Ketija Šēnberga: “Pēc kļūšanas par mammu esmu kļuvusi drosmīgāka”

Ketija Šēnberga: “Pēc kļūšanas par mammu esmu kļuvusi drosmīgāka”

28. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ketija Šēnberga mums vislabāk zināma no TV ekrāniem. Pirms gada sagaidījusi pasaulē ierodamies savu pirmo bērniņu, dēlu Regnāru, viņa tikko ir atgriezusies televīzijā.

Pati Ketija bilst, ka šī gada laikā viņa bija paguvusi noilgoties pēc darba, jo pēc dabas ir liela darbaholiķe, tāpēc atgriešanās TV radījusi lielu prieku. Televīzijā viņa atgriezusies, vadot dziesmu autoru un izpildītāju konkursu Supernova, kas viņas CV nav pirmā Supernovas sezona. Kā zināms, Supernova ir projekts, par kuru sakāmais atrodas visiem, par ko Ketija nosmej, ka tad, ja par to nerunātu, varētu teikt, ka pasākums nav izdevies, taču, tā kā viņa Supernovu bija vadījusi iepriekš jau 3 gadus, tad zinājusi, uz ko parakstās.

Sāk aprast ar mammas lomu

Bērna piedzimšana nes izmaiņas ikviena vecāka dzīvē, izņēmums nav arī Ketija, kura atzīst, ka tikai tagad sāk pa īstam aprast ar savu lomu. “Ja es būtu uzaicināta uz raidījumu pirms kāda laika, noteikti vēl nespētu noformulēt, kā ir būt mammai, jo arī šobrīd vēl tā īsti nemāku to pateikt, jo tas ir liels emociju virpulis, viss vēl ir tik saasināts,” stāsta Ketija Šēnberga. Viņa saka, ka, lai arī gads šķiet tik ilgs laiks, īstenībā tas paskrējis ļoti ātri.

“Bērni ir lieliski, un viņi padara mūs labākus, skaistākus, mīlošākus,” uzsver Ketija, sakot, ka arī viņai bijušas bailes par gaidāmo, jo Regnārs ir pirmais bērniņš. Viņa apmeklējusi kursus, visu it kā zinājusi, taču tik un tā līdz galam nav jutusies sagatavota, piebilstot, ka tad, ja viņiem būs vēl viens bērniņš, būs daudz sagatavotāka.

Mainījusies kā personība

Bērna piedzimšana Ketiju Šēnbergu mainījusi arī kā personību. Viņa atzīst, ka tagad noteikti ir daudz drosmīgāka un var pieņemt lēmumus, jo iepriekš daudz vairāk dzīvojusi sapņu pasaulē un lēmumus pieņēmusi lēnāk. “Man tas nebija tik svarīgi, bet tagad esmu koncentrētāka un varu drosmīgi pateikt “jā” vai “nē”,” bilst viņa. Emocionālā ziņā, pēc Ketijas domām, bērns attiecības bagātina, bet tas ir arī liels pārbaudījums, jo pāris ir pieradis būt divatā.

Raksturojot ikdienas dzīvi, Ketija atklāj, ka arī viņi, protams, neiztiek bez strīdiem un nesaskaņām, taču tas viss ir darbs ar sevi, tā ir ģimenes dzīve. Vienlaikus viņa iesaka pāriem ātrāk domāt par bērniem: “Jo ilgāk domā, jo ir vairāk stereotipu, ir vairāk izdomāts, kā vajadzētu būt, bet pēc tam seko vilšanās.”

Visu raidījumu skaties