Jogurta krēmsiers un uzkoda no tā.

Jogurta krēmsiers un uzkoda no tā.

12. Apr 2014, 14:36 taschinka taschinka

Sastāvdaļas gardai uzkodai:

Bagete

jogurta krēmsiers

kivi

olīvas

Krēmsieram:

Turku jogurts 500g var arī citu jogurtu ar lielu tauku procentu,turku jogurts 10%

mandeles kāda sauja

garšvielas pēc vēlēšanās

marle vai kāda plāna drāniņa

sietiņš,caurduris

pacietība

 

Bagetēm:
2,5 glāzes kviešu milti

1/2 glāze rudzu vieglie milti (smalkie)

220ml ūdens

7g sķīstošais raugs

1 tēj.k sinepju pulveris

1/2 tēj.k karjs

1 tēj.k sāls

1 ēd.k cukurs

4 piparu maisījums uz aci

2 ēd.k eļļa

svaigi sasmalcināti spināti un petersīļi


Gatavojam krēmsieru:

Mandeles aplēju ar karstu ūdeni un nomizoju.Apgrauzdēju,sablenderēju.

Jogurtam liekam piedevas,garšvielas.Izmaisam.

Pārliekam jogurtu kādā plānā drāniņā vai marlē,kas salikta vairākās kārtās.

Sasienam sainīti un liekam karāties,lai iztek sūkalas.

Var arī likt caurdurī un uzlikt ko smagu.

Sākumā turēju istabas tempertūrā kādas 3 stundas un pēc tam ledusskapī uz 12 stundām.

Gatavu izsaiņojam un siers gatavs.

20140412142921-59553.jpg


Sanācis mīkstas konsistences siers ar mandeļu garšu.

Labi der gan kā uzkoda,gan piedeva salātos.Tik pat labi var arī pievienot desertos kur tiek prasīts svaigais siers.

20140412143416-43116.jpg




Gatavojam bagetes:

Bļodā beram vienu glāzi kviešu miltus,rudzu miltus,raugu,visas garšvielas,sasmalcinātus zaļumus,izmaisam.

Pielejam siltu ūdeni.Izmaisam.

Beram klāt vēl vienu glāzi kviešu miltus,mīcam mīklu.Pievienojam 1 ēd.k eļļu.Ja mīkla vēl lip pie rokām,tad no atlikušās 1/2 glāzes miltu beram pa karotītei līdz mikla ir mīcāma un nelīp pie rokām.Man aizgāja tieši 2 glāzes un 3 ēd.k kviešu milti,pārējie palika apkaisīšanai.

Liekam mīklu ieeļļotā traukā,apsedzam un raudzējam siltā vietā pusotru stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
 
20140412141738-72275.jpg
 
 
 Uzrūgusī mīkla .Man rūga tieši pusotru stundu.
 
20140412141749-50377.jpg
 
 
 
Mīklu izrullējam taisnstūrī,tik garā cik liela ir mūsu cepampanna.Var veidot vienu kā es,vai arī divas šaurākas bagetes.

Šo izruullēto taisnstūri sarullējam, izveidojot bageti.Ja mīkla rullējot līp,apkaisam viegli ar miltiem.
 
20140412142057-75867.jpg
 
Ar šuvi uz leju liekam bageti uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs.


Pēc tam ar šķērēm,ko turam aptuveni 45 grādu leņķī iegriežam šādi kā bildē.

20140412142109-33068.jpg


Katru iegriezto gabaliņu lokam uz pretējo pusi,lai stūris atlocīts.
 
20140412142124-39953.jpg
 
Needaudz apkaisam gatavās bagetes ar miltiem.
 
20140412142155-99736.jpg
 
 
Liekam vēl silta vietā uz 30 minūtēm.
 
20140412141951-38783.jpg
 
Pēc 30 min.maize uzrūgusi.

20140412142238-47975.jpg


20140412142316-40612.jpg



Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 30 minūtēm,līdz maizīte skaisti brūna.

20140412142342-48961.jpg


Maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.

20140412142636-16420.jpg


Griežam planas bagetes šķēles,smērējam krēmsieru .


Pāri liekam kivi šķēli un olīvas.

20140412143258-59108.jpg


Vienkārša uzkoda ko var paņemt līdzi piknikā vai arī pasniegt mājās savējiem.

20140412143313-74642.jpg


20140412143323-25908.jpg