Kamparkalns un Kamparkalna skatu tornis

Kamparkalns un Kamparkalna skatu tornis

04. Aug 2020, 14:39 Cielavinna Cielavinna

Labs laiks šai vasarā jāķer aiz astes diezgan bieži, tāpēc līdz ko mūsu galā ir saulīte dodamies lūkoties pēc kaut kā jauna. Šoreiz devāmies iepazīt jaunu skatu torni- Kamparkalna, uzreiz piebildīšu, ka tornis nav domāts maziem bērniem, bet tādiem 5-6 gadi un uz augšu, jo trepes ir ļoti stāvas un nav nekāda veida nožogojuma līdz augšai.

Kamparkalns ir Ziemeļkurzemes augstākā vieta (174 m vjl.), uz tā uzbūvētais tornis ir 28 m augsts. No torņa visos gadalaikos var vērot gan Talsu pauguraines mežu, pakalnu ainavas un ezerus, gan arī tālākus pagastus un objektus, kuru atrašanās vietu dabā palīdz saskatīt torņa skatu platformā uzstādītie attēli. Ziemā šeit darbojas arī divas apgaismotas slēpošanas trases un viesu nams.

Skatu torni atrast bija liels piedzīvojums, jo kā izrādas brīžiem likās kā neiespējamā misija, bet nu tornis tur ir. Mēs gājām caur Kamparkalna slēpošanas trasi, mūs saimniece palaida, bet torni var sasniegt arī pa brūnās tūrisma nozīmes virzienu, bet tur ir sliktas kvalitātes ceļš caur mežu.

Mums tornis patika. Tornis pēc būtības ir līdzīgs Ložmetējkalna skatu tornim, tikai Kamparkalna tornis ir par 1 metru augstāks. Rūdolfs ar tēti ar pakāpās nedaudz uz augšu, bet ar Hannu neriskējām kāpt augšā.

Kamparkalns ir atrodams-

Lībagu pagasts, Talsu novads.