Kupskalna dabas taka, Lapmežciema vecais mols un pelde jūrā

Kupskalna dabas taka, Lapmežciema vecais mols un pelde jūrā

23. Jun 2020, 17:18 Cielavinna Cielavinna

Pēc manām domām kārtīgam latvietim jūra ir asinīs un brauciens uz jūru kā mazs ceļojums. 

Kurzemes piekraste ir ļoti sksists Latvijas nostūris. Apskates objektu tur ir daudz un tos ir vērts apskatīt.

Šoreiz devāmies atkārtoti uz Kupskalna dabas taku, jo tā ir rekonstruēta un ļoti gribējās redzēt kā izskatās tagad un varu teikt- super forša taka. Ar ratiem viegli izbraukt, ir miskastes, laipas galā ir bezmaksas WC( mūsdienīga) , riteņu novietne. Ejot pa taku varam baudīt mežrozīšu smaršu, tur tādu ir daudz.

Taka ir izveidota 2005. gadā  Siliņupes krastā un šo upi iemīļojuši ūdens putni,klusiņām ejot mēs varam ieraudzīt balto gārni, pīles un vēl visādus putniņus. Tiešām burvīga vieta, lai bērniem parādītu putnus. Kaņieru ezers ar laba vieta, kur bērnus iepazīstināt ar putniņiem, piedevām netālu no Kupskalnu takas.

Izejot taku mēs nokļūstam pludmalē. Braucot uz pludmali ar maziem bērniem, mūsu gadījumā, svarīgi lai ir ar šūpoles, jo Rūdolfam ļoti patīk šūpoties un šai pludmalē bez šūpolēm ir arī kāpšļi kas lieliski izklaidē mazos peldētājus.

Pludmalē izvietoti ir arī soliņi un ģērbšanās kabīnes. Samērā laba atpūtas vieta.

Kupskalna taka atrodas uz Lapmežciema un Bigauņciema robežas un izskatās kā koka dēlīšu laipa gar Siliņupi. Taka aizved līdz jūrai, kur apskatāms vecais Lapmežciema mols.

Var šeit ieraudzīt arī Siliņupes ieteku jūrā.

Ja esat jaunas peldvietas meklējumos, iesaku doties uz šejieni.