Sastāvdaļas:
500g ķirbis
150g zaļie zirnīši (svaigi vai saldēti -ne konservēti)
2 olas
100ml kefīrs
60g rīvēts siers
2 ēd.k mannā
100g milti
nedaudz sāls
dilles,pētersīļi,baziliks pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Ķirbi un sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
Pielejam kefīru, iemaisam olas, sāli, mannā, miltus.
Zaļos zirnīšus aplejam ar vārošu ūdeni, pēc pāris sekundēm, kad tie atsaldējušies notecinam ūdeni un uzlejam ledus aukstu ūdeni. Šādi zirnīši cepoties nezaudēs savu zaļo krāsu.Kad ir sezona svaigiem zirņiem, tad šo procesu izlaiž.
Iemaisam mīklā zirnīšus.Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātus zaļumus.
Ja mīkla škiet ļoti šķidra, kas var gadīties atkarīga no ķirbja šķirnes, pievienojam vēl mannā.
Liekam ar karoti uz pannas pankūkas, cepam nelielā eļļas daudzumā no abām pusem uz vidējas uguns.
Burvīgas,aromātiskas pankūkas.
Pasniedzu ar krējumu, kam pievienoju dilles un lociņus.
Labi garšo kā siltas tā aukstas.