Drēgns rudens launags nav iedomājams bez ķirbju biezeņzupas...
Sastāvdaļas:
- 500 g ķirbja
- 1-2 kartupeļi
- 1 -2 burkāni
- 1 sīpols
- 200 g kausēta siera
- 3 ēd. k. sviesta (burkānu/sīpolu apcepšanai un maizes apgrauzdēšanai)
- baltmaize
Pagatavošana ~25 min.
- Ķirbi un kartupeļus sagriež gabalos un liek vārīties, lai ūdens pārklāj dārzeņus.
- Burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
- Sīpolu sīki sagriež.
- Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta. Tajā apcep sīpolu un burkānu. Tos pievieno pie ķirbja un kartupeļa.
- Zupu vāra uz mazas uguns apmēram 10 minūtes. Tad ar blenderi sablenderē.
- Zupā iemaisa kausēto sieru, pievieno zaļumus.
- Baltmaizi sagriež kubiciņos, liek uz pannas ar sviestu un apgrauzdē lēnā ugunī.
- Lej šķīvjos, katrā ieber sauju mazu baltmaizes grauzdiņu.
Lai labi garšo!