Kad ir pienācis rudens, lēnā garā ie laiks retināt pagraba labumus. Un tagad ķeramies pie skābētiem vai marinētiem gurķiem. Katrā mājā kartupeļu salātus gatavo savādāk. Es padalīšos ar savu recepti.
Kā mēs tikām pie šīs receptes. Kad bērni bija mazi, bija brīdis, kad tuvojās jāņi un tā īsti naudas nebija, bet gribējās , ko interesantu izdomāt un tad tika likts lietā, tas, kas ir pa rokai. Rezultāts iegaršojās visiem.
Vispirms ņemam 3-4 gurķus, garšīgi būs gan marinēti, gan skābēti. Sagriežam.
Tad ņemam kartupeļus, kurus uzvāram ar mizu, ļaujam atdzist un sagriežam kubiņos.
Tālāk būs nepieciešams burkāns un sīpols, sarīvējam burkānu, sīpolu sagirežam un visu apcepam eļļā, pievienojam sāli un piparus pēc garšas.
Pēc kā visu samaisam, nedaudz pievienojam eļļu un salāti gatavi.