Karaptu kalnu kūrortpilsētiņa- Jaremče

Karaptu kalnu kūrortpilsētiņa- Jaremče

27. Nov 2019, 20:21 Cielavinna Cielavinna

Pēc Ļvovas divu dienu apskates tālāk devāmies uz Ukrainas Karaptu kalnu kūrortpilsētiņu Jaremče- ir apgabala nozīmes pilsēta Ukrainas rietumos, Ivanofrankivskas apgabalā pie Prutas upes.

Pilsēta izvietojusies Karpatu kalnos, 585 metrus virs jūras līmeņa. Jaremče atrodas Karpatu kalnu ielenkumā un ir ļoti skaista pilsētiņa ar daudziem tūristu iecienītiem objketiem un tūristu iecienītām bodītēm, kurās var iegādāties kalnu kazu sieru un vietējo vinčiku, kurš tiešām ir ļoti garšīgs. Jaremče saviem apmeklētājiem piedāvā daudzas izklades iespējas, sākot ar kvadraciklu braucieniem, beidzot ar džipu uzbraukt augšā Medvedzicas kalna (īsti neatceros precīzu nosaukumu kalnam) virsotnē, ko izmantojām mēs. Īstenībā interesanta pieredze braukt pa kalnainiem ceļiem ar džipu, brīžiem bija bailes, bet visu veiksmīgi pievarējām.

No kalna virsotnes paveras burvīgs skats uz pilsētiņu un kalnu pļavām, kurās ganijās aitas. Šis prieks mums uz ģimeni izmaksāja 60 eiro, bet tas bija to vērts. Pārsteidza fakts, ka kalnā kurā mēs uzbraucām pašā augšā dzīvo cilvēki. Šoferis mums pastāstīja, ka kalnos dzīvojošie cilvēki divreiz gadā dodas lejā- pavasarī, lai nopirktu sēklas un rudenī, lai sagatvotos ziemai. Viņi pilnībā var teikt pārtiek no paša audzētā.

Esot Jaremče, noteikti jādodas apskatīties vietējais zoodārzs, kurš parsteigumā arī atrodas kalna galā. Zoodārzs kā jau zoodārzs nevar nepatikt. Pie ieejas var nopirkt arī barību zvēriņiem un cenas ziņā ļoti draudzīgs ģimenēm.