Kā cīnīties ar sausu ādu?

Kā cīnīties ar sausu ādu?

24. Oct 2023, 08:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sausa āda var izraisīt gan diskomfortu, gan pašapziņas kritumu. Tas var izpausties kā apsārtums, lobīšanās, nieze un pat kā mazākas grumbas, tāpēc svarīgi ir pievērst pienācīgu uzmanību ādas kopšanai, lai cīnītos pret šo ādas problēmu, turklāt, tuvojoties ziemai, āda var kļūt vēl sausāka. Šajā rakstā mēs sniegsim Jums detalizētus ieteikumus, kā efektīvi cīnīties ar sausu ādu un atgūt tās skaistumu.

1.    Regulāri mitriniet ādu

Sausai ādai nepieciešama pastāvīga mitrināšana. Katru rītu un vakaru lietojiet kvalitatīvu sejas krēmu un ķermeņa losjonu, kas piemērots Jūsu ādas tipam. Kad āda ir mitrināta, tā izskatās svaiga, vesela un elastīga. Internetveikals “Notino” piedāvā plašu produktu klāstu, kā arī bezmaksas piegādi! Iegādājies sejas krēmu Notino mājaslapā.

2.    Izvairieties no karsta ūdens

Karsts ūdens var noņemt dabiskās eļļas no ādas, līdz ar to padarot to sausāku. Izmantojiet tikai siltu vai vēsu ūdeni, un ierobežojiet laiku, ko pavadāt dušā vai vannā, lai saglabātu ādas dabisko mitrumu.

3.    Pārbaudiet mazgāšanas līdzekļus

Sausa āda var būt jutīga pret agresīvām ziepēm un ķermeņa mazgāšanas līdzekļiem. Izmantojiet mīkstas un mitrinošas ziepes. Izvairieties no ķīmiskiem mazgāšanas līdzekļiem ar smaržu vai citām kaitīgām sastāvdaļām.

4.    Lietojiet mitrinošas maskas

Regulāri lietojot mitrinošas sejas maskas, āda atgūs tās dabīgo mirdzumu. Meklējiet maskas, kas satur hialuronskābi vai dabīgas eļļas, kas nodrošina intensīvu mitrināšanu un atjauno ādas barjeras funkciju.

5.    Ievērojiet diētu un dzeriet ūdeni

Veselīga diēta un pietiekams ūdens patēriņš ir ļoti svarīgs, lai apkarotu sausu ādu. Vitamīni un minerālvielas, it īpaši vitamīns E un C, palīdz uzlabot ādas stāvokli. Lai saglabātu ādas mitruma līdzsvaru, dzeriet pietiekami daudz ūdens katru dienu.

6.    Ierobežojiet alkohola un kafijas lietošanu

Alkohols un kofeīns var izraisīt ādas dehidratāciju. Ierobežojiet šo dzērienu lietošanu vai dzert tos mērenā daudzumā, lai saglabātu ādas mitruma līdzsvaru. 

7.    Izmantojiet gaisa mitrinātājus

Lai uzturētu ādas mitruma līdzsvaru iekštelpās, izmantojiet gaisa mitrinātājus. Šīs ierīces palielina gaisa mitrumu telpā un var palīdzēt novērst sausuma problēmas.

8.    Izvairieties no liekas ādas aiztikšanas

Sausa āda var izraisīt niezi, bet pacentieties to nekasīt, neaiztikt, lai izvairītos no ādas kairinājuma un ievainojumiem.

9.    Izvairieties no ilgas uzturēšanās saulē

Ilgstoša uzturēšanās saulē var būt kaitīga Jūsu ādai. Saules stari var padarīt ādu sausāku un paātrināt ādas novecošanos. Lai pasargātu ādu no saules iedarbības, vienmēr lietojiet saules aizsargkrēmu ar SPF, valkājiet sauļošanās cepuri un cenšaties ierobežot laiku, ko pavadāt tiešā saules gaismā.

10.    Konsultējieties ar dermatologu

Ja sausa āda joprojām saglabājas vai pat pasliktinās, nekautrējieties konsultēties ar dermatologu. Speciālists var piedāvāt individuālus ārstēšanas risinājumus, kas piemēroti tieši Jūsu ādas stāvoklim. Ārsts var ieteikt īpašus medicīniskus krēmus, ziedes vai citas procedūras, kas palīdzēs uzlabot ādas veselību un atjaunot tās dabisko mitruma līdzsvaru. Šāda profesionāla padoma iegūšana var būt būtiska, it īpaši, ja sausas ādas problēma ir noturīga vai īpaši nekomfortabla. Dermatologs palīdzēs atrast risinājumu, kas ļaus jums atgūt skaistu un veselu ādu.

Sausas ādas cīņā ir svarīgi ievērot regulāru ādas kopšanu, izvairīties no sausinošiem līdzekļiem un, ja nepieciešams, konsultēties ar dermatologu. Ievērojot šos ieteikumus, varat atgūt ādas skaistumu un komfortu, un radīt veselīgu ādu, par kuru Jūs varat būt lepni. Neaizmirstiet, ka mazs uzmanības žests Jūsu ādas kopšanā var ievērojami uzlabot tās stāvokli, nodrošinot Jums komfortu, mīkstu un mirdzošu ādu.