Kā sagatavoties fotosesijai: Asjas Sirovas ieteikumi

Kā sagatavoties fotosesijai: Asjas Sirovas ieteikumi

30. Oct 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzreiz jāsaka, ka dalos savā personīgajā viedoklī. Ir vispārēji ieteikumi, priekšstati, par kuriem stāsta visi fotogrāfi, un ir tādas lietas, kurās tomēr fotogrāfu viedokļi atšķiras. Tad nu pirms fotografēšanās vislabāk pie sava fotogrāfa noskaidrot precīzāku tieši viņa viedokli attiecībā uz ieteikumiem.

Fotogrāfa izvēle:

Pati svarīgākā lieta. Skaties foto piemērus, daudz piemērus. Nevis vienu vai divas bildes. Meklē cilvēkus, kas līdzīgi tev, meklē interesantas pozas, figūras. Tev jāpatīk vairumam konkrētā fotogrāfa darbu. Pēc fotogrāfijām var atpazīt stilu. Kāds pamatā veido melnbaltās fotosesijas, kādam labāk patīk diagonālās, vēl kādam patiks daudz rekvizītu, citam - mazāk. Meklē tos foto, kas sakrīt ar tavu dvēseles stāvokli.

Pirms fotosesijas:

  1. Iespējams, esi kaut kur redzējusi veiksmīgus kadrus, kādus arī gribētu sev. Neslinko, izveido atsevišķu mapīti ar foto, kādos gribētu sevi redzēt, tad varēsi pirms fotosesijas ar bildēm iepazīstināt arī savu fotogrāfu. Vēl var izstāstīt par savām idejām, kas tevi apciemojušas. Pie manis māmiņas nākušas ar konkrētiem sarakstiem, zīmētiem uzmetumiem, piemēriem, kas iegūti internetā. Ja ideju nav, tā nav nekāda bēda, visu var izdomāt uz vietas.
  2. Nāc labā noskaņojumā, esi izgulējusies, paēdusi un atpūtusies. Tas attiecas uz visiem! Ja tev nebūs noskaņojuma, ar fotografēšanos ies grūti. Ja esi pēc nakts maiņas - vēl jo sliktāk. Fotosesija ir darbs ne tikai fotogrāfam, bet arī modelim.
  3. Ja nervozē, sakārto visu jau kādas divas nedēļas iepriekš, gan pārdzīvosi par to, kā varētu uzvesties bērni (sevišķi tas attiecas uz mammām, bet dažkārt gadās, ka bērnu uzvedība uztrauc arī tētus), fotografējieties pirmo reizi - arī nekas, iedzeriet Baldriānus, kādu vieglu, nomierinošu tēju.

Tagad ķeramies pie detaļām. Es vairāk domāju par studijas fotosesiju, bet arī dabā bildes un arī dažādos interjeros šie ieteikumi var iederēties.

Ko vilkt:

- Krāsa un tekstūra. Velc mugurā to krāsu apģērbu, kas tev piestāv. Pilnīgi baltu vislabāk papildināt ar košiem aksesuāriem. Apģērba detaļām jāsaskan savā starpā krāsu ziņā. Izvairies no smalkiem zīmējumiem, sīkām rūtīm, sīkām līnijām, puķītēm - tas viss acīm liek ņirbt un ar tādu foto apstrādi ir grūti strādāt. Pievērs uzmanību TV raidījumu vadītāju apģērbam - ja nu galīgi aizmirstas un tiek uzvilkts kas sīki svītrots, ekrānā ir tāda kā ņirboņa.

20151007000539-81864.jpg 

- Forma. Pirmkārt, velc to, kas ir tava izmēra. Atceries, ka kamerā vari izskatīties apjomīgāka gan baldahīnveida drēbēs, gan arī pārāk apspīlētā jaciņā. Otrkārt, tev jājūtas ērti. Fotosesijas laikā dažkārt jāsēž - uz krēsla, uz grīdas, turku pozā, un arī bērns jāpaņem rokās. Ja kleita vai bikses nav ērtas, arī skats nebūs sevišķi patīkams. Tas pats attiecas arī uz tētiem - ja tētis nekad nevelk uzvalku, tad viņa diskomfortam pievienosies vēl kāds traucējošs faktors. Uzskati jau tagad, ka tēta fotosesijā nav. Tad jau labāk svaigi mazgāti džinsi!

