Kopernika Zinātnes muzejs Varšavā

Kopernika Zinātnes muzejs Varšavā

26. Aug 2019, 22:13 sandux sandux

Kad esat izbraukuši visus tuvējos zinātnes un eksperimentu centrus, noteikti aizbrauciet arī uz Kopernika Zinātnes centru Varšavā. Ieeja ir par maksu, bērniem par puscenu (https://bilety.kopernik.org.pl/en/price_table), mēs par diviem pieaugušajiem un vienu bērnu samaksājām 22 eiro. Kas noteikti jāatceras, plānojot braucienu, ir tas, ka jāpērk biļete iepriekš konkrētam laikam, jo uz vietas var nopirkt tikai tās biļetes, kas internetā nav izpārdotas. Citādi ierodoties var nākties apgriezties un iet prom.

Par parkošanos runājot, izdevīgāk auto atstāt ir uz ielas, jo centra slēgtajā stāvvietā par to ir jāmaksā 5 zloti/stundā, pie tam apmaksa jāveic automātā tikai ar skaidru naudu. Uz ielas cenas ir zemākas.

Pats centrs ir divos stāvos, veltīts dažādām tēmām (elektrība, spēks, anatomija, magnēti utt.) Tiesa, bērniem līdz pieciem gadiem ir sava atsevišķa telpa "Buzz", kur var spēlēties ar ūdeni un veikt vecumam atbilstošus eksperimentus. Mazie tur varētu pavadīt visu laiku un prom nemaz neiet. Atcerieties paņemt līdzi rezerves drēbes, jo ūdens mazos saslapinās.

Visiem eksponātiem drīkst pieskarties, kā arī katram ir klāt kartes poļu, angļu un krievu valodā ar instrukcijām un paskaidrojumiem. Tiesa, dažviet tās bija pazudušas.

Man visvairāk patika anatomijas sadaļa, kur varēja vērot, kā pukst paša sirds, kā pa muskuļiem plūst elektriskā strāva, izmērīt plaušu tilpumu un izkliegtos decibelus.

Arī citviet mazajiem bija, ko darboties - mērīt sava leciena augstumu, piezemēšanās smagumu, trenēt uzmanību un pārbaudīt dažādas maņas.

Līdzi noteikti var ņemt līdzi ēdienu un dzērienus, lai arī pašā centrā ir kafejnīca.

Šis Zinātnes centrs noteikti ir vērts, lai to apmeklētu! Iesakām!