Ko darīt, ko redzēt, kur pabūt?!

Ko darīt, ko redzēt, kur pabūt?!

28. Jun 2016, 07:15 lauvinja lauvinja

Nesen Māmiņu klubā vienā no diskusijām izskanēja viedoklis, ka Vasaras gida ietvarā tiek apceļoti vieni un tie paši objekti un visu laiku malts viens un tas pats. Man gan negribētos piekrist tik skarbam vērtējumam, jo pati tiešām ar interesi izlasu arī par objektiem, kur pati esmu pabijusi citus gadus – priecājos par sakoptām vietām un jaunu informāciju – kur kas jauns atklāts, kas papildināts, kāds jauns serviss tiek piedāvāts un taml..

Man ir svarīgi arī saņemt vietas vērtējumu, emocijas, pārdomas, jo atrast un izlasīt informāciju internetā oficiālajos saitos arī es māku un tāpēc ne pārāk patīk pārkopētie tekstiņi, bet gan jau kādam arī tie noder.

Esmu dzirdējusi arī mazu skaudību par to, ka ne jau visi var atļauties ceļot, jo viss maksā to ko maksā. Tomēr es ieteiktu atvērt acis plašāk, jo ne viss ir par maksu un ne viss ir dārgs.

Bez tam bieži vien nepieciešamos braucienus var pārvērst mazā piedzīvojumā, pa ceļam aplūkojot kādu smuku dabas objektu vai iegriežoties kādā foršā vietā. Tikai pirms tam ir jāpārvar savs slinkums un jāsameklē informācija.

Tiem, kam patīk tehnoloģijas, iesaku informāciju meklēt internetā. Visplašākā informācija par visu Latviju ir pieejama Latvijas oficiālajā tūrisma lapā, tomēr man pašai patīk izmantot atsevišķu pilsētu un novadu mājas lapas, kā arī reģionālās tūrisma mājas lapas par Kurzemi, Vidzemi, Latgali, Zemgali, Rīgas izzinātājiem varu ieteikt palūkoties uz Rīgu no cita skatu punkta.

Ja patīk laiku pavadīt dabā, tad informāciju par dabas takām un ne tikai aizsargājamās teritorijās var meklēt šeit , bet braucot kopā ar bērniem, iesaku paskatīties vai kādā no dabas izglītības centriem nenotiek aktivitātes bērniem. Nodarbības parasti ir bez maksas, interesantas un ar bērniem strādā labi kvalificēti darbinieki. Savukārt šeit var izpētīt atpūtas iespējas Rīgas mežos.

Tev patīk muzeji – lūk, te ir pieejams Latvijas muzeju katalogs! Varbūt meklē kaut ko no Latviskā mantojuma ?

Lai arī nets sniedz bez maz bezgalīgas iespējas atrast informāciju, iesaku laiku pa laikam iegriezties arī kādā Tūrisma informācijas centrā vai nekautrēties piezvanīt un palūgt padomu un informāciju! Pozitīvi – šajos centros tiešām var atrast visu jaunāko informāciju par attiecīgo apkārti, ne tik pozitīvi, bieži vien nav informācijas par tūrisma objektiem turpat blakus novadā, ja novadi vēsturiski neatrodas vienā rajonā.

Varbūt arī Jums ir savi foršie informācijas iegūšanas avoti?

ziemelbriedis ziemelbriedis 28. Jun 2016, 22:18 lauvinja

mani bērni nekad nevar sagaidīt, kad ēstuvē pasniegs ēdienu. Tādēļ ar vislabāk visu ņemam līdzi 😃

lauvinja lauvinja 28. Jun 2016, 11:37

Bez naudas nekādi, tomēr ne viss ir dārgs. Jā, arī mēs visbiežāk ņemam līdzi ēdamo un dzeramo, jo visiem paēst kādā ēstuvē sanāk padārgi.

Vispār jau bērniem, īpaši maziem bērniem, patīk paņemt līdzi pikniku - tā ir papildus izklaide 😀

mamma27 mamma27 28. Jun 2016, 10:38

Protams ceļošanai ir jābūt kaut kādai naudai, citādi to es īsti nesauktu par ceļošanu😀 Bet protams ne jau viss maksā dārgi. Arī mēs pēdējā laikā kaut kur braucot neejam ēst dārgajās kafeinīcās vai restorānos,bet cenšamies paņemt līdz, nopirkt veikalā,jo tā sanāk daudz lētāk. Protams tālākus braucienus un līdzekļus jāmēģina ieplānot laikus. Tad nu bērniem tā arī pasaku- nedēļu padzīvosim taupībaas režīmā,lai varētu brīvdienās kaut kur aizbraukt un tad varbūt atļauties kādu našķi vairāk. Par to kur braukt parasti izlemjam no draugu ieteiktā ,šeit MK izlasītā ,vai tiešām netīšām netā uzietā. Tā kā esam daudz ,tad jārēķinās ar visu vēlmēm,lai visiem būtu interesanti! Un pilnībā piekrītu ,ka mūsu pašu Latvijā ir daudz ko redzēt. Pirms 4 gadiem pamatīgi ceļojām pa Latviju Tagad daudz kas ir mainījies un gribas šo loku mest vēlreiz,jo puika daudz ko neatceras un meitas vēll nebija😀

Cielavinna Cielavinna 28. Jun 2016, 10:28

Ja cilvēks grib viņš atradīs gan naudu, gan laiku ceļošanai. Ja cilvēks negrib ceļot atradīs 100 iemeslus kāpēc to nedarīt.
Nevajaga braukt nekur tālu, paskataties kas atrodas Jūsu apkaimē un 100% būs vietas par kuru eksistenci nezinājāt.
Lai ceļotu nevajaga mašīnu tikai, jo pastāv ari autobusi, vilcieni, riteņi.

mamma27 mamma27 28. Jun 2016, 10:04 evucis123

Nu īsti nevar teikt ,ka neko nemaksā 😃 Galu galā degviela arī ir padārga,lai arī viss atkarīgs no automašīnas !

lauvinja lauvinja 28. Jun 2016, 09:38

Mans novērojums ir tāds, ka gribas doties uz kaut kurieni, kas nav tepat degungalā, lai gan bieži vien nenovērtējam to, kas ir viegli sasniedzams. Esmu Rīdziniece, bet piemēram, ilgu laiku pat nebiju nojautusi cik Ķīpsalā ir interesanta apbūve, burvīgas mazieliņas, bruģēta ieliņa gar Daugavas krastu un fantastisks skats uz Vecrīgu īpaši saulainā vakarpusē.

Vai arī Dambpurva ezera labiekārtotā apkārtne Mežciemā - forša vieta atpūtai, būs arī ko darīt bērniem. Ieejas maksas nav, bet mēs paši to atklājām vien tad, kad otrais bērns bija piedzimis, lai gan vieta nudien nav pārāk tālu no mājām.