Ķeramies klāt logu tīrīšanai!

Ķeramies klāt logu tīrīšanai!

25. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasarī, kad telpās gribas ielaist vairāk gaismas, pirmais, kas parasti ienāk prātā – ir jānomazgā logi! Piedāvājam profesionālā uzkopšanas servisa „LiiR” speciālistes Velgas Kopces ieteikumus, kā logus no netīrumiem atbrīvot efektīvāk! 

Pirmais uzdevums - notīrīt rāmjus! 

„Koka rāmjus notīrīt ir grūtāk nekā plastmasas, it sevišķi tad, ja tie ir veci un nav atbilstoši kopti. Šādos gadījumos, to nomazgāšana, ir milzīgs, skrupulozs darbs – tos jāmazgā ar abrazīvu līdzekli, netīrumus noberžot ar švammīti. Pēc tam rāmi jāsusina ar salvetēm vai lupatām.

Vislabāk, ja koka rāmji ir apstrādāti – noimpregnēti vai nokrāsoti – tad tie kalpos ilgāk!

Kopumā, tīrāmo līdzekļu izvēle ir atkarīga no tā, cik loga rāmis (gan koka, gan plastmasas) ir netīrs. Ja tīrīšanas darbus vēlies veikt videi draudzīgi, izmanto ūdeni, švammi un kādu lupatiņu vai salveti. Pārsvarā, logus var tīrīt ar tīru ūdeni, bet ķīmiskos līdzekļus ņem talkā tad, ja virsma ir ļoti netīra.

Šajā gadījumā vari izmantot kādu abrazīvo līdzekli vai pastu, piemēram, „Cif” vai „Spodru”, ko uzklāj švammei. Tad virsmu ar to nedaudz paberz un ar tītu, ūdenī viegli samērcētu lupatu no rāmja nomazgā.

Ja virsma ir salīdzinoši tīra, loga rāmi vari mazgāt arī ūdeni, kam pievienots trauku mazgājamais līdzeklis.

Tad ķeramies klāt stiklu spodrināšanai

Pamatā logu stiklu tīrīšanā tiek izmantots ūdens. Ja nav lielas rocības, ūdeni var atšķaidīt ar etiķi, koncentrācijā: viena trešā daļa etiķa un divas trešdaļas ūdens. Ja logu stikli ir stipri netīri, attiecība var būt puse uz pusi.

Labs un salīdzinoši lēts līdzeklis stiklu tīrīšanai ir arī trauku mazgājamais līdzeklis. Pievieno pāris piles ūdenim un saputo. Šajā šķīdumā iemērc švammi un klāj uz stikla. Ja nepieciešams, virsmu vari nedaudz paberzt, bet pēc tam ar lupatiņu, kas viegli samitrināta tīrā ūdenī, putas noņem un stiklu nosusini vai nu ar avīzi, vai bezšķiedru salveti, kas nepūkojas.

Protams, stiklu tīrīšanai vari izmantot arī speciālos tīrāmos līdzekļus, kuru sastāvā ir spirts – tie, plašā piedāvājumā, nopērkami gan saimniecības preču, gan daudzos pārtikas produktu veikalos.

Kādas ir tavas metodes, lai iegūtu tīrus logu stiklus un rāmjus? 

lauvinja lauvinja 25. Feb 2018, 09:23

Nekas nav lab'aks par Norvex universālo lupatiņu un ūdeni nomazgāšanai un norvex stikla lupatiņu nopulēšanai. Pieļauju, ka der arī citu firmu mikrošķiedras lupatiņas.