Kā saglabāt savu budžetu ceļojuma laikā

Kā saglabāt savu budžetu ceļojuma laikā

12. Mar 2015, 09:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairums ceļotāju, plānojot savu nākošo atpūtas braucienu, cenšas ietaupīt plānošanas posmā – iegādājoties lētākās biļetes, meklējot viesnīcu piedāvājumus, tomēr nevajadzētu aizmirst arī par iespēju ietaupīt ceļojuma laikā. Ceļot patīk praktiski ikvienam no mums un, ja ceļojuma laikā ir iespējams ietaupīt, tas kļūst vēl patīkamāks!

Pat labi izplānots ceļojums var būtiski ietekmēt tavu budžetu, tādēļ esam apkopojuši dažus padomus, kuri palīdzēs tev ietaupīt naudu ceļojuma laikā, nezaudējot komfortu.

Ietaupi uz transporta izdevumiem.

Amsterdamā, Florence, Madridē, Parīzē, Romā, Venēcijā, Vīnē un Vīsbādenē un citās pilsētās vislabāko ekskursiju saņemsi dodoties pastaigā pa pilsētas centru. Šādi varēsi ne tikai apskatīt pilsētu, bet arī ietaupīt uz transporta izdevumiem. Tomēr, ja plāno pārvietoties ar sabiedrisko transportu, izpēti informāciju par biļešu veidiem. Bieži vien ir iespējams iegādāties dienas vai nedēļas vai grupu biļeti, kura izmaksās krietni lētāk, nekā atsevišķu biļešu iegāde.

Iegādājies pilsētas ekskursiju paketi.

Šīs paketes parasti iekļauj atlaižu piedāvājumus muzeju apmeklējumiem, atrakcijām, restorāniem, veikaliem, ekskursijas pa pilsētu un citus lieliskus piedāvājumus tūristiem. Dažas ekskursiju paketes nodrošina pat bezmaksas sabiedrisko transportu. Piemēram, I Amsterdam City ekskursiju pakete maksā 47 € dienā un ietver bezmaksas ieeju galvenajos apskates objektos un muzejos, sabiedrisko transportu un daudzas citas noderīgas atlaides. 

Centies izvairīties no tūristu restorāniem.

Tūristiem paredzētie restorāni ir dārgāki, tādēļ centies izvēlēties restorānus, kuri nav atzīmēti tūrisma ceļvežos. No centra attālākās vietās mēdz būt ļoti labi restorāni, kuru cenas ir ievērojami zemākas. Ja valoda nav barjera, jautā padomu vietējiem iedzīvotājiem.

Ja plāno iegādāties apģērbu vai apavus, plāno ceļojumu atlaižu laikā.

Dažās Eiropas valstīs ir izveidoti outletu ciematiņi zīmolu apģērbu mīļotājiem, kuros par ievērojami lētāku naudu vari iegādāties pazīstamu zīmolu apģērbu vai pat pilnībā atjaunot savu garderobi. Ja grasies veikt lielāku pirkumu, uzzini par nodokļa atgūšanas iespējām (Tax Free).

Plāno atpūtu darba dienās.

Biļetes nacionālajos parkos un dažādās izklaides vietās bieži vien ir ievērojami dārgākas nedēļas nogalēs, turklāt šajā laikā atpūtas zonas apmeklē arī vietējie iedzīvotāji. Ja tev ir iespēja, izvēlies atpūtas vietas apmeklēt darbadienā.

Suvenīrus mājiniekiem pērc lielveikalā.

Neaizmirsīsim par suvenīriem – tūristu punktos un lidostā tie parasti ir dārgāki, tādēļ centies suvenīrus iegādāties vietējā lielveikalā, tur tie būs krietni lētāki.

Ja liela daļa naudas aizgājusi avio biļetēs, viesnīcas izmaksās u.c. plānošanas izdevumos, atpūtai paliks pavisam maz un visām plānotajām aktivitātēm brauciena laikā var nepietikt naudas, tādēļ galvenais - apdomā savu ceļojuma budžetu. Lai tu nejustos vīlies un varētu pilnībā izbaudīt savu atpūtu, aprēķini visus plānotos izdevumus un paredzi naudu neplānotiem izdevumiem! Nepieciešamības gadījumā var palīdzēt ātrais kredīts. Noteikti izvērtē savas spējas atmaksāt kredītu un pārdomā tā nepieciešamību 

Atpūties ar prieku un nepārmaksā!

kas_tas_tads kas_tas_tads 12. Mar 2015, 14:43

Ļoti žēl, ka māmiņu klubs atbalsta ātros kredītis.
Naudu jau var papildināt arī kazino, vai ne?

helliite helliite 12. Mar 2015, 13:41

njā, raksta beigas- vnk super!
👎👎👎

lauvinja lauvinja 11. Mar 2015, 20:36

Es saprotu uzmācīgu pamperu reklāmu, bet nu ātros kredītus reklamēt - kas par traku, tas par traku!

Cilvēks ar stabiliem, regulāriem ienākumiem var mierīgi tikt pie kredītlīnijas savā bankā - i procenti mazāki, i saprātīgāk! Ja banka kredītu nedod vcilvēkam, tad noteikti uz ātrajiem kredītiem skatīties nevajadzētu!

Bez tam ceļot uz kredīta nudien nav prāta darbs!