Kushari-Ēģiptiešu veģetārais ēdiens.

Kushari-Ēģiptiešu veģetārais ēdiens.

10. May 2013, 11:12 taschinka taschinka

Šis ir Ēgiptiešu veģitārais ēdiens.To gatavo no divu veidu makaroniem,rīsiem,lēcām un turku zirņiem,pievienojot tomātu mērci un ceptus sīpolus.

Šim ēdienam neatradu daudz recepšu piedavājumus,tādēļ grūti bija saprast vai es pagatavoju pareizi.Ņemiet par labu kā ir.


Sastāvdaļas:

250g makaroni

1/2 glāze rīsi (man bija majās rīsu/lēcu maisījums)

sauja makaroni -nūdeles

1/3 glāze pelēkās lēcas

1/3 glāze turku ziņi

1 sīpols

3 ķiplokdaiviņas

4 vidēja lieluma tomāti

sāls,pipari

1 ēd.k etiķis 5%

eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

Turku zirņus iemērcam ūdenī uz vismaz 2 stundām.

Tad izvāram sālsūdenī līdz gatavi,ap 30 minūtēm.


Turku zirņus nogaršoju pirmo reizi un izrādās tie garšo satriecoši labi.

20130510110800-40860.jpg

 

Lēcas noskalojam un liekam vārīties sālsūdenī,no pirmajiem burbuļiem ap 15 minūtēm,skatamies nepārvāram,tam nav jāšķīst ārā.


Biju dzirdējusi,ka lēcas daudziem neiet pie sirds tās izteiktās garšas dēļ,bet nogaršojot sapratu,ka tās garšo ļoti pat labi un manās mājās būs biežs viesis.

20130510110820-28356.jpg

 

Izvāram makaronus sāls ūdenī.Domāju, ka kā gatavot makaronus daudzums zin.


makaronus labāk ņemt nedaudz mazākus kā man,bet tā kā majās bija šādi nepirku no lieka cita izmēra.Labi noderēs radziņi.

20130510110839-65906.jpg

 

Pannā ieberam nūdeles,pielejam 1 ēd.k eļļu un cepam maisot līdz nūdeles apbrūnē.

20130510110858-86703.jpg

 

Nūdelēm jābūt brūnām,bet ne nodegušām.

Tā smarža ko dod ceptas nūdeles ir satriecoša.

20130510110910-15618.jpg

 

Kad nūdeles skaisti brūnas pieberam rīsus.

Izmaisam.

20130510110926-19949.jpg

 

Pielejam ūdeni tā,lai viss kārtīgi nosegts.Pievienojam sāli.

Sautējam uz mazas uguns zem vāka līdz rīsi mīksti.Ik pa laiciņam apskatamies vai ūdens nav iztvaikojis,ja rīsi vēl cieti.

20130510110939-94955.jpg

 

Lūk,rīsi ar nūdelēm..


Šādi pagatavoti rīsi ar nūdelēm ļoti aromātiski,gan smarža,gan interesantā garša.man noteikt šī garša patīk labāk,kā vienkārši vārīti rīsi vai nūdeles atsevišķi.

20130510110952-65245.jpg

 

Sīpolu sagriežam pusgredzenos.

Cepam pannā palielā eļļas daudzumā,pievienoju piparus un brūno cukuru,man ļoti garšo karamelizēti sīpoli.

Cepam uz lielas uguns līdz sīpoli skaisti brūni.

20130510111004-66598.jpg

 

Mmm,kas par sīpoliem...

Karamelizet nav obligāti,var vienkārši cept skaisti brūnus.

20130510111017-95719.jpg

 

Gatavojam tomātu mērci:

Tomātus noblanšējam,nomizojam,sablenderējam.

Liekam katliņā,pieberam sāli,piparus,baziliku,etiķi un sautējam kādas 7 minūtes.beigās pievienojam caur spiedi izspiestus ķiplokus un izmaisam noņemam no uguns.

20130510111031-41798.jpg

 

Liekam porcijā:

Makaronus....

20130510111043-19440.jpg

Pāri makaroniem rīsi ar nūdelēm...

20130510111058-27234.jpg

tad pelēkās lēcas un turku zirņus.

20130510111112-70115.jpg

 

Uzlejam tomātu mērci un pašā virsū kārtojam ceptos sīpolus.

20130510111128-78571.jpg

 

Katra no sastāvdaļām atsevišķi garšoja lieliski un aromāts burvīgs,bet viss kopā garšo lieliski.



Šo ēdienu parasti pasniedzot bļodiņās,man man bija vēlēšanās,lai ir redzams no visa pa drusciņai,kopskats.

20130510111140-83836.jpg,

Piedalies graudaugu recepšu konkursā un tiec pie balvām no Weleda!

20130510102319-49911.jpg