Kontracepcija agrīnā vecumā

Kontracepcija agrīnā vecumā

22. Feb 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no jautājumiem, ar kuru pie ginekologiem vēršas skolnieces, protams, ir kontracepcija. Kādas metodes ir piemērotas jaunām metodēm, pastāstīs ginekoloģe Oksana Babula.

Kontracepcija meitenēm:

1. Prezervatīvi, jo tie pasargā ne tikai no nevēlamas grūtniecības, bet arī no seksuāli transmisīvajām slimībām, kas nav nekāds retums tieši vecumā līdz 25 gadiem.

2. Ja prezervatīvs pārplīsis, vai tas vienkārši nav bijis pa rokai, var retu reizi lietot arī avārijas kontracepciju. Tā ir tablete, kas iegādājama aptiekā bez receptes. To var lietot 72 stundu laikā pēc seksa bez izsargāšanās. Jo agrāk, jo labāk.

3. Meitenēm, kam ir pastāvīgs un uzticams partneris, piemērota būs hormonālā kontracepcija.

Hormonālās tabletes ir daudzveidīgas, tās ir ne tikai kontracepcijas līdzeklis, bet tās palīdz sakārtot arī menstruālā cikla traucējumus, palīdz atbrīvoties no sāpīgām mēnešreizēm, pirmsmenstruālā sindroma, hormonālajiem traucējumiem, kas jaunībā nav nekāds retums.

Izvēlēties piemērotāko preparātu var palīdzēt tikai ārsts - ginekologs, jo tabletes iegādājamas aptiekā tikai ar recepti, kas tiek izrakstīta uz 12 mēnešiem.

Vēlam visām meitenēm, lai mīlestība nes tikai prieku un pozitīvas emocijas!

Māmiņu Klubs

annijalise annijalise 23. Feb 2015, 13:08 rimcimcim

👍👍👍
kad izlasīju virsrakstu, tad iepauzēju, jo samulsu ka šajā mājaslapā ir šāds raksts, un domāju ka es laikam esmu sena, bet labi ka ne es viena domāju KA PAR SEX JĀDOMĀ TIKAI PĒC VISMAZ VIDUSSKOLAS IEGŪŠANAS.
teikšu godīgi ka es nevainību zaudēju 19 gados, un tad vēl nožēloju, ka ne ar īsto vīrieti, ja būtu zinājusi tad būtu sagaidījusi savus 24 gadus, kad iepazinos ar savu vīru.

23. Feb 2015, 11:21

Pilnībā piekrītu jau iepriekš rakstītajam. Par nožēlu, brīžiem šķiet, ka tas viss ir viens liels bizness, ko cilvēkiem uzspiež- lai tik nodarbojas ar seksu un pērk prezervatīvus, lieto hormonālās tabletes, lieto avārijas kontracepciju. Bet nevienu neinteresē, kas notiek cilvēka dvēselē un ka cilvēks ir tikai ieguvējs, ka ar seksu nekur nesteidzas, vislabākajā gadījumā, taupot to līdz laulību gultai.
Tā ir vistīrākā smadzeņu skalošana un to iesāk gan skola, gan arī visi jauniešu un tīņu žurnāliņi, arī es, tos salasījusies, biju pilnībā pārliecināta, ka pēc 18 obligāti jābūt seksam 😃 Paldies Dievam, ka Viņš pasargāja no nepareizām izvēlēm un izdevās nogaidīt līdz laulību dienai! Un paldies arī vīram, kurš cienīja manu lēmumu un gaidīja 😀
Secinājums- ir svarīgi mācīt jauniešiem, ka ar seksu nav nekur jāsteidzas un a tā ir īpaša lieta, nevis kaut kas, nu tās, pats par sevi saprotams, un ka jāsāk to darīt, cik ātri vien iespējams.

23. Feb 2015, 11:17 alexy

👍 👍

23. Feb 2015, 11:17 čabule

👍 👍 👍

čabule čabule 23. Feb 2015, 08:53

16 gados zaudēju nevainību un pēc tam nožēloju, ka tas noticis tik agri.. nejau 16 gados nožēloju, bet ap gadiem 20-21, domāšana to 4 gadu laikā tā izmainās. Meitai centīšos iemācīt, ka nekur nav jāsteidzas, jo neko taču nevar nokavēt! Nejau tas, ka var draudzenēm pastāstīt par pirmo nakti ir forši, bet tas, ka pirmā nakts ir ar kādu, kas to tieśām būtu pelnijis- cienot un mīlot arī bez seksa..

kerstyna kerstyna 22. Feb 2015, 18:25 alexy

👍
Tieši tā.

kerstyna kerstyna 22. Feb 2015, 14:32

Kontracepcija agrīnā vecuma..... satriecoši, kaut kā tas agrīnais vecums saistās at zīdaiņa vecumu.....
Ar meitenēm ir jārunā par dzimumattiecībām, jāskaidro, ka starp pārgulēšanu un mīlestību nav vienādības zīmes. Jānis mani vairs nemīlēs, ja es ar viņu nepārgulēšu.... Bērni steidzās dzīvot, nodarbojas ar seksu , rada bērnus un domā, ka tā ir pieaugušo dzīve... Un tad tādi uzmundrinoši rakstiņi - kniebies meitiņ, ja nu kas - tabletīte palīdzēs.... 😤

kas_tas_tads kas_tas_tads 22. Feb 2015, 13:12 Mazulis_2012

Pilnīgi piekrītu! Nav ko jau tīņa gados sevi sabeigt ar hormoniem. Ar seksu var un vajag pagaidīt.

22. Feb 2015, 10:00

Vēlu meitenēm no 12 - 18 gadiem NENODARBOTIES ar seksu.. un tas nav kruti, ka esi pārgulējusi ar kādu.