Kā neatkāpties no savas Jaunā gada apņemšanās?

Kā neatkāpties no savas Jaunā gada apņemšanās?

03. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar katru Jauno gadu mēs no jauna apsolāmies uz labo pusi mainīt savu dzīvi – atstāt visas kļūdas pagātnē, vairāk sportot, veselīgāk ēst, apgūt jaunas zināšanas, pavadīt vairāk laika kopā ar savu ģimeni utt. Vienlaikus nav noslēpums, ka vairākums savas apņemšanās atmet jau gada pirmajā mēnesī, turpinot dzīvot kā līdz šim.

Saskaņā ar dažādiem pētījumiem, jau teju 25% no visiem Vecgada vakarā pieņemtajiem lēmumiem par labāku dzīvi Jaunajā gadā, tiek atmesti jau gada pirmajā nedēļā. Daudzi sev ik gadu izvirza vienus un tos pašus mērķus un apņemšanās, taču neko nedara, lai tos sasniegtu. Ko darīt, lai šī gada apņemšanās patiesi tiktu realizētas?

Esi reāla

Ja līdz šim ar sportu esi bijusi ļoti attālos draugos, tad neapsoli sev, ka no 1. janvāra turpmāk ik nedēļu trenēsies 5 reizes nedēļā. Reālistiskākus mērķus sasniegt vieglāk. Sāc ar to, ka apņemies vismaz reizi aiziet uz sporta zāli, dodies no rīta paskriet vai arī apmeklē jogas nodarbības.

Pārdomā, kuri iemesli tev neļauj gadu no gada izpildīt savu apņemšanos? Sāc savu apņemšanos ar mazākiem solīšiem – apmeklē treniņu reizi vai divas reizes nedēļā – un tas jau būs lielisks starts lielākam mērķim.

Sadali lielo mērķi mazākos

Tādi vērienīgi plāni, kā apsolīšanās sev no 1. janvāra vairs nekad neēst saldumus vai arī vairs nepavadīt laiku sociālajos tīklos, prasa ievērojamu gribasspēku. Ja tā trūkst un blakus nav atbalstošu personu, tad ātri vien tu no savas apņemšanās atkāpsies. Lai sasniegtu savu lielo mērķi, sāc ar mazākiem, piemēram, neēd saldumus vairs pēc plkst. 18.00, atsakies no sociālo tīklu lietošanas nedēļas nogalēs.

Virzies uz lielo mērķi pakāpeniski, tādējādi izjutīsi mazāk stresa, izvairīsies no pašpārmetumiem un vieglāk sasniegsi savu mērķi. Izvirzi savus mazos mērķus un sāc rīkoties jau tagad!

Piefiksē savu progresu

Bieži vien atkāpjamies no saviem mērķiem, jo neredzam progresu. Tāpēc izveido savu dienasgrāmatu, kas ļaus sekot līdzi tam, kā soli pa solim tu virzies tuvāk savam mērķim.

Piemēram, ja tavs mērķis ir zaudēt svaru, ik pirmdienu vari sākt ar nosvēršanos un savu apkārtmēru piefiksēšanu. Redzot savus sasniegumus, tas palīdzēs turpināt virzīties uz savu mērķi!

Pastāsti draudzenei par saviem mērķiem

Lai sasniegtu savu mērķi, svarīgs ir apkārtējo atbalsts. Tāpēc izstāsti savai draudzenei par savu mērķi, jo viņa pavisam noteikti neļaus tev no tā atkāpties, jo ik pa brīdim apjautāsies, kā sokas ar tā īstenošanu. Vēl labāk, ja draudzene var kļūt par tavu sabiedroto ceļā uz mērķi – kopā gatavoties noskriet savus pirmos 10 km ir daudz jautrāk nekā to darīt vienatnē!

Piedod sev kļūdas

Ir teju neiespējami sasniegt lielus mērķus, nekad nekļūdoties. Tomēr nekavējies pie kļūdām ilgi un to dēļ neatmet savu apņemšanos, jo nekļūdās tikai tie, kuri neko nedara!

Pastāv uzskats, ka nepieciešama 21 diena jeb trīs nedēļas, lai izveidotu jaunus ieradumus, tāpēc, lai šajā laikā nepakluptu pie pirmās neveiksmes un tuvotos soli pa solim uz savu lielo mērķi, vizualizē savu apņemšanos! Atbildi sev uz jautājumiem, kā tu zināsi, ka esi sasniegusi savu mērķi, kā tu šajā brīdī jutīsies? Jo konkrētāka un taustāmāka būs šī vizualizācija, jo vieglāk būs sasniegt apņemšanos!