Komentāru konkurss: Ko Tu dari, ja traucē uzpūties vēders?

21. Oct 2014, 21:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēdera uzpūšanās nav nekas patīkams, bet sevišķi bieži tas jāpiedzīvo topošajām māmiņām, māmiņām pēcdzemdību periodā, kā arī reizēs, kad uzturā notikušas krasas pārmaiņas. Ko Tu dari, ja traucē uzpūties vēders? Padalies ar savu pieredzi un risinājumu!

Pastāsti:

  • ko dari, kad vēders ir uzpūties
  • vai izvairies no kādiem konkrētiem pārtikas produktiem, lai vēders nepūstos
  • vai lieto kādus medikamentus, uztura bagātinātājus, probiotiķus, lai vēders nepūstos
  • vai varbūt - nedari neko, jo vēl neesi atradusi risinājumu?

Balva

individuāla konsultācija pie uztura speciālistes Ineses Siksnas Māmiņu Kluba Vecāku skolā

20141015132924-60552.jpg

Izmaini ēšanas paradumus. Individuālā konsultācija. PIESAKIES>>

Kā piedalīties konkursā?

Pievieno savu pieredzi tepat, komentāru joslā!

Konkurss spēkā līdz 21.oktobrim.

Māmiņu Klubs

21. Oct 2014, 14:45

Pirms paliku stavokli man nekad nebija problemu ar vedera pūšanos,bet tagad viss mainijies,abolus est nevaru,rupjamaizi,ceptas olas tadus edienus vairs nevaru daudz lietot,Kas palīdz dzeru espumisanu pieaugušajiem,palidz ari vāja piparmetru teja.

21. Oct 2014, 11:47

Īstenībā es neko nedaru tad, kad vēders ir uzpūties. Pasaku vīram, ka esmu stāvoklī(izskatās pēc apaļas bumbas), un pēc pāris stundām viss ir ok.
Neesmu vēl atkodusi kurš tieši produkts pūš vēderu tieši man, tapēc neizvairos no konkrētiem produktiem.
Nelietoju nekādus medikamentus. Vai vajadzētu?
Tieši tā, es laikam nedaru neko!

20. Oct 2014, 10:09 kas_tas_tads

iedzer to pašu espumisanu

sandux sandux 18. Oct 2014, 22:37

Vēdera pūšanās ir problēma, kas mani ir piemeklējusi un nevēlas atkāpties. Esmu mēģinājusi sekot tam, ko ēdu, esmu lietojusi probiotiķus. Tāpat sekas ir tās pašas. Vispār izvairos no kefīra un jogurtiem, jo liekas, ka arī tie man nav pa spēkam. Trakāk ir vakarpusē un pēc dienas darbā. 👎
Kad vēders ir sapūties, vienkārši izciešu...

Mamuķītis Mamuķītis 17. Oct 2014, 17:08

Man ne pārāk patīk pākšaugi, varbūt tieši tāpēc, ka vēderam tie liekas par smagu? Vispār bieži šādas izjūtas pārņem, kad ir apēsts kaut kas ne tik slikts, piemēram, sakņu sautējums ar kefīru vakariņās. Vai otrs mani pārņem šīs izjūtas, kad visu dienu ir daudz stradāts pie datora un ēsts par maz vai nepareizi. Tad liekas, ka vēders pārplīsīs ar lielu blīkšķi uz ielas. Tad palīdz vienkārš mājas ēdiens. Bet vispār šī ir nelāga lieta, kas mēdz piemeklēt viss nepiemērotākajās dzīves situācijās. Kāpēc tā ir?

kas_tas_tads kas_tas_tads 17. Oct 2014, 14:33

Šad tad esmu aizdomājusies par kādu zāļu vai tml. lietošanu,it sevišķi, kad mazajam dodu zālītes – Espumisan vai BioGaia un viņam paliek vieglāk. Domāju – varbūt arī man ko iedzert, bet kaut kā tomēr šķiet, ka labāk mazāk zāles lietot, ja jau tas nav tik traucējoši. Reizēm izvairos no kādu produktu lietošanas, bet grūti jau sevi tā ierobežot, ja šie produkti ir ņamma ņamma. Tad nu mans risinājums ir vienkārši pacietība līdz viss pāriet pats no sevis.