Ķirbju biezeņzupa

Ķirbju biezeņzupa

06. Oct 2020, 18:33 LanaV LanaV

Drēgns rudens launags nav iedomājams bez ķirbju biezeņzupas...

Sastāvdaļas:

  • 500 g ķirbja
  • 1-2 kartupeļi
  • 1 -2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 g kausēta siera
  • 3 ēd. k. sviesta (burkānu/sīpolu apcepšanai un maizes apgrauzdēšanai)
  • baltmaize

Pagatavošana  ~25 min.

  1. Ķirbi  un kartupeļus sagriež gabalos un liek vārīties, lai ūdens pārklāj dārzeņus.
  2. Burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  3. Sīpolu sīki sagriež.
  4. Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta. Tajā apcep sīpolu un burkānu. Tos pievieno pie ķirbja un kartupeļa. 
  5. Zupu vāra uz mazas uguns apmēram 10 minūtes. Tad ar blenderi sablenderē.
  6. Zupā iemaisa kausēto sieru, pievieno zaļumus.
  7. Baltmaizi sagriež kubiciņos, liek uz pannas ar sviestu un apgrauzdē lēnā ugunī.
  8. Lej šķīvjos, katrā ieber sauju mazu baltmaizes grauzdiņu.

Lai labi garšo!