Lai kurp tu dotos, ņem līdzi ūdeni! 5 iemesli, kāpēc tas ir svarīgi

Lai kurp tu dotos, ņem līdzi ūdeni! 5 iemesli, kāpēc tas ir svarīgi

01. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tavuprāt, vai tu dienā izdzer pietiekami daudz ūdens? Visticamāk, ka nē, jo dažādi pētījumi atklājuši, ka vairāk nekā 70% no visiem iedzīvotājiem dienā neuzņem vajadzīgo šķidruma daudzumu. Ņemot vērā, ka aptuveni 60% no cilvēka ķermeņa veido ūdens, un tāpēc ūdens dzeršana ir ļoti būtiska, lai mēs ikdienā justos labi, tie ir straucoši rādītāji.

Dienā jāizdzer vismaz 2 litrus ūdens, jo tas ir akūti nepieciešams, lai palīdzētu organismam transportēt uzņemtās barības vielas, regulēt ķermeņa temperatūru, sagremot pārtiku un veikt citas svarīgas funkcijas, lai mēs justos labi un būtu veseli.

Labākais veids, kā atcerēties padzerties ūdeni un uzņemt to pietiekošā daudzumā, ir, lai arī kur tu dotos, ņemt līdzi ūdens pudeli.  Kādi vēl būs tavi ieguvumi no regulāras ūdens dzeršanas?

Svara zudums

Nereti vēlmi padzerties maldīgi noturam par organisma signālu pēc kādas uzkodas. Tāpēc tā vietā, lai padzertos pāris malkus ūdens, ķeramies pie našķiem, tādējādi uzņemot liekas kalorijas. Turpmāk dari otrādi - visur ņem līdzi ūdens pudeli un mirklī, kad sajūti vieglu izsalkuma pazīmi, padzeries! Redzēsi, ka pati sajutīsies labāk, tev būs arī vairāk enerģijas, jo organismam nebūs jānopūlas, lai pārstrādātu nevajadzīgos našķus.

Rūpes par veselību

Dienā izdzerot pietiekami daudz ūdens, tu mazini trombu veidošanās risku, jo 90% no asins sastāva veido ūdens. Ņemot vērā, ka asinis piegādā skābekli visam tavam organismam, nav divu domu, ka ūdens ir jādzer, un jādzer regulāri pietiekošā daudzumā.  

Runājot par veselību, ūdens ir akūti nepieciešams arī mūsu zarnām, lai tās spētu pienācīgi darboties. Gadījumā, ja dzer ūdeni par maz, ir liels risks iedzīvoties aizcietējumos, kuņģa dedzināšanā un pieaug arī kuņģa čūlu veidošanās risks.

Veselīgāka āda

Āda ir mūsu ķermeņa lielākais orgāns. Regulārs ūdens patēriņš uzlabo ādas struktūru un elastību, ļaujot šūnām pareizi darboties. Pietiekams daudzums ūdens palīdz ādai arī labāk regulēt ķermeņa temperatūru un svīšanu. Vēl viens iemesls, kāpēc jādzer ūdens, ir krunciņu veidošanās - jo āda labāk apgādāta ar ūdeni un elstīgāka, jo arī mazāk veidojas krunciņas.

Izvairīties no galvassāpēm

Ja dienā neizdzer pietiekami daudz ūdens, ir lielāks risks iedzīvoties galvassāpēs vai arī muskuļu krampjos. Kāpēc gan nepasargāt sevi no tā, ja tas ir tik vienkārši izdarāms? Lai arī kur tu dotos, ņem līdzi ūdens pudeli un atceries regulāri padzerties!

Ir pierādīts, ka, regulāri uzņemot ūdeni, uzlabojas arī cilvēka kognitīvās spējas, kā arī visas dienas garumā tiek nodrošināts optimāls enerģijas līmenis.

Tā vietā, lai gaidītu, kad organisms signalizē par slāpēm, atceries regulāri padzerties. Lai tas būtu vieglāk izdarāms, uzinstalē savā mobilajā tālrunī kādu no aplikācijām, kurās atzīmēt, cik daudz ūdens šodien jau esi izdzērusi, kā arī saņem atgādinājumu, ja sen neesi padzērusies!

TICHĖ – tas ir minerālūdens ar īpaši reti sastopamu sastāvu, pašas dabas ideāli sabalansēts no dabīgajiem minerāliem, piemērots ne tikai lai atsvaidzinātos, bet arī cilvēka ķermeņa apgādei ar visnepieciešamākajiem minerāliem.

Vidējas mineralizācijas dabīgais minerālūdens ar sulfātiem, kalciju un magniju, kas iegūts no 689 m dziļurbuma Telšos.

Tavām ērtībām TICHĖ dabīgais minerālūdens pieejams arī ērtā 0,5l pudelē, lai tu vienmēr varētu paņemt kvalitatīvu ūdeni sev līdzi, lai arī kurp tu dotos - uz darbu, pastaigās, sportot vai arī dabā.