Kakao sviests skaistumkopšanā

Kakao sviests skaistumkopšanā

02. Feb 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Raksts tapis sadarbībā ar felicity.lv

Ja jūs nezināt kas ir kakao sviests, iespējams pirmā asociācija varētu būt kāds saldais ēdiens vai krēms kūkām, taču tas ir pavisam kas cits un izrādās arī ideāls līdzeklis efektīvai ādas kopšanai.

Kas ir kakao sviests?

Kakao sviestu gatavo no pupiņām kuras aug kakao kokos, lielās ķirbim līdzīgās pākstīs. Tās ir taukvielas, kuras ietilps kakao pupiņu sastāvā. Pupiņas raudzē, kaltē un grauzdē, tādā veidā iegūstot augu taukus, kurus mēs pazīstam kā kakao sviestu.

Kakao sviests – brīnumlīdzeklis ādas kopšanai

Kakao sviestam ir vairākas labas īpašības…

  • Tas īpaši labi mitrina ādu, jo tajā esošo taukskābju un barības vielu sastāvs spēj dziļi mitrināt ādu pat dziļākajos tās slāņos.

  • Spēcīgs antioksidants, kurš palīdz atbrīvoties no kaitīgajiem brīvajiem radikāļiem, kuri veicina novecošanas procesus.

  • To  izmanto, lai mazinātu strijas un apturētu to veidošanos. Tās veidojas ādai zaudējot elastību, tā kā kakao sviests mitrina un baro ādu, tā kļūst elastīgāka. Jaunajām māmiņām ieteicams izmantot to gan grūtniecības laikā, gan pēc bērna piedzimšanas, lai āda spētu atjaunot savu elastību un tvirtumu.

  • Arī bērniem kakao sviests ir ideāls ādas kopšanas līdzeklis, jo ir dabīgs un tīrs produkts. To var lietot gan uz nobrāzumiem, gan vienkārši smērēt uz ādas sausajām vietām.

  • Kakao sviestam ir arī dziednieciskas īpašības, to izmanto arī ekzēmas un dermatīta gadījumos. Kā arī tas ir ieteicams cilvēkiem ar sausu, jūtīgu, alerģisku ādu.

Kakao sviestu ir patīkami lietot, ne tikai aromāta dēļ, tas arī labi kūst uz ādas un ātri tajā iesūcas, netaukojot to.


20140710115354-81715.jpg