Sastāvdaļas mīklai:
400g kartupeļi
1 ēd.k sviests
2 ēd.k cukurs
sāls
ap 100g milti
Pildījums:
āboli, kanēlis, cukurs, kukurūzas ciete
Gatavojam mīklu:
Kartupeļus izvāram ar mizu. Nomizojam, sarīvējam uz rīves. Pievienojam sāli, cukuru, sviestu. Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā gandrīz nelip pie rokām.
Mīklu sadalīju divās daļās, katru izrullēju. Lai tā nelip, viegli apkaisam ar miltiem. Vienu liku cepamformā izveidojot augstas maliņas. Formu iesmērēju ar sviestu. Pildīju ar ābolu pildījumu.Samizoti, sagriezti āboli, samaisīti ar kaneli, cukuru un nedaudz cietes.
Mīklu ieteicams rullēt plānu.
Pāri otru mīklas gabalu, aizlipinot maliņas. Iegriežam centrā krustu. Vai vienkārši sadurstam.
Tā kā mīla satur maz cukura, tad vēl neceptu apkaisīju ar pūdercukuru. Tas piedos skaistu garoziņu.
Cepam irpeikšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtēm, vai līdz apbrūnē.
Pagaidam līdz padziest un izņemam no formas.
Un vēl pārkaisīju pūdercukuru.
Sagriežam, pasniedzam.
Neparasti, bet gardi. Kartupeļi nav jūtami,nedaudz mitrāka mīkla kā ierasts.
Vispār jau mīkla ir tāda lipīga.Rullējot nedaudz vajag apbērt ar miltiem. Un arī nevar tā ņemt un izrullēt vienā piegājienā,jārullē,jāpakaisa milti,jāskatās,lai nepielip.
👍🌷