai nē – ne reizi mums nav nācies šaubīties par to, ka Madarai rūp viņas bērni, ka Madara grib viņiem dzīvē iedot to labāko, par to, ka Madara IR labākā mamma saviem nu jau trīs dēliņiem – Adrianam, Kristiānam un mazajam Laurim.

Mēs esam neizsakāmi lepni, ka esam viņu iepazinuši un iespēju robežās arī turpmāk Madaru atbalstīsim.

Līdz šim – ikviena lieta, ko Madara ir saņēmusi no līdzcilvēkiem ziedojumu veidā – sākot ar mazuļu apģērbu, apaviem un aprūpes lietām, beidzot ar tik ļoti kāroto gāzesplīti (Madara tik ļoti vēlējās gatavot. Garšīgi un veselīgi.), veļasmašīnu un paklāju, ko uzklāt uz grīdas.. Ikviena lieta tiek likta lietā, ar lielu rūpību, atbildību un pateicības sajūtu.

Ar mammu Madaru mēs regulāri sazināmies. Un neatstāj sajūta par to, ka mums līdzās ir laimīga mamma, kurai rūp. Nesen nosūtījām viņai arī pārtikas kasti, lai ikdiena vieglāka. Vēl divus mēnešus – Māmiņu kluba Labdarības fondā esošai mērķa ziedojums Madarai, ļaus mums sarūpēt viņai pārtikas pakas, lai vēderi pilni un priecīga sirds!

Te viņi ir – laimīgās mammas, laimīgie bērni. Abi lielākie puikas, droši uzsākuši bērnudārza gaitas, mazais Laurītis gan, pagaidām vēl tik pie mammas! Jo tur taču ir vislabāk, vai ne?

Mamma Madara raksta, ka Adrians, kurš tikko nosvinēja savu ceturto dzimšanas dienu, esot vidēji paklausīgs. Skaisti mākot pateikt " Mammīt,es tevi mīlu" , bet kad jāiet gulēt vienmēr sakot: "gulēt iet  negribu, gribu ārā". Ir sagaidījis bērnudārzu, ko viņš uztverot kā savu mazo darbiņu. Mamma priecajas, ka lielais brālis, ļoti mīļo abus savus mazos brālīšus. 

Vidējais dēliņš Kristiāns - šobrīd 1.6 gadus vecs, mammas vārdiem sakot - īsts razbainieks. Viņa galvenā nodarbošanās šobrīd ir kādam kaut ko atņemt, iekniebt, pabiedēt. Ir iemācījies pateikt savus pirmos vārdiņus - un mamma ļoti gaida, kad mazais razbainieks uzsāks bērnudārza gaitas! Nu jau tas ir noticis un ikdiena mājās, noteikti ir nedaudz mierīgāka, vismaz dienas pirmajā pusē. 

Un pats jaunākais dēliņš Lauris, šobrīd 2. mēnešus vecs, kā raksta mamma - īsts mieramika. Smaida,runājas savā bēbīšu valodā un daudz ēd. Pagaidām esot diezgan paklausīgs. Nu jau ir iemācījies nedaudz tikt uz priekšu, šļūcot pa gultu! Kā mamma saka - aug liels un stiprs. 

Paldies Madara, ka mums bija iespēja Tevi iepazīt un paldies, ka esi saviem bērniem! Tāpēc mēs to darām, tāpēc, ka ir tādas mammas, kuras IR pelnījušas iespēju. Tādas mammas, kurām kādā brīdī ir nepieciešams tikai izpalīdzīgs rokasstiepiens! 

Ja arī Tu zini kādu māmiņu līdzīgā situācijā vai Tev pietiek drosmes atklāt savu stāstu - raksti fonds@maminuklubs.lv - iespējams, mēs varam palīdzēt! 

Bet, ja vēlies atbalstīt Māmiņu kluba Labdarības fonda stāstus, Tu vari to darīt ziedojot: 

  • Ziedojumu tālrunis: 90067000 (Maksa par zvanu 1.42) 
  • Vai ziedojot Labdarības fonda ziedojumu kontā: 

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS

  • Reģ.Nr. 40008273324
  • norēķinu konts LV27UNLA0055000548342