Sastāvdaļas gardai uzkodai:
Bagete
jogurta krēmsiers
kivi
olīvas
Krēmsieram:
Turku jogurts 500g var arī citu jogurtu ar lielu tauku procentu,turku jogurts 10%
mandeles kāda sauja
garšvielas pēc vēlēšanās
marle vai kāda plāna drāniņa
sietiņš,caurduris
pacietība
Bagetēm:
2,5 glāzes kviešu milti
1/2 glāze rudzu vieglie milti (smalkie)
220ml ūdens
7g sķīstošais raugs
1 tēj.k sinepju pulveris
1/2 tēj.k karjs
1 tēj.k sāls
1 ēd.k cukurs
4 piparu maisījums uz aci
2 ēd.k eļļa
svaigi sasmalcināti spināti un petersīļi
Gatavojam krēmsieru:
Mandeles aplēju ar karstu ūdeni un nomizoju.Apgrauzdēju,sablenderēju.
Jogurtam liekam piedevas,garšvielas.Izmaisam.
Pārliekam jogurtu kādā plānā drāniņā vai marlē,kas salikta vairākās kārtās.
Sasienam sainīti un liekam karāties,lai iztek sūkalas.
Var arī likt caurdurī un uzlikt ko smagu.
Sākumā turēju istabas tempertūrā kādas 3 stundas un pēc tam ledusskapī uz 12 stundām.
Gatavu izsaiņojam un siers gatavs.
Sanācis mīkstas konsistences siers ar mandeļu garšu.
Labi der gan kā uzkoda,gan piedeva salātos.Tik pat labi var arī pievienot desertos kur tiek prasīts svaigais siers.
Gatavojam bagetes:
Pielejam siltu ūdeni.Izmaisam.
Beram klāt vēl vienu glāzi kviešu miltus,mīcam mīklu.Pievienojam 1 ēd.k eļļu.Ja mīkla vēl lip pie rokām,tad no atlikušās 1/2 glāzes miltu beram pa karotītei līdz mikla ir mīcāma un nelīp pie rokām.Man aizgāja tieši 2 glāzes un 3 ēd.k kviešu milti,pārējie palika apkaisīšanai.
Liekam mīklu ieeļļotā traukā,apsedzam un raudzējam siltā vietā pusotru stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
Šo izruullēto taisnstūri sarullējam, izveidojot bageti.Ja mīkla rullējot līp,apkaisam viegli ar miltiem.
Pēc tam ar šķērēm,ko turam aptuveni 45 grādu leņķī iegriežam šādi kā bildē.
Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30 minūtēm,līdz maizīte skaisti brūna.
Maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.
Griežam planas bagetes šķēles,smērējam krēmsieru .
Pāri liekam kivi šķēli un olīvas.
Vienkārša uzkoda ko var paņemt līdzi piknikā vai arī pasniegt mājās savējiem.