- Skaits. Uz ģimenes fotosesiju jāņem līdzi vismaz 2 apģērbu komplekti. Vienā un tajā pašā uz sevi pat skatīties paliek garlaicīgi, bet tēlu maiņa atdzīvina arī kadru. Bērniem vecumā līdz 2-3 gadiem var paņemt 3 komplektus, ja nu nosmērē vai kā. Daudzi ņem oficiālo komplektu, un arī neformālu. Portretu fotosesijai var ņemt arī 3-4 komplektus, kas būtu atšķirīgos stilos, bet tai pat laikā, tev piemēroti. Bērnu fotosesijai, viss atkarīgs no bērna. Ja viņš mierīgi izturas pret pārģērbšanos, var ņemt 4-5 komplektus. Ja viņam tas viss nepatīk, mazāk pārģērbšanos, vairāk - rekvizītu.

Uz ģimenes fotosesiju apģērbu var ņemt līdzi tā, lai tas būtu saskanīgs visiem ģimenes locekļiem. Ja vienam ir aveņu krāsas apģērbs, vēl kādam kaut kas violets, un vēl kādam - salātzaļš, tas būs par traku. Tā ir tā lieta, kas tomēr sagādā problēmas, jo daudzi ved līdzi apģērbu no skapjiem, un ir gan veiksmīgi, gan arī neveiksmīgi salikumi izvēlēti.

   

Rekvizīti

Cenšos papildināt pie manis esošos rekvizītus, bet daži paņem līdzi ko tādu, kas man pat galvā neienāktu, pie tam - ja ir tāda iespēja, ņemiet droši līdzi jebko!

Ko vajadzētu noteikti:

  • ja ir mazs bērns, viņa mīļākās rotaļlietas, lācīti, rotaļu auto, muzikālo paklājiņu un tādas lietas. Neko sīku, labāk lielākas lietiņas
  • vecākiem bērniem kaut ko, kas parāda viņu būtību, grāmatas, futbolbumbu, lidmašīnas modelīti, kaut ko, kas bērnu aizrauj. Tas pats attiecas uz ģimeni kopumā. Es domāju, ka ir noteikti jābūt kādiem kadriem, kas atainotu ģimenes hobiju - visi uz skrituļslidām, pie basketbola groza utt.
  • var izmantot arī augļus vai ziedus vasarā. Bet noteikti, ja augļi, tiem jābūt lieliem un vairumā. Viens apelsīns ģimenes bildē vispār nebūs pamanāms. Vēl laba lieta ir burbuļu pūšamie un baloni
  • varbūt bērnam patīk mammas krelles, un tad tās var paņemt līdzi lielā skaitā.
  • ja ir mīļākais krēsliņš, arī to var ņemt līdzi, galu galā, jūs savu ģimeni un bērnu pazīstat vislabāk. Ja ir šaubas, droši jautājiet fotogrāfam
  • Jaunajam gadam - rūķu cepures, eglītes, eglīšu mantiņas, karnevāla tērpi
  • portretu foto atkal viss, kas ienāk prātā: cepures, pīpes, tīkliņzeķbikses, peldkostīms ar lakatu, vakarkleita ar antrasolu, parūka - fantāzijai te var ļaut vaļu!

 20151007000641-51470.jpg 

Ko vēl ņemt līdzi

Ķemmi, pūderi, lūpu krāsu. Bērnam - nu, jūs viņu pazīstat vislabāk, vienmēr var būt kaut kas tāds, ko noteikti paņemt līdzi, dodoties uz svešu vietu. Noteikti jāpaņem viņam ir līdzi padzerties, jo bērniem padzerties var gribēties. Augli, konfekti vai kādu kārumu arī. Var noderēt kā kaut kāda balviņa, pamudinājums noguruma brīžos.

Make up

Ja runa ir par ģimenes fotosesiju, tad, manuprāt, derēs viegls grims, pūderis, mazliet izceltas acis un lūpas. Pūderēt tēti var, ja viņam ir sarkanīga seja. Kosmētikas tonna cilvēka izskatu padara tikai nogurušāku, un tas galīgi nav vajadzīgs.

Ja ir portretu foto, var izvēlēties vienkāršu make uo, kas ir mazliet jau "spēcīgāks". Ja ir vēlēšanās, var izmantot arī vizāžista pakalpojumus, par ko gan vienmēr ir jābrīdina savlaicīgi, lai visi fotosesijas dalībnieki varētu saskaņot savus "darba" laikus.

Fotogrāfes Asjas Sirovas studija

atrodas Rīgas klusajā centrā

Eksporta ielā, 2a.

Ar pilnu portfolio, cenām un atbildēm uz klientu biežākajiem jautājumiem

iepazīties var

studijas mājaslapā www.desarts.lv

Viss jaunākais, atlaides un akcijas –

Facebook lapā https://www.facebook.com/DesArtsStudio

Pieteikties uz fotosesiju var

rakstot uz info@desarts.lv

vai zvanot  +371 29186701