Ķirbja pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem

Ķirbja pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem

15. Oct 2015, 08:13 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

500g ķirbis

150g zaļie zirnīši (svaigi vai saldēti -ne konservēti)

2 olas

100ml kefīrs

60g rīvēts siers

2 ēd.k mannā

100g milti

nedaudz sāls

dilles,pētersīļi,baziliks pēc vēlēšanās


Pagatavošana:

Ķirbi un sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Pielejam kefīru, iemaisam olas, sāli, mannā, miltus.

Zaļos zirnīšus aplejam ar vārošu ūdeni, pēc pāris sekundēm, kad tie atsaldējušies notecinam ūdeni un uzlejam ledus aukstu ūdeni. Šādi zirnīši cepoties nezaudēs savu zaļo krāsu.Kad ir sezona svaigiem zirņiem, tad šo procesu izlaiž.

Iemaisam mīklā zirnīšus.Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātus zaļumus.

20151015081001-84778.jpg

Ja mīkla škiet ļoti šķidra, kas var gadīties atkarīga no ķirbja šķirnes, pievienojam vēl mannā.

20151015081016-20778.jpg


Liekam ar karoti uz pannas pankūkas, cepam nelielā eļļas daudzumā no abām pusem uz vidējas uguns.

Burvīgas,aromātiskas pankūkas.


20151015081032-29853.jpg


Pasniedzu ar krējumu, kam pievienoju dilles un lociņus.

20151015081107-36677.jpg


Labi garšo kā siltas tā aukstas.

20151015081118-72697.jpg