Kādēļ vienam naudas ir daudz, bet otram – nav?

Kādēļ vienam naudas ir daudz, bet otram – nav?

18. Sep 2016, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāds ir naudas noslēpums – kādēļ dažiem cilvēkiem tās ir daudz, bet citiem trūkst? Izrādās, tam ir pavisam vienkāršs skaidrojums... Konsultē Sieviešu Kluba eksperts, personības izaugsmes treneris un bioenerģētikas eksperts Andžejs Reiters.

Ja tevī būs iekšēja vēlme, naudu var iemācīties piesaistīt. „Ļoti daudz cilvēku runā par algas palielinājumu vai vēlamo peļņu, bet tajā pat laikā iekšēji naudu neieredz, jo uzskata to par pretstatu garīgumam vai laimei, vai arī domā, ka daudz naudas var būt tikai nelāgiem cilvēkiem. Ar šādām domām cilvēks pats sevi nobloķē, attālina no naudas kā tādas,” skaidro Andžejs Reiters.

Būtu jādomā un sevi jānoskaņo pretēji. Ja vēlies pelnīt vai saņemt vairāk, sev ir jāiestāsta: ir pareizi, ka man ir daudz, es to gribu, es ar to jūtos labi un esmu pelnījis, un es ar šo naudu daudz ko izdarīšu. Ir jāiegūst šādu iekšējo stāvokli!

Ar šādu apziņu dzīvo visi turīgie cilvēki – viņi uzskata, ka tas ir normāli, ja viņiem ir daudz.

„Ir jādomā, ka tas ir pareizi, ka tev ir! Tad, ja cilvēks šo stāvokli iemācās un atrodas tajā dziļi, nauda kļūst par viņa dzīves normālu sastāvdaļu,” skaidro eksperts.

Kādēļ nepelni tik, cik gribētu?

„Ir cilvēki, kuri neprot novērtēt savu darbu un paprasīt par to atbilstošu samaksu. Šis ir ļoti nepareizs stāvoklis, jo būtu jārīkojas pretēji, noskaņojot sevi domām, ka esi pelnījusi saņemt noteiktu naudas summu!

Vēl cilvēkam ir jāiemācās par naudu runāt brīvi, konkrēti pateikt, cik maksā viņa darbs.

Īpaši šī prasme būtu jāattīsta tiem cilvēkiem, kuri uzskata, ka dvēsele ir krietni svarīgāka par materiālo pasauli.

Jāatceras, ka dvēsele uz zemes nevar dzīvot viena pati, bez ķermeņa. Savukārt, ķermenim ir vajadzīga nauda, lai tas varētu eksistēt. Tā kā nauda mums ir dota „no kosmosa”, ir pareizi, ka mēs to saņemam un vēlamies saņemt,” tā Andžejs Reiters.  

Dažkārt cilvēki, kuriem ir daudz naudas, šķiet nekaunīgāki. Tur arī ir tas noslēpums – viņi dzīvē ir iemācījušie pieprasīt to, ko vēlas!

Tehnika, kā to apgūt, ir gaužām vienkārša: pašai ir jāsaprot, kas ir labi tieši tev, cik vēlies saņemt par to, ko dari, un ko par konkrētu naudas summu tu nekad nedarītu.

Sieviešu Kluba diskusijai:

Vai tu proti paprasīt adekvātu samaksu par padarītu darbu, vai tomēr kautrējies nosaukt konkrētu summu, ko vēlies saņemt?

IlvaV IlvaV 19. Sep 2016, 09:22

Vienīgais, ko vēl varu piebilst, ir "Nekad nesauciet naudu par naudiņu. Tad tā arī būs tik maziņa (maz), kā jūs to dēvējat". Un, jā, pēdējā laikā esmu iemācījusies (ar izņēmumiem, protams) paprasīt to, ko un cik gribu, un nejusties par to vainīgai.