Izstāde apkopos priekšlaikus dzimušo bērnu radošos darbus

Izstāde apkopos priekšlaikus dzimušo bērnu radošos darbus

19. Oct 2017, 10:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc mēneša, 17.novembrī, tiks atzīmēta Pasaules priekšlaikus dzimušo bērnu diena. Ik gadu Latvijā priekšlaicīgi dzimst aptuveni 1000 mazuļi, kuru nākšana pasaulē vienlaicīgi ir kā brīnums tā arī milzīgs pārbaudījums vecākiem.

Gandrīz vienmēr bērniņa priekšlaicīga nākšana pasaulē ir pēkšņs, jauns sākums viņa tuvinieku dzīvē, kas pārsteidz nesagatavotus. Katra diena ir kā pārbaudījums, katra jauna nedēļa kā milzīgs notikums, katrs nākamais mēnesis - uzvara. 

Šī gada 17. novembrī Rīgas Lutera draudzes centrā tiks atzīmēta Pasaules priekšlaikus dzimušo bērnu diena, kuras laikā būs apskatāma bērnu zīmējumu izstāde un dzirdams nu jau izaugušo bērnu koncerts. Daudzi priekšlaikus dzimušie bērni ir ļoti talantīgi - viņi dzied, dejo, zīmē.  Vecākiem, kuri vēl tikai cīnās par savu bērnu dzīvi ārpus inkubatora, būs iespēja satikties ar bērniem, kuri šo cīņu ir izcīnījuši, kas noteitki ir labs iedrošinājums nepadoties un nezaudēt cerību, stāsta biedrības "Esmu klāt" viena no idejas iniciatorēm Sanita Ziediņa. 

Biedrība "Esmu klāt", aicina vecākus iesūtīt savu - nu jau izaugušo bērnu radošos darbus Līdz š.g. 31. oktobrim. 

Tas var būt zīmējums, kolāža, instalācija, dzejolis vai jebkāda cita veida radošs darbs. Darbiņu fotogrāfijas lūdzam sūtīt uz anete@divigani.lv (mēs tās izdrukāsim un noformēsim) vai pa pastu uz adresi “Divi gani,” Brīvības iela 23, Ogre, LV – 5001. Lūdzam norādīt bērna vārdu, šī brīža vecumu, kā arī nedēļu, kurā bērniņš piedzima. Izstādes mērķis ir dalīties pozitīvās emocijās un parādīt, ka arī priekšlaikus dzimušie bērni ir ļoti talantīgi un spējīgi.

Savukārt tiem bērniem, kuriem patīk dziedāt, dejot vai skaitīt dzejoļus, ir iespēja pieteikties dalībai koncertā “Es piedzimu agrāk”, kurā uzstāsies bērni un pieaugušie, kas reiz pasteidzās ierasties šai pasaulē. Ja vēlaties pieteikt bērna priekšnesumu, sūtiet informāciju ar bērna vārdu, vecumu un priekšnesuma veidu uz iepriekš minēto e-pasta adresi, norādot arī savu kontakttālruni.

Uz tikšanos 17. novembrī pulksten 15.00 Rīgas Lutera draudzes namā!

Vairāk informācijas par priekšlaikus dzimušu bērnu aprūpi un dažādām aktualitātēm atradīsiet mājaslapā www.piedzimuagrak.lv