Kā vasarā kopt taukainu ādu?

Kā vasarā kopt taukainu ādu?

29. Jun 2018, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visas taukainās ādas īpašnieces droši vien gavilē, jo ādas veselība šovasar ļoti uzlabojusies! Taču neatstāj ādu novārtā! Citādi būsi spiesta rudenī aktīvi cīnīties ar jaunām pumpām uz ādas!

Saules UV stariem piemīt dezinficējošas īpašības, tādēļ uz taukainas ādas mazinās iekaisuma procesi un neveidojas jaunas pumpas. Bet tas ir līdz brīdim, kad saule pie mums atkal kļūs mazāk aktīva.

Tāpēc arī vasarā rūpīgi katru rītu un vakaru attīri ādu no taukainās virskārtas, klāj uz ādas ārstniecisko, tieši taukainai ādai paredzēto kosmētiku un vēl regulārāk kā citos gadalaikos veic pīlinga procedūras. Tagad jau droši vien būsi ielāgojusi, ka āda vasarā izstrādā melanīnu un biezāku tās virskārtu, lai pasargātu sevi no kaitīgajiem UVA un UVB stariem.

Diemžēl caur biezo virskārtu pietiekami labi nespēj izkļūt tauku dziedzera galaprodukti, kā rezultātā tauku sekrēts krājas zem ādas. Tas redzams kā neliels ādas izcilnītis. Tajā veidojas baktērijas un tiklīdz saule vairs nebūs tik aktīva, uz ādas vairosies pumpas un iekaisuma procesi. Tādēļ jo īpaši taukainai ādai pīlings jāveic vismaz divas reizes nedēļā.

Arī tev ir taukaina āda? Kā tu par to rūpējies? Varbūt tev ir vēl kādi jautājumi par savas ādas kopšanu